Jeżeli ja urodziłem się w Inowrocławiu a mieszkam we Wrocławiu
Jesteś rodowitym Inowrocławianinem... ino z Wrocławia :)
anjas napisał(a):Bez przygód się nie obeszło, ale dobrze , że mieliście plan B.
To prawda z Chorwacją nie sposób się żegnać, to tylko przerwa. Fakt trochę długa, ale wszystkich tam nas ciągnie
Tak jak Ty ja też zakochałam się Cro.......
Popiel napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Wg tego źródła Marko Polo urodził się w Wenecji i skłaniam się do tego , że Marko jest rodowitym WenecjaninemMWN napisał(a):No właśnie, ja też dałem tylko wyraz swojemu przekonaniu, nie pewności, choć wypowiadam się raczej kategorycznie....
Historia nie opiera się na "bo ja tak myślę", a na faktach i źródłach!
Madziumka napisał(a):O pożegnaniu z Jadranem nie będę pisać, zdecydowanie nie chciałam się żegnać. Uznałam, że wyjeżdżamy tylko na chwilę. Zaraz będziemy wracać więc po co te sentymenty?.
SVIBANJ napisał(a):Ależ anias, ta przerwa wcale nie jest długa.Wszak to tylko 300,no może 366 dni. Ty sie lepiej już pomału pakuj
MWN napisał(a): Akurat wiesz dobrze, że nie byłoby historii, gdyby wiadome były fakty, tymczasem tak, że można przeczytać w źródłach jest rzadkością. Przeważnie są to czyjeś interpretacje i wyobrażenia, czasem wręcz komentarze do zasłyszanych wydarzeń. Więc nie można wręcz powiedzieć nic, bo nic naprawdę nie wiadomo.
Popiel napisał(a):No to będziemy oglądać kompu kompu pod wodospadem
anjas napisał(a):Bez przygód się nie obeszło, ale dobrze , że mieliście plan B.
To prawda z Chorwacją nie sposób się żegnać, to tylko przerwa. Fakt trochę długa, ale wszystkich tam nas ciągnie
Tak jak Ty ja też zakochałam się Cro.......
Tymona napisał(a):ps. Jeżeli "Madziumka" pochodzi od "Magdalena" to mamy coś wspólnego