Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zagrzeb, zwiedzanie, zakupy

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sysgone
Odkrywca
Zagrzeb, zwiedzanie, zakupy

Nieprzeczytany postnapisał(a) sysgone » 10.09.2008 12:17

Mam pytanie o parkingi w Zagrzebiu. Czy są tam parkomaty, czy trzeba kupić bilety w jakichś kioskach? Jak się to kształtuje cenowo?
Druga sprawa, to hipermarkety. Czy są jakieś w okolicach obwodnicy Zagrzebia? - Chcę zakupić wino, rakije, pewnie trochę miejscowych specjałów. W Bašce jest kilka małych marketów, ale ceny są niestety zabójcze ...
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 10.09.2008 12:27

Nie pamiętam jak z parkomatami w centrum, kiedyś zostawiłem bryczkę poza centrum i miejscowy kumpel mnie dalej zawiózł swoją, śpieszyliśmy się i nie pamiętam jak płacił i czy płacił.

Jeden market w okolicach obwodnicy jaki znam to przy skrzyżowaniu A2 i A3 od zachodniej strony. Z tego skrzyżowania autostrad trzeba zjechać na kierunek centrum Zagrzebia (w Ljubljanską Aveniję, dalej się nazywa Zagrebačka Avenija, a może cała się tak nazywa), przejechać nad rzeką, i skręcić w pierwszą w prawo po ślimaku żeby zaraz przejechać pod Ljubljanską Aveniją na drugą stronę - to jest ulica Velimira Škorpika. Niedługo po lewej zobaczysz duże centrum handlowe King Cross - Ipercoop.

Rakiję lepiej kupować od miejscowych, w hipermarkecie takiej chyba nie dostaniesz :D
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 10.09.2008 12:34

Parkowałem w samym centrum Zagrzebia za free, wyraźnie nie trzeba było tam płacić, zresztą sprawdzałem na szybach aut w pobliżu czy nie ma jakichś naklejek czy też biletów parkingowych, ale nie było 8O
Ulica nazywała się RIBNJAK, to główna ulica przy parku Ribnjak na tyłach Katedry. Z jednej strony ulicy jest park, a z drugiej kamienice - to wzdłuż tych kamienic na chodniku stał rządek aut, wśród nich moje.
Wszystkie inne miejsca w pobliżu centrum które widziałem były płatne. Z tego co pamiętam były chyba parkomaty.
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 12.09.2008 12:46

Parkowanie w centrum Zagrzebia płatne, są parkometry - przyjmują tylko monety. Ceny niestety nie pamiętam :oops: . O miejsce do parkowania dość trudno.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone