Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakaz stosowania ciężarków ołowianych do wyważania kół .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.04.2012 18:46

brzo1985 napisał(a):Po co rozpoczynacie na nowo wątek skoro na stronie 9 jasno opisałem i podałem link do dyrektywy UE?

Zachowujecie się jak większość studentów na ćwiczeniach: jak jeden odpowie dobrze wykładowcy, to drugi, trzeci i czwarty student odpowiada na kolejne pytania wykładowcy, tak samo jak ten pierwszy... :oops:

Studencie - Odkrywco! Zaglądnij na pierwszą i kolejne strony - już wcześniej wszystko zostało napisane, a artykuły na ten temat przytoczone. Jak ktoś pyta to mu się pomaga i tyle.

PS.
A tu masz jeszcze wątek z zeszłego roku - Hej! :wink:
forum/viewtopic.php?t=31522&postdays=0&postorder=asc&start=0
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 25.04.2012 19:31

Nie mam najmniejszego zamiaru wdawać się z Tobą w pyskówki. Piszę tylko i wyłącznie posty "wnoszące" coś do tematu i nie nabijam licznika. Jeśli chodzi o "studenta"- od daaawna jestem absolwentem. Naprawdę, odpuść sobie z zaczepkami, bo na forum każdy jest zbudowany ze stali- skoro jesteśmy przy temacie felg ;)

Pozdrawiam
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.04.2012 20:04

Tragedią tego forum jest niepowstrzymana elokwencja niektórych, brakuje im widocznie w realnym świecie możliwości wypowiadania, wiele osób jest atakowanych za wpisy tekstami tylko poszukaj sobie !! tylko jak przebrnąć przez miliony bzdetów... moderatorzy nie panują bo Hyde Park rozumiem gadamy wszystko by nie obrazić królowej a pozostałe tematy? Jeżeli interesuje mnie Szkocja szukam forum o Szkocji ......
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 25.04.2012 20:10

bluesman napisał(a):Tragedią tego forum jest niepowstrzymana elokwencja niektórych, brakuje im widocznie w realnym świecie możliwości wypowiadania, ......

Czyli mamy forum turystyczno-terapeutyczne. To chyba dobrze?
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 25.04.2012 20:49

heza napisał(a):Tydzień temu w poważnej firmie Opony . . . coś tam, poprosiłem o ponowne wyważenie już letnich opon i założenie nieołowianych ciężarków to mi powiedzieli, że takich nie mają i nie używają tylko ołowiane. I takie mi założono.
Chyba więc ciężarki ołowiane są bez problemu dostępne.

Z tego co zauważyłem to u mojego wulkanizatora kolegi były różne rodzaje ciężarków. Nawet pokazywał mi czym różnią się jedne od drugich. A w sumie to ma taki nieduży zakład na uboczu miasta.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.04.2012 21:29

brzo1985 napisał(a):Nie mam najmniejszego zamiaru wdawać się z Tobą w pyskówki.

Ja również nie mam takiego celu, tylko jak kogoś pouczasz, a sam jesteś n-tą osobą z kolei, która to pisze to pozwoliłem sobie na taką dygresję.

brzo1985 napisał(a):Piszę tylko i wyłącznie posty "wnoszące" coś do tematu i nie nabijam licznika.

Jak ten, który właśnie poprzednio skomentowałem. :lol:
Daj spokój. Sam się na kogoś wkurzyłeś, a mi zarzucasz jakieś pyskówki.

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2012 07:12

Teraz mi się przypomniało.
Wymieniałem w czwartek opony i zapytałem jak to jest jak do UE pojadę z ołowianymi.
Pan powiedział, że nas to nie dotyczy - nas obowiązują przepisy PL.
korculankajedna
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) korculankajedna » 07.07.2012 07:48

Jacek S napisał(a):Teraz mi się przypomniało.
Wymieniałem w czwartek opony i zapytałem jak to jest jak do UE pojadę z ołowianymi.

Tak, w PL obowiązują przepisy PL, a w EU obowiązują przepisy EU.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 07.07.2012 08:05

No to już masz sprawę rozwiązaną. Jak Cię złapie policja w Austrii czy Czechach- powiesz że nie musisz mieć dodatkowego kompletu żarówek czy też ciężarków ze stali, bo tak Ci powiedział pan wulkanizator. Swoją drogą- życzę powodzenia w negocjacjach z policją.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2012 14:46

korculankajedna, Pepe12345

Opisałem tylko co mnie spotkało i co usłyszałem przy wymianie opon.
Nie wyjeżdżam w tym roku więc mi to lata jakie doczepił.
A czy jest tak:

gonzo napisał(a):Dzisiaj rozmawiałe z mechanikiem w Austrii i był bardzo zdziwiony, sami takie ciężarki montuja do dzisiaj. Ktoś tutaj napisał jakieś bzdury i zrobił sie temat, który należy zamknąc i nie straszyć ludzi.

czy inaczej to się okaże jak kogoś w tym roku "przetrzepią".
Jak na razie nie słyszałem o tych słynnych nalotach i karaniu po 100 E od koła.

Szydera zbędna.

Każdy robi co uważa za stosowne.

A co do żarówek:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=964336#964336
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 08.07.2012 09:58

Pepe12345 napisał(a):

No to już masz sprawę rozwiązaną. Jak Cię złapie policja w Austrii czy Czechach- powiesz że nie musisz mieć dodatkowego kompletu żarówek czy też ciężarków ze stali, bo tak Ci powiedział pan wulkanizator. Swoją drogą- życzę powodzenia w negocjacjach z policją.

No to akurat prawda. Za bardzo się boicie rozmawiać z Policją - nawet nie znając języka nie jest to problem.
Chyba, że ktoś się boi, to niech wozi pół auta różnych rzeczy/części ze sobą - jego sprawa :)
Ale niech nie twierdzi, że "musi". :D
slawek73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek73 » 08.07.2012 10:03

Zaraz,zaraz , a jak się ma do tego Konwencja wiedeńska z 1968 r, która jasno mówi że auto powinno posiadać wyposażanie wymagane w kraju rejestracji samochodu. W tym wypadku nie istotne jest że np upierdliwy pan policjant w Austrii będzie chciał nas ukarać za "brak dodatkowej kamizelki odblaskowej", a jeśli będzie naciskał wtedy chyba musimy wykonać tel do konsulatu RP ..!!??
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 08.07.2012 10:48

Akurat koszulkę warto mieć w swoim własnym dobrze pojętym interesie. Ale inne sprawy: bezpieczniki, 2 trójkąty i parę innych drobiazgów - nie trzeba, właśnie w myśl konwencji wiedeńskiej.
Jak pisałem wyżej :)
slawek73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek73 » 08.07.2012 11:30

sanchopan napisał(a):Akurat koszulkę warto mieć w swoim własnym dobrze pojętym interesie. Ale inne sprawy: bezpieczniki, 2 trójkąty i parę innych drobiazgów - nie trzeba, właśnie w myśl konwencji wiedeńskiej.
Jak pisałem wyżej :)

Nie no zgadza się, sam mam zwykle dwie na wyposażeniu jak i wiele dodatkowego"sprzętu" w myśl zasady"przezorny zawsze.....". Tylko chcę ludziom uświadomić(podobnie jak TY :wink: ), że mają swoje prawa i nie muszą kłaniać się w pas panu policjantowi i nabierać się na zaczepki wynikające z jego niewiedzy. Tu nie chodzi o to żeby być jakoś negatywnie/agresywnie nastawionym do policji, tylko musimy zdawać sobie sprawę że tak samo jako my oni też mają swoje prawa i obowiązki. Można na luzie z uśmiechem na twarzy "poinstruować" tudzież dać do zrozumienia że doskonale znamy swoje prawa, a jeśli taki delikwent się z tym nie zgadza wtedy zawsze możemy skontaktować się z organami"wyższej instancji"...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.07.2012 13:43

slawek73 napisał(a):

Zaraz,zaraz , a jak się ma do tego Konwencja wiedeńska z 1968 r, która jasno mówi że auto powinno posiadać wyposażanie wymagane w kraju rejestracji samochodu...

No niby tak...ale...zobacz najnowszy przepis wprowadzony od lipca we Francji - turyści także są zobowiązani do posiadania alkotestu/alkomatu

:?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Zakaz stosowania ciężarków ołowianych do wyważania kół . - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone