Skąd ja to znam?
Pozdrawiam Miras
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):chesjowisz napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):moondek napisał(a):Taaadaaaam !!!!
To Fiat 850 Coupe
To w takim razie Andrzej - chesjowisz ma 1. pkt patrz strona wcześniej ON był pierwszy
Fiat i owszem, ale 128 to jednak bardzo daleko od tej sportowej piękności... Zupełnie inna linia. 128 wygląda jak zwyczajna Zastava....Daleko jej do sportowego charakteru...Dlatego też nie mogę przyznac punktu Chesjowiszowi....
Ja bym przyznał. Popatrzmy na zderzaki Zastavy 1100 i Fiata 128 i niektórychFiatów 850Coupe .
Co widzimy ? Takie same.
P>S
Odnalazłem element bałkański ,bo chyba o to chodzi w zagadkach na forum cro.pl.
Będę uparta (jak magarac). Lubię motoryzację to dość męskie, ale jestem kobietą i tu muszę posługiwać się typowo kobiecą logiką opartą tym razem na estetyce: zatem przyjrzyjmy się linii obydwu atek z boku. Na pierwszy rzut oka widać, że 850 coupe ma sportowy charakterek, natomiast Zastava 1100 czy Fiat 128 to zwyczajne, ordynarne autko bez polotu i tego "czegoś".
Obstaję więc przy swoim, mimo całej sympatii .
Jedynym bałkańskim, a właściwie Cro elementem było na tym zdjęciu miejsce tego moto cmentarzyska, niestety...
slawek66 napisał(a):m82m napisał(a):W jakiej budowli średniowiecznej te króżganki i w jakim mieście????
nie widze odpowiedzi
czy to jest dubrovnik, klasztor .... z ta slynna apteka, wchodzac na stradun zaraz po lewej stronie ?
m82m napisał(a):m82m napisał(a):Jest jeszcze do rozwiązania "KOSMICZNA ZAGADKA" ze str. 54 Zapraszam!
Tą zagadke chyba może rozbić tylko mkm
Pozdrav!
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):jako napływowa, ciągle jeszcze "świeża" Hvarzanka (ale juz z tego faktu dumna! lokalna partiotka) dodam, że to w okolicach osady Brusje. Pozdrowienia dla wszystkich, szczególnie dla autora zagadki!
gospodarz napisał(a):m82m napisał(a):Co to jest i gdzie to jest???
Co to jest to chyba każdy wie - obserwatorium astronomiczne, pod tymi szrymi kopułami mieszcza się teleskopy. A stoją one na Hvarze