Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakmnięta droga koło Splitu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 16.08.2005 20:49

W zeszłym roku jadąc do Makarskiej jechałem ze Splitu przez Omiś, wracałem, zaś przez Brelę i nie chciałbym przeżywać w tym roku korków jakie były między Splitem a Omisiem, dlatego tak dopytuję się czy droga wiejska jest już przejezdna. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2005 20:56

Pod koniec lipca (ok.28) skończyliśmy jazde po autostradzie i potem slierowałem się na Cista Provo i dalej do Breli i nad Makarska Riwierę....omijając Omis i ew. korki.....taka opcja jest wg mnie optymalna....polecam...żadnych zastojów na trasie.....a że trochę kręto?????......sam urok chorwackiego wybrzeża...:))))))
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 16.08.2005 20:57

rozumię cię i moze w końcu trafisz na kogoś, kto będzie wiedział. Czasem rzeczywiście warto pojechać kilka kilometrów więcej, wolniej ale ciągle niż żabimi skokami" trasą krótszą
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 16.08.2005 21:13

slapol napisał(a):Pod koniec lipca (ok.28) skończyliśmy jazde po autostradzie i potem slierowałem się na Cista Provo i dalej do Breli i nad Makarska Riwierę....omijając Omis i ew. korki.....taka opcja jest wg mnie optymalna....polecam...żadnych zastojów na trasie.....a że trochę kręto?????......sam urok chorwackiego wybrzeża...:))))))
Dzięki Slapol, nie brałem jakoś tej drogi pod uwagę ale jak nie będę do piatku miał informacji czy jest przejezdny , bez objazdów odcinek Długopolje -Śestanovac pojadę droga ,którą mi podpowiedziałeś, dzięki :lol:
Michal S.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 16.08.2005 21:15

Jeżdżę do na Makarską Riwierę już od 7 lat.
I na pewno nikt mi nie powie ze lepiej jechać przez Split i Omis.(korki)

W tym roku przy zjeździe z autostrady, kiedy podjeżdżasz pod wiadukt masz małą tabliczkę informującą kierunek jazdy w lewo na Dubrownik i Makarską, a nie jak niektórzy radzą na Split.

Poza tym jak zjechałem zaraz do stacji paliw to rozmawiałem z dwoma Chorwatami, którzy mnie w tym upewnili.
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 16.08.2005 22:06

trasa opisana przez slapopla jest oznakowana zarówno od strony Splitu jak i Makarskiej jako główny "objazd". Od strony Makarskiej jest to oznakowane nawet jako dojazd do autostrady A1
Miniu
Odkrywca
Czy to jest droga ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 17.08.2005 18:22

Dlugopolije,Bisko, Sestanavic i dalej zjad przez Zadvarije do magistracji Jardańskiej.
kominesku
Cromaniak
Re: Czy to jest droga ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 18.08.2005 08:15

Miniu napisał(a):Dlugopolije,Bisko, Sestanavic i dalej zjad przez Zadvarije do magistracji Jardańskiej.
Miniu zgadza się tylko czy nie ma na niej objazdów w związku z remontami :lol:
art 7
Odkrywca
zamknieta droga

Nieprzeczytany postnapisał(a) art 7 » 21.08.2005 08:31

wróciłem 20.08/wczoraj/ z korculi m.lumbarda.w drodze na wyspę wybrałem przejazd własnie przez ta droge.po zjezdzie z autostrady jest ona oznaczona jak dojazd do dubrownika ale przez branze ,bo sam wjazd na 62 przecina wykonywany nowy odcinek autostrady.po bramkach rondzie ipodjezdzie z kilkoma zakretami miejscowośc osoje ale nie jestem pewien jest dojazd do drogi wiejskiej przez bisko.polecam szybko nie pojedziesz ale zupełnie bez ruchu.drugi samochód pojechał przez split omiś 1,5 godziny w plecy.przy okazji można zobaczyć troche pracy przy nowych odcinkach autostrady.szkoda ze polska to taki ''górski kraj'' i trudno zrobić kawałek porządnej drogi a nie to chorwacja rłówno jak stół

art
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Zakmnięta droga koło Splitu - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone