endryu napisał(a):Lepsze widoki to na Jadrance (8). Możesz na nią zjechać np. od Senj i jechać nawet do Dubrownika przez Peljeski most.
Zajawka https://www.youtube.com/watch?v=aJEi58ejsLQ
gucio1955 napisał(a):Nie dojadę do Dubrownika w jeden dzień.
gucio1955 napisał(a): Tak myślę że może od Splitu zjadę z autostrady.
Odcinek od Senji do Posedarje z przystankiem na Maslenicy, jest faktycznie bardzo malowniczy ale też najbardziej kręty na całej Jadrance. Mnie jako kierowcy on bardziej męczy fizycznie niż wywołuje u mnie nudności, ale dla pasażerów z chorobą lokomocyjną, nawet dorosłych, nie jest szczytem marzeń i nie zrekompensują im tego nawet widoki. Moja żona, moje córki niestety nie dały rady - wiecie co mam na myśli...anakin napisał(a):gucio1955 napisał(a): Tak myślę że może od Splitu zjadę z autostrady.
A ja bym zjechał a autostrady na Senj (jak radzi kolega), koło Zadaru bym na nią wrócił i zjechał z powrotem na Jadrankę w Omišu
Pierwszy odcinek to niezapomniane widoki na Rab czy Pag.
Odcinek Split- Omiš to totalna nuda.
anakin napisał(a):gucio1955 napisał(a): Tak myślę że może od Splitu zjadę z autostrady.
A ja bym zjechał a autostrady na Senj (jak radzi kolega), koło Zadaru bym na nią wrócił i zjechał z powrotem na Jadrankę w Omišu
Pierwszy odcinek to niezapomniane widoki na Rab czy Pag.
Odcinek Split- Omiš to totalna nuda.
ŁukaszCiupa napisał(a):Odcinek od Senji do Posedarje z przystankiem na Maslenicy, jest faktycznie bardzo malowniczy ale też najbardziej kręty na całej Jadrance. Mnie jako kierowcy on bardziej męczy fizycznie niż wywołuje u mnie nudności, ale dla pasażerów z chorobą lokomocyjną, nawet dorosłych, nie jest szczytem marzeń i nie zrekompensują im tego nawet widoki. Moja żona, moje córki niestety nie dały rady - wiecie co mam na myśli...
endryu napisał(a):Lepsze widoki to na Jadrance (8). Możesz na nią zjechać np. od Senj i jechać nawet do Dubrownika przez Peljeski most.
Zajawka https://www.youtube.com/watch?v=aJEi58ejsLQ
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi