Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakaz wwożenia jedzenia

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mlodyszejniol
Odkrywca
Zakaz wwożenia jedzenia

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodyszejniol » 26.06.2008 16:07

Już nic nie wiem:( Jedni piszą ze jest zakaz, gdzieś indziej ze jest ale zawieszony, a jeszcze gdzieś indziej ze nie ma wcale:( Pomoże mi ktoś kto wie o tym w 100%?? Nie odsyłajcie mnie do innych tematów bo czytałem już chyba z 4 ale jeszcze nie wiem jak to w końcu jest :? :? :( :(
:?: :?: :!: :!: HELP :!: :!: :?: :?:
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 26.06.2008 16:28

Najlepiej skocz na granice i sprawdź sam na własnej skórze :)
mlodyszejniol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodyszejniol » 26.06.2008 16:40

gaceq napisał(a):Najlepiej skocz na granice i sprawdź sam na własnej skórze :)

A ty przeczytaj jeszcze raz post i sie zastanow :evil: pytam sie kogos kto wie napewno
ptasznik5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptasznik5 » 26.06.2008 17:41

Hej! mlodyszejniol! Sprawdź sam na stronie Ministerstwa Spraw Zagranicznych. Tam są różne informacje dla osób wyjeżdżających za granicę. Poszukaj info dla tych, którzy wyjeżdżają do Chorwacji. Nie mogę teraz szybko tego znaleźć, ale jak masz czas, to znajdziesz. To jest chyba najpewniejsza informacja.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 26.06.2008 17:46

Temat walkowany wiele razy na forum. ZADNEGO ZAKAZU WWOZU ZARCIA NIE MA!
mlodyszejniol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodyszejniol » 26.06.2008 17:51

Ok dzięki Lubuszanin. Chodzi o ty, że siedziałem dziś cały dzień, czytałem każdy post i nic nie dało sie wywnioskować bo jedni mówili tak, a inni tak :? :?
ptasznik5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptasznik5 » 26.06.2008 17:52

Znalazłam!!! :lol:

Informacja MSZ dla osób planujących podróż do Chorwacji

2008.06.09
W nawiązaniu do komunikatów z 28 maja br. i 5 czerwca br., Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, że Ministerstwo Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wsi Republiki Chorwacji poinformowało oficjalnie Ambasadę RP w Zagrzebiu, że z dniem 6 czerwca 2008 r. zawieszone zostało obowiązywanie rozporządzenia o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego podróżnych na teren Chorwacji (Narodne novine 35/2008) w stosunku do obywateli państw Unii Europejskiej (w tym Polski). Zawieszenie obowiązywać będzie przez okres 6 miesięcy.

Niniejszy komunikat ma charakter informacyjny i nie może stanowić podstawy jakichkolwiek roszczeń.

Piotr Paszkowski
Rzecznik Prasowy MSZ

Wcześniej na ten temat:

*
Komunikat dla osób planujących podróż do Chorwacji (05.06.2008)
*
Komunikat MSZ dla osób planujących podróż do Chorwacji (28.05.2008)

http://www.msz.gov.pl/Informacja,MSZ,dl ... 18049.html
mlodyszejniol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodyszejniol » 26.06.2008 17:55

Okej wielkie dzięki za odpowiedź. A jeszcze jak możecie to odpowiedzcie w temacie prąd :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2008 08:38

przejeżdżałem przez granicę SLO-CRO pod koniec lipca - nikt niczego nie sprawdzał - Chorwat rzucił okiem na paszporty i kazał jechać dalej
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 02.08.2008 09:29

czytam posty o zakazie wwożenia żywności do Cro i mam pare słów do napisania.
Jeżdżąc do Cro od 6 lat po przeczytaniu wiadomości o zakazie wwożenia żywności do Cro nabrałem wątpliwości co do technicznego rozwiązania tego zakazu. Mianowicie uważam że w szczycie wymiany turnusów na korek do wjazdu do Cro zaczynałby się już we Wiedniu. Kontrola każdego samochodu plus zabezpieczenie kliku konserw oraz wypełnienie dokumentacji to przynajmniej 10-15minut więc przy takim ruchu korek do wiednia murowany.
Co do praktyki to byłem w lipcu i na granicy standart - znudzony pogranicznik z celnikiem sprawdzają czy ilość głów w samochodzie pokrywa się z ilością pokazywanych paszportów przez okno toczącego się samochodu.
Więc ja MITAM DEMENTUJE WSZYSTKI PLOTKI O ZATRZYMYWANIU ŻYWNOŚĆI NA GRANICY !!!!!!!
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 02.08.2008 10:16

I po co wracacie do tego tematu :!:
Przecież wszyscy wiedzą ,że zakazu nie ma i teraz część będzie pisać, że nikt ich nie kontrolował na granicy itd, a wątek znowu będzie się ciągnął do końca sezonu. :twisted:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.08.2008 21:02

e tam, jak w tym wątku to nich sobie piszą, przynajmniej uspokoją tych zdenerwowanych którzy o zakazie gdzies usłyszeli i nie wiedza co jest grane. ;-)
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 02.08.2008 21:41

http://www.pzmtravel.com.pl/pzminfo/akt ... a,269.html

Na stronie PZM jest napisane jak byk, że rozporządzenie zostało zawieszone.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2008 21:51

Nie ma żadnego zakazu przejeżdżałem przez granicę SLO/CRO i nikt nawet nie kazał bagażnika otwierać
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.08.2008 21:56

zebik ale po co piszesz 2 razy to samo? :roll:

Powrót do Kempingi

Zakaz wwożenia jedzenia
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone