hbt napisał(a):Ja po przeczytaniu różnych info na forum wymieniłem i problem znikł. W wulkanizacji, do której jeżdżę i mnie kojarzą wymienili od ręki gratis. Wyważać nie trzeba, bo ściąga stary i w to miejsca zakłada taki sam nowy.
Wojteksw napisał(a):Tydzień temu wróciłem z Vodic, dla własnej ciekawości sprawdzałem miejscowe auta, większość posiadała ciężarki Pb. Aby było ciekawiej mam rodzinę w Wiedniu i nie słyszeli o żadnych akcjach ciężarkowych, wiele samochodów ma ciężarki Pb od wielu lat. Cała ta nagonka służy naganianiu nowych chętnych na wymianę ciężarków. Przed wyjazdem dzwoniłem do stacji autoryzowanej Toyoty i usłyszałem, że nadal zakładają ciężarki Pb, bo mają takie na stanie. Tak więc nadal posiadam te, które zagrażają naszemu środowisku, do czasu, aż serwisy będą miały odpowiednie ciężarki, zgodne z normą UE.
Wojteksw napisał(a):Cała ta nagonka służy naganianiu nowych chętnych na wymianę ciężarków.
grzegorz_k napisał(a):A swoja drogą widzę,że Wam w Płocku niezłą skocznię zamontowali
Raul73 napisał(a):grzegorz_k napisał(a):A swoja drogą widzę,że Wam w Płocku niezłą skocznię zamontowali
Jaką skocznię Nic nie wiem. Możesz podać więcej szczegółów?
Płock jest w ostatnich tygodniach tak rozkopany, że w ogóle tam lepiej nie wjeżdżać, więc nie w temacie jestem.
grzegorz_k napisał(a):Raul73 napisał(a):grzegorz_k napisał(a):A swoja drogą widzę,że Wam w Płocku niezłą skocznię zamontowali
Jaką skocznię Nic nie wiem. Możesz podać więcej szczegółów?
Płock jest w ostatnich tygodniach tak rozkopany, że w ogóle tam lepiej nie wjeżdżać, więc nie w temacie jestem.
To w tle na zdjęciu,pod Twoim loginem...myślałem,że to skocznia
Więcej szczegółów nie znam
gonzo napisał(a):Bez paniki z tymi ciężarkami nikt w Austrii nie czepia się takich bzdur.
Nie przesadzajcie z tymi ciężarkami najlepiej zamknąć temat, bo ludzi straszycie.Jacek Cieślewicz napisał(a):gonzo napisał(a):Bez paniki z tymi ciężarkami nikt w Austrii nie czepia się takich bzdur.
W Austrii zapewne nie. A w Czechach? Kto wie. Wolę mieć spokojną podróż, niż już na początku wyprawy się wk..... i reszcie humory popsuć
grzegorz_k napisał(a):
To w tle na zdjęciu,pod Twoim loginem...myślałem,że to skocznia
Więcej szczegółów nie znam
Raul73 napisał(a):
Toż to przecież Velikanka - miejsce kultu dla polskiego (i nie tylko) narciarstwa - pamiątka z ubiegłorocznej wizyty w Planicy
grzegorz_k napisał(a):Raul73 napisał(a):
Toż to przecież Velikanka - miejsce kultu dla polskiego (i nie tylko) narciarstwa - pamiątka z ubiegłorocznej wizyty w Planicy
Teraz to się chyba Latawica nazywa,czy jakoś tak
A wolałem Velikankę.