Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakaz stosowania ciężarków ołowianych do wyważania kół .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stratos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stratos » 13.04.2012 11:06

Patrzysz na ten temat kategoriami zwykłego zjadacza chleba a forum zostało wykorzystane przez producenta ciężarków stalowych i Zn dla rozkręcenia swojego interesu , chodziło o wyparcie z rynku producentów cięż. ołowianych i trzeba przyznać że się to im udało .Względy ekologiczne to dla takiej firmy sprawa drugorzędna , podłożyli temat na forum i mają darmową reklamę bezpośrednią / ok 15 tyś odsłon / .
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 13.04.2012 11:25

nie wiem czemu się upierasz przy swoim ( masz udział z ciężarków ołowianych?) , nie chcesz zmieniać , Twoja sprawa a robisz z tego problem prawie polityczny , gdzieś , ktoś coś ustalił ( niekoniecznie mądrze ) a że takie prawo ? to ..trzeba się stosować ....lub nie , tylko czy zwrócisz komuś za mandat ? ( mało prawdopodobny) jeśli nie to o co chodzi ?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 13.04.2012 16:35

Skoro jest taki przepis i jest on przestrzegany w cywilizowanych krajach, to chyba dobrze, że ktoś umieścił taką informację na forum dla tysięcy osób, które przez te kraje corocznie przejeżdżają. Ja, podobnie jak pewnie większośc, w dupie mam czy ciężarki są ekologiczne, czy nie - interesuje mnie dobre (i zgodne z prawem) wyważenie koła. Jeśli dzięki takim informacjom unikniemy mandatów (100 euro za koło i szukanie w środku nocy jakiejś wulkanizacji), to chwała temu, kto to zamieścił.

stratos - proponuję przestać szukać dziury w całym. Jeśli chcesz na siłe udowadniać innym swoje racje, to może załóż sobie ołowiane, podjedź do policjanta w Austrii i spytaj, czy tak jest dobrze. Zobaczymy, co powie.
stratos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stratos » 13.04.2012 22:49

Chciałem wam tylko pokazać że forum zostało komercyjnie wykorzystane i jesteście jak marionetki na sznureczkach . Mam to głęboko co będzie zakładane na koła , to nie moja działka po prostu znam ten temat od dawna . Temat ciężarków i tak zdechnie sam ze względu na chociażby wysoką cenę ołowiu ,w najbliższym czasie nie dostaniecie w serwisach nic innego jak żelazo lub cynk.
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 14.04.2012 07:43

stratos napisał(a):CTemat ciężarków i tak zdechnie sam ze względu na chociażby wysoką cenę ołowiu ,w najbliższym czasie nie dostaniecie w serwisach nic innego jak żelazo lub cynk.

http://www.kghm.pl/_files/File/biuletyn ... ynkowy.pdf

Rzeczywiście cena ołowiu jest "bardzo wysoka" w stosunku do cynku... :/

Poniżej opis dyrektywy eurokołchozu:

http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... PDF+V0//PL

Oponiarze mają nadmiar ciężarków Pb i nie mają co z nimi zrobić, z chęcią każdemu by je ładowali w koła. Jedziesz do wulkanizatora i żądasz ołowianych ciężarków pokrytych cynkiem, glinem lub żelazem, ażeby milicjanci z krajów unii jewropejskiej mieli grawer na w/w Zn/Al/Fe.

Jeśli masz grawerę, to nie musisz martwić się m.in. o to, że nie znasz języka niemieckiego/czeskiego, bo Twój angielski oni mają poniżej pleców, do tego zaoszczędziłeś trochę pieniędzy na mandaty, ominąłeś płatną autostradę w SLO, auto spaliło Ci 2,9 L/100 km, słoiki z bigosem zmieściły się obok kanistrów z ON, itp., itd. ...

Poza tematem:

"Zgodnie z unijną dyrektywą, żarówki tradycyjne mają być całkowicie wycofane z rynku do 2016 roku. Proces jest podzielony na kilka etapów. Już z początkiem roku szkolnego 2009 roku, we wszystkich krajach UE wycofane zostaną żarówki 100-watowe i te o większej mocy oraz wszystkie żarówki matowe (tak zwane mleczne). W przyszłym roku znikną ze sklepów żarówki 75-watowe, w 2011 roku 60-watowe, zaś 1 września 2012 roku – żarówki 40- i 25 watowe"

Kolejny "pajacyk" :D

Już niedługo , będą mierzyć czaszki...

Wzór cnót unii: niepalący, niepijący, niewierzący, socjalista, wegetarianin- skoro mowa m.in. o Austrii- niedoszły malarz Adolf

Pozdrawiam
Lesiu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lesiu » 14.04.2012 09:24

Założyłem ten temat aby przekazać pewną informację o której nasze media milczą . Sam o tym niewiele wiedziałem i chciałem zweryfikować wiadomość , a tu zaraz pojawiły się teorie spiskowe. Nie mam nic wspólnego z tą branżą. Zasygnalizowałem problem który może wyniknąć jeśli się trafi upierdliwego kontrolującego. W kraju wszyscy są bohaterami lecz za granicą jak przychodzi płacić mandat to płaczą. Śledzę to forum ponad 10 lat i wiele informacji mi się przydało w Chorwacji. Podstawa to dobrze szukać na forum. Nie lubię dyskusji typu:za ile do Chorwacji lub ile pali mój samochód. Dlatego nie zakładam zaśmiecających i nic nie wnoszących to forum postów. Oczekiwałem merytorycznych odpowiedzi od ludzi którzy być może zetknęli się z tym problemem.
Pozdrawiam wszystkich Cro maniaków.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.04.2012 09:28

brzo1985 napisał(a):
stratos napisał(a):CTemat ciężarków i tak zdechnie sam ze względu na chociażby wysoką cenę ołowiu ,w najbliższym czasie nie dostaniecie w serwisach nic innego jak żelazo lub cynk.

http://www.kghm.pl/_files/File/biuletyn ... ynkowy.pdf

Rzeczywiście cena ołowiu jest "bardzo wysoka" w stosunku do cynku... :/

Poniżej opis dyrektywy eurokołchozu:

http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... PDF+V0//PL

Oponiarze mają nadmiar ciężarków Pb i nie mają co z nimi zrobić, z chęcią każdemu by je ładowali w koła. Jedziesz do wulkanizatora i żądasz ołowianych ciężarków pokrytych cynkiem, glinem lub żelazem, ażeby milicjanci z krajów unii jewropejskiej mieli grawer na w/w Zn/Al/Fe.

Jeśli masz grawerę, to nie musisz martwić się m.in. o to, że nie znasz języka niemieckiego/czeskiego, bo Twój angielski oni mają poniżej pleców, do tego zaoszczędziłeś trochę pieniędzy na mandaty, ominąłeś płatną autostradę w SLO, auto spaliło Ci 2,9 L/100 km, słoiki z bigosem zmieściły się obok kanistrów z ON, itp., itd. ...

Poza tematem:

"Zgodnie z unijną dyrektywą, żarówki tradycyjne mają być całkowicie wycofane z rynku do 2016 roku. Proces jest podzielony na kilka etapów. Już z początkiem roku szkolnego 2009 roku, we wszystkich krajach UE wycofane zostaną żarówki 100-watowe i te o większej mocy oraz wszystkie żarówki matowe (tak zwane mleczne). W przyszłym roku znikną ze sklepów żarówki 75-watowe, w 2011 roku 60-watowe, zaś 1 września 2012 roku – żarówki 40- i 25 watowe"

Kolejny "pajacyk" :D

Już niedługo , będą mierzyć czaszki...

Wzór cnót unii: niepalący, niepijący, niewierzący, socjalista, wegetarianin- skoro mowa m.in. o Austrii- niedoszły malarz Adolf

Pozdrawiam

A ja myślałem że Adolf się w Stanach ukrywa?,jest jego zdjęcie w sieci http://iseeahappyface.com/hitler-mcdonalds--d352jJ
Vader
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vader » 14.04.2012 09:36

Takie coś Mc Donald zrobi z każdego
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 14.04.2012 10:09

Lesiu napisał(a):Założyłem ten temat aby przekazać pewną informację o której nasze media milczą . Sam o tym niewiele wiedziałem i chciałem zweryfikować wiadomość , a tu zaraz pojawiły się teorie spiskowe. Nie mam nic wspólnego z tą branżą. Zasygnalizowałem problem który może wyniknąć jeśli się trafi upierdliwego kontrolującego. W kraju wszyscy są bohaterami lecz za granicą jak przychodzi płacić mandat to płaczą. Śledzę to forum ponad 10 lat i wiele informacji mi się przydało w Chorwacji. Podstawa to dobrze szukać na forum. Nie lubię dyskusji typu:za ile do Chorwacji lub ile pali mój samochód. Dlatego nie zakładam zaśmiecających i nic nie wnoszących to forum postów. Oczekiwałem merytorycznych odpowiedzi od ludzi którzy być może zetknęli się z tym problemem.
Pozdrawiam wszystkich Cro maniaków.

Brawo! Pozdrawiam!
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 14.04.2012 12:53

Ponoć od maja będą się przyczepiać do powietrza w kołach czy zostało wymienione z zimowego na letnie. :wink: :lol:
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 15.04.2012 17:07

cha cha cha ......i tyle w tym temacie
Ostatnio edytowano 15.04.2012 18:57 przez Amikol, łącznie edytowano 1 raz
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 15.04.2012 17:47

może kamienie będą przyklejali :)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 16.04.2012 16:03

tomcioooo napisał(a):może kamienie będą przyklejali :)

Jadąc TAM można przyczepić kartofla albo puszkę pasztetu,

a Z POWROTEM ......no właśnie, co?
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 16.04.2012 18:58

demi-duox napisał(a):
tomcioooo napisał(a):może kamienie będą przyklejali :)

Jadąc TAM można przyczepić kartofla albo puszkę pasztetu,

a Z POWROTEM ......no właśnie, co?

pogniecione puszki po piwie, tylko nie za dużo, aby ekonomizer nie pokazywał 3l/100km, tylko w dalszym ciągu 2,9; słoiki po bigosie wysłać pocztą do PL- taniej...
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 24.04.2012 19:35

Dzisiaj rozmawiałe z mechanikiem w Austrii i był bardzo zdziwiony, sami takie ciężarki montuja do dzisiaj. Ktoś tutaj napisał jakieś bzdury i zrobił sie temat, który należy zamknąc i nie straszyć ludzi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Zakaz stosowania ciężarków ołowianych do wyważania kół . - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone