Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zagrzeb - Belgrad jak dojechac

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hopbec
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hopbec » 04.10.2007 16:37

Witam. Chciałem wynając samochód na lotnisku w Zagrzebiu ale okazało się że nie można jechac nim do Serbii. Szukam alternatywnych środków lokomcji i liczę na pomoc kogoś kto zapewne wie jak dojechac do Belgradu a nastepnie wrócic do Zagrzebia. Dzieki za wszelką pomoc.[/code]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.10.2007 17:58

hopbec napisał(a):Witam. Chciałem wynając samochód na lotnisku w Zagrzebiu ale okazało się że nie można jechac nim do Serbii. Szukam alternatywnych środków lokomcji i liczę na pomoc kogoś kto zapewne wie jak dojechac do Belgradu a nastepnie wrócic do Zagrzebia. Dzieki za wszelką pomoc.[/code]

Możliwości jest wiele - do wyboru do koloru :wink:
można pociągiem - http://www.hznet.hr
albo autobusem - http://www.akz.hr/vr/voznired.aspx
albo samolotem - http://www.zagreb-airport.hr/en/putnicke_1_6/index.aspx
Pozdrav :papa:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 04.10.2007 18:20

hopbec napisał(a):Witam. Chciałem wynając samochód na lotnisku w Zagrzebiu ale okazało się że nie można jechac nim do Serbii. Szukam alternatywnych środków lokomcji i liczę na pomoc kogoś kto zapewne wie jak dojechac do Belgradu a nastepnie wrócic do Zagrzebia. Dzieki za wszelką pomoc.[/code]

Na tej trasie kursuje 5 par pociągów dziennie:

- nocny relacji Ljubljana - Saloniki
- poranny relacji pośpiech Zagrzeb - Belgrad
- późno poranny relacji Monachium - Belgrad
- południowy Schwarzach - Belgrad
- popołudniowy IC Villach - Belgrad

Wyniki te uzyskałem poprzez wejście na stronę naszego narodowego przewoźnika kolejowego tj. PKP i wpisanie w wyszukiwarkę połączeń obu miast.
Jeżeli Kolega nie nauczył sie jeszcze wyszukiwać w internecie stosownych informacji, to może niech Kolega nie wyjeżdża za granicę - tam łatwo się zgubić ;)

Pozdrawiam
Rafał
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 04.10.2007 19:01

asikx napisał(a):Jeżeli Kolega nie nauczył sie jeszcze wyszukiwać w internecie stosownych informacji, to może niech Kolega nie wyjeżdża za granicę - tam łatwo się zgubić ;)

Pozdrawiam
Rafał

A może kolega jest z pokolenia co to uznaje koniec języka za przewodnika?
Czy z tego powodu należy Go pozbawiać dowodu :wink:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 04.10.2007 19:12

gospodarz napisał(a):
A może kolega jest z pokolenia co to uznaje koniec języka za przewodnika?
Czy z tego powodu należy Go pozbawiać dowodu :wink:

Dowodu? Do Serbii potrzebny jest paszport ;)
Poza tym sprawdzenie w elektronicznym rozkładzie jazdy pociągów poszukiwanej relacji jest łatwiejsze od założenia sobie konta na cro.pl ;)

Pozdrawiam
Rafał
hopbec
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hopbec » 04.10.2007 23:00

Dziękuję za rady i wszelkie oceny mojej osoby. Wg mnie forum jest po to aby pytac. Nie wiedziałem a szukałem troszkę to tu i tam więc zadałem pytanie. Szczerze mówiąc nie pomyślałem o sprawdzeniu połączenia na stronie pkp.pl
Co do rejestracji na cro.pl mialem juz kiedys konto ale brak aktywności na stronie skończylo sie pewnie usunięciem jego. Cóż wypada mi tylko podziękowac.
Lastovo
Croentuzjasta
ceny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 23.11.2007 15:00

Zapewne jednak autokar będzie tańszy. Pociąg - gdy przekracza granicę - robi się drogi. Czasem oszczędniej jest kupić dwa bilety: do granicy i od granicy. Robiłem tak kiedyś jadąc z Warszawy do Pragi.

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone