Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zagreb je uvijek dobar!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.05.2014 15:10

maslinka napisał(a):
Z balkoniku na szczycie wieży roztaczają się piękne widoki i to przede wszystkim dla nich tu jesteśmy. Sv. Marko:

Obrazek

Piękne widoki :P ,
muszę zaplanować kiedyś pit-stop w Zagrzebiu :D .
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 09.05.2014 15:29

Jestem Maslinko i czekam na kolejny (mam nadzieję, że weekendowy) odcinek :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.05.2014 15:38

Kula.
Obrazek
Strossmayerovo šetalište.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.05.2014 17:23

mysza73 napisał(a):Piękne widoki :P ,
muszę zaplanować kiedyś pit-stop w Zagrzebiu :D .

Koniecznie! Spodobałoby Ci się. Dużo mysich dziur, do których można wleźć :mrgreen:

krombocher napisał(a):Jestem Maslinko i czekam na kolejny (mam nadzieję, że weekendowy) odcinek :papa:

Witaj, Krombocher :)
Myślę, że coś mi się uda napisać w czasie tego weekendu 8)

Bocian, fajne fotki :)
Strossmayerovo šetalište u Ciebie wygląda ciekawiej. My widzieliśmy tylko zamknięte budki z suwenirami. Zresztą pokażę je w następnym odcinku.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.05.2014 18:00

maslinka napisał(a):Bocian, fajne fotki :)
Strossmayerovo šetalište u Ciebie wygląda ciekawiej. My widzieliśmy tylko zamknięte budki z suwenirami. Zresztą pokażę je w następnym odcinku.

Byliśmy tam także wieczorem. Te zdjęcia były robione przed południem gdzy szlismy na Miragoj. Tu zresztą spożyliśmy pierwszego browara :) Wieczorem to miejsce jest zaludnione w maxa, ludzie siedzą w knajpkach a kto się nie zmieści to siedzi na ławkach, krawężnikach, kocach... Bawią się, gadają, piją wino... Gwar i muzyka...
W wystrzał słyszeliście? :)
Obrazek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.05.2014 19:36

Bocian napisał(a):Byliśmy tam także wieczorem. Te zdjęcia były robione przed południem gdzy szlismy na Miragoj. Tu zresztą spożyliśmy pierwszego browara :) Wieczorem to miejsce jest zaludnione w maxa, ludzie siedzą w knajpkach a kto się nie zmieści to siedzi na ławkach, krawężnikach, kocach... Bawią się, gadają, piją wino... Gwar i muzyka...

Słyszeliśmy o tym. Trzeba będzie pojechać jeszcze kiedyś latem, żeby poczuć tę atmosferę. Wieczorem na początku maja w tym miejscu było bardzo spokojnie. Temperatura, która wieczorami spadała do 10 stopni i deszcz pewnie miały na to spory wpływ ;)

Bocian napisał(a):W wystrzał słyszeliście? :)

Byliśmy akurat koło Kamiennej Bramy. Nasłuchiwaliśmy, bo wiedzieliśmy, że jest południe. I w tym miejscu słychać było tylko mały "pierd" :P
Następnego dnia w tym czasie byliśmy w zoo, a kolejnego w drodze do Samoboru. Znowu jest po co wracać - żeby usłyszeć naprawdę głośny huk! :D

Przy okazji uświadomiłeś mi, że nie napisałam o tym wystrzale w odcinku 8) Już uzupełniłam, bo to dosyć ważne ;) Pisząc, zgubiłam wątek. Zmęczenie, piątek... ;)
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 09.05.2014 19:38

Ciekawe miasto, możliwe że kiedyś zatrzymamy się tam na dłużej, również preferujemy taką formę wypoczynku (wakacji)

:papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.05.2014 19:41

maslinka napisał(a):Następnego dnia w tym czasie byliśmy w zoo,

Jestem ciekaw czy jest już nowa niedzwiedziarnia i wybieg dla lwów :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.05.2014 19:51

Bocian napisał(a):
maslinka napisał(a):Następnego dnia w tym czasie byliśmy w zoo,

Jestem ciekaw czy jest już nowa słoniarnia i wybieg dla lwów :roll:

Słoni nadal nie ma, tak jak pisali np. tutaj. Ale wydaje mi się, że budynek był już ukończony, więc może niedługo słonie będą... Trudno mi powiedzieć coś więcej na ten temat, poza tym, że słoni w zoo na pewno nie ma (sprawdziliśmy dokładnie ;)), nawet nie figurują w wykazie na stronie zoo - klik.

Natomiast wybieg lwów się budował, a zwierzęta były jeszcze w tym starym.

Edit: Aaa o niedźwiedziarnię Ci chodzi ;) Nie wiem, czy to było nowe. Pokażę na zdjęciach za jakiś czas ;) Musisz się uzbroić w cierpliwość ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.05.2014 20:04

Pomyliły mi sie słonie z niedźwiedziami :) takie są podobne :)
Słoni nie ma i nie będzie póki co. Potrzeba dla nich 2 ha a całe zoo ma 5,5ha...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.05.2014 20:11

Bocian napisał(a):Pomyliły mi sie słonie z niedźwiedziami :) takie są podobne :)

No fakt, trochę są 8)

Bocian napisał(a):Słoni nie ma i nie będzie póki co. Potrzeba dla nich 2 ha a całe zoo ma 5,5ha...

Tak, zrozumiałam :) (z artykułu). Z tym, że to artykuł z 2012 roku, sądziłam, że może coś się jednak zmieniło... Nie wiem, powiększą teren zoo czy coś.

Zoo jest rzeczywiście stosunkowo małe i w naszym rankingu ogrodów zoologicznych (trochę ich odwiedziliśmy :)) nie postawiliśmy go zbyt wysoko. Ale ma kilka atrakcji i cieszę się, że je zobaczyliśmy 8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.05.2014 20:21

maslinka napisał(a):
Zoo jest rzeczywiście stosunkowo małe i w naszym rankingu ogrodów zoologicznych (trochę ich odwiedziliśmy :)) nie postawiliśmy go zbyt wysoko. Ale ma kilka atrakcji i cieszę się, że je zobaczyliśmy 8)

Mnie sie podobało, choć rzeczywiście jakiegoś szału nie ma :) Ale akurat był bezsłoneczny dzień, trochę padało i postanowiliśmy obrać samodzielny kierunek zwiedzania. U nas ZOO to tradycja. Lubię pawilony z gadami, owadami i rybami :)
No i widziałem tam poskoka i było napisane, ze dyrekcja ZOO potwierdza doniesienia Cromaniaków z Polski o tym, że poskok skacze na ludzi. Zasięg do 5 metrów :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2014 21:04

Jeśli w tej relacji można sobie tak bezkarnie robić wklejki, to i ja sobie pozwolę na parlamentarną prywatę :wink: :lol:
Obrazek

Był to rok 2008.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.05.2014 21:08

6 lat temu jeszcze odnawiano mury...

Obrazek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.05.2014 21:22

Bocian napisał(a):U nas ZOO to tradycja. Lubię pawilony z gadami, owadami i rybami :)

My też uwielbiamy robić sobie wycieczki do różnych ogrodów zoologicznych. Wrocław, w którym byliśmy dopiero niedawno, w Wielkanoc, zdecydowanie najwyżej w naszym rankingu. Dalej - Opole (nowe zoo, duże wybiegi, sporo karmień zwierząt) i Ostrava (szympansy żondzą! :lol:). Nie widzieliśmy wielu zoo w Polsce (zaledwie Opole, Wrocław, Kraków i "nasz" Chorzów), ale odwiedziliśmy kilka w Czechach i na Słowacji.

Najbardziej lubię oglądać różnego rodzaju małpy (szympansy, gibony, pawiany), bo zachowują się jak ludzie :lol:, lemury katta i pieski preriowe (w Opolu mają super wybieg) :)

Bocian napisał(a):No i widziałem tam poskoka i było napisane, ze dyrekcja ZOO potwierdza doniesienia Cromaniaków z Polski o tym, że poskok skacze na ludzi. Zasięg do 5 metrów :lol:

Poskoka też widzieliśmy. Ale napisu nie kojarzę niestety :?

slapol napisał(a):Jeśli w tej relacji można sobie tak bezkarnie robić wklejki, to i ja sobie pozwolę na parlamentarną prywatę :wink: :lol:

Zaraz zacznę żałować, że pozwoliłam na prywatę, bo... do relacji wkrada się polityka ;) :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Zagreb je uvijek dobar! - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone