napisał(a) Bocian » 06.05.2014 09:31
PabloX napisał(a):Bocian napisał(a): Jedyny problem to tak jak piszesz było parkowanie. Jeden samêochód stał na wewnętrznym parkingu na Ilica 8 a drugi na zbiorczym parkingu płatnym , także na Ilica, 5 minut spacerkiem. Opłata niestety nie najmniejsza
Mam pytanko do osób, które mogą porównać Pragę i Zagrzeb, czy problemy z parkowaniem są w Zagrzebiu porównywalne z Pragą? Większych niż w centrum Pragi sobie nie wyobrażam, chyba że całkowity zakaz wjazdu...
i opłata za podziemny parking przy Námestí Republiky też hardkorowa (1800 CZK za 3 dni parkowania)
Nie wiem jak jest w Pradze bo ja w Pradze korzystałem z komunikacji. W Zagrzebiu gdzie mieszkaliśmy na Ilicy nigdzie na samej ulicy się nie zaparkuje. Wszędzie są zakazy. Na Górnym Mieście także. Koszt parkingu płatnego był na tyle duży, że za jedno auto płaciliśmy wspólnie w dwie rodziny. Inna sprawa, że tylko tym autem jeździliśmy na wycieczki po Zagorju. Nasze auto stało tam gdzie zwykły turysta nie wjedzie, Hrvoje, nasz gospodarz wprowadził nas na wewnętrzny dziedziniec domu gdzie mieszkaliśmy. Kawałek trzeba było przejechać pod prąd. Doradzał nam aby zostawiać auto na ulicy i płacić codziennie mandat bo jest mniejszy niż koszt parkingu
Tu cennik, jeśli nieaktualny to może być tylko drożej bo czytałem że czynsz wzrósł z 9 kilo na 18,5 kilo euro za miesiąc
CJENIK GARAžE: Ponedjeljak-subota od 07-21 h: 7,00 kn/sat Ponedjeljak-subota od 21-07 h: 5,00 kn/sat Nedjelja od 00-24h: 5,00 kn/sat Parkiranje od 17-07 h za 30 dana: 800,00 kn Parkiranje od 00-24 h za 30 dana: 2.500,00 kn Parkiranje od 17-07 h
Ostatnio edytowano 06.05.2014 13:40 przez
Bocian, łącznie edytowano 2 razy