Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zagubiona autostrada.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 29.11.2005 13:12

Ostatnio edytowano 29.11.2005 15:30 przez platon, łącznie edytowano 1 raz
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 29.11.2005 13:32

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 30.11.2005 11:23

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 30.11.2005 12:43

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 30.11.2005 13:09

AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.12.2005 12:44

a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 01.12.2005 15:03

AndrzejJ. napisał(a):prezentacja

Witaj :D
Pierwszy post - gratuluję i życzę powodzenia w drodze, którą zdecydowałeś się wreszcie pójść.
Będzie dobrze 8)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 01.12.2005 15:58

Andrzej-Jędrek :?: :?:
:twisted:
Jesli to prawda :) :) będzie mi brakowało cezarka000 itp :( :( Pozdrowienia dla nowego wcielenia :twisted: :roll:

Mam taka propozycje :) nie wysilaj sie na zmiany bądz sobą.
Tylko bez wulgaryzmów.

Pozdrowienia i spóżnione życzenia :) :) :) :) :) :) :) :) petris
uboot
Odkrywca
koreczki

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 01.12.2005 16:39

No cóż, miałem pecha w drodze do CRO bo... trafiłem na ostatni dzień pobierania opłat w Bosiljevie (24.06) podobno od 25.06 już tam nie kasowano (z powodu ogromnych korków). Tylko co mi z tego jak 3 godzinki w 35 stopniach postaliśmy. A przed Malą Kapelą i Sv. Rokiem to juz luzik - jedynie po godzince :D
Za to z powrotem z Biogradu do Sosnowca w .... 13.5 godziny łącznie z objazdem górą Malej Kapeli (bo taki był ruch do morza, ze puścili auta obiema "rurami" w kierunku nad Adriatyk).
Jechałem do domu i współczułem ludziom jadącym do CRO.... korek od granicy SLO-CRO był do ... Mariboru.
Taaaak... i tu mnie nachodzi pewna myśl.... hmmm, gdzie by tu znów jechać do CRO w przyszłym roku od 01.07 do 14.07, bo cóż są te koreczki w porównaiu z całą resztą :):):)
Juz odliczam dni do wyjazdu.... jak i cała moja rodzina.
Pozdrawiam wszystkich narzekających i .... do zobaczenia w przyszłorocznych korkach!!!!
FUX
Weteran
Re: koreczki

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.12.2005 21:18

uboot napisał(a):No cóż, miałem pecha w drodze do CRO bo... trafiłem na ostatni dzień pobierania opłat w Bosiljevie (24.06) podobno od 25.06 już tam nie kasowano (z powodu ogromnych korków). Tylko co mi z tego jak 3 godzinki w 35 stopniach postaliśmy. A przed Malą Kapelą i Sv. Rokiem to juz luzik - jedynie po godzince :D
Za to z powrotem z Biogradu do Sosnowca w .... 13.5 godziny łącznie z objazdem górą Malej Kapeli (bo taki był ruch do morza, ze puścili auta obiema "rurami" w kierunku nad Adriatyk).
Jechałem do domu i współczułem ludziom jadącym do CRO.... korek od granicy SLO-CRO był do ... Mariboru.
Taaaak... i tu mnie nachodzi pewna myśl.... hmmm, gdzie by tu znów jechać do CRO w przyszłym roku od 01.07 do 14.07, bo cóż są te koreczki w porównaiu z całą resztą :):):)
Juz odliczam dni do wyjazdu.... jak i cała moja rodzina.
Pozdrawiam wszystkich narzekających i .... do zobaczenia w przyszłorocznych korkach!!!!

Jechaliśmy w tym roku w tym samym terminie. Welcome to the club.
Fakt. Do zobaczenia 30 06 2005.
Pozdrawiam
Fux

P.S. Może śmigłowiec? Ale jak przyczepię motorówkę!!????
AndrzejJ.
zbanowany
Re: koreczki

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.12.2005 22:12

Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 02.12.2005 10:00

Ja jechałem 25.06 i w Bosilievie kasowali dzięki czemu wyleczyłem się z Chorwackich autostrad a być moze i z Chorwacji. Samo Bosilievo mnie wnerwiło ale powrót też miałem z objazdem tunelu. Tyle tylko, że wjechałem na autostardę w Zutej Lokvie i mogliby mądrale dać tam jakąś informacje to bym pojechał w kierunku Plitvic a nie stał na pare godzin na zjeżdzie paredziesiąt kilometrów po wjeżdzie na autostrade. Ale nie zrobili tego bo by stracili pare kun - tyle, ze tak to stracili gościa na przyszły rok.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.12.2005 11:05

Łukasz napisał(a):Ja jechałem 25.06 i w Bosilievie kasowali dzięki czemu wyleczyłem się z Chorwackich autostrad a być moze i z Chorwacji. Samo Bosilievo mnie wnerwiło ale powrót też miałem z objazdem tunelu. Tyle tylko, że wjechałem na autostardę w Zutej Lokvie i mogliby mądrale dać tam jakąś informacje to bym pojechał w kierunku Plitvic a nie stał na pare godzin na zjeżdzie paredziesiąt kilometrów po wjeżdzie na autostrade. Ale nie zrobili tego bo by stracili pare kun - tyle, ze tak to stracili gościa na przyszły rok.

Malkontent. W Krakowie 9.11 do południa stałem na zjeździe z autostrady w kierunku na Zakopane z godzinę i nie nie powiem, że nigdy więcej nie przyjadę do Krakowa czy Zakopanego. Parking przy Wawelu 10 PLN za każdą rozpoczętą godzinę to tyle co splunąć. Obszczana toaleta publiczna za 2 PLN to norma w Europie. Mógłbym tak jeszcze wymieniać dalej, lecz po co.
Puknij się w czoło, zanim coś napiszesz.
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 02.12.2005 11:52

FUX, Łukaszowi się nie podoba sytuacja w Chorwacji z autostradami i to jest jego prawo. Ja też miałem serdecznie wszystkiego po tych godzinach (łączenie) odstanych w korkach i przyznam szczerze, że obok ciekawości do innych miejsc niż Cro, jest to główny powód dla którego nie pojadę tam w przyszłym roku. Urlop bez korków ! ;)

Swoją drogą czy ktoś kiedyś podliczył łączny czas jaki się traci na korki ?? Mi wyszło w samej Cro tylko na autostradzie coś koło 7-8h :? Nie liczę już granicy (ok 3-4 h w obie strony) i ruchu na 'nieautostradowych' drogach. A to jest pół dnia, jak nie więcej :roll:

No i jaki macie sposób na nudę w korkach ? :lol: Ja otwierałem laptopa i oglądałem filmy. Grałem też w piłkę z jakimś Niemaszkiem. A Wy jak spędzacie ten czas ? :)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.12.2005 12:48

Czy ktoś zna kraj z morzem w którym lecie nie ma korków na autostradach ?Wszedzie tam gdzie są bramki na autostradach są korki.
Włochy,Francja korki giganty.
Ba w krajach ,ktore mają autostrady i nie mają na nich bramek też
możesz postać w lecie w korku.
Np. Włosi w korkach czytają ,śpiewają -zero zdenerwowania.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Zagubiona autostrada. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone