Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zagadka fotograficzna

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 26.02.2007 15:55

Jest jeszcze do rozwiązania "KOSMICZNA ZAGADKA" ze str. 54 :D :wink: :wink: Zapraszam!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.02.2007 16:42

Z fiatem poszło całkiem nieźle...Teraz coś łatwiejszego:
Zdjęcie pstryknięte w tym samym miejscu na Hvarze (też niestety nie najlepsze...)

Jak Chorwaci nazywają te autka pieszczotliwie?
(Prosimy Chorwatów i studentów croatystyki o niepodpowiadanie, bo to zbyt łatwe! Z góry dziękujemy) :D
Obrazek
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 26.02.2007 17:02

[quote="Katarzyna Głydziak Bojić"]Z fiatem poszło całkiem nieźle...Teraz coś łatwiejszego:
Zdjęcie pstryknięte w tym samym miejscu na Hvarze (też niestety nie najlepsze...)

(Prosimy Chorwatów i studentów croatystyki o niepodpowiadanie, bo to zbyt łatwe! Z góry dziękujemy) :D

" Fića " :D

PozdraV!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.02.2007 17:09

m82m napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Z fiatem poszło całkiem nieźle...Teraz coś łatwiejszego:

" Fića " :D

PozdraV!

Z małą poprawką: "fićo", ale oczywiście zaliczamy, brawo...
został jeszcze poczciwy garbus.....
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 26.02.2007 19:47

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):
moondek napisał(a):Taaadaaaam !!!!

To Fiat 850 Coupe :)

To w takim razie Andrzej - chesjowisz ma 1. pkt :P patrz strona wcześniej ON był pierwszy :D

Fiat i owszem, ale 128 to jednak bardzo daleko od tej sportowej piękności... Zupełnie inna linia. 128 wygląda jak zwyczajna Zastava....Daleko jej do sportowego charakteru...Dlatego też nie mogę przyznac punktu Chesjowiszowi....

Ja bym przyznał. :wink: Popatrzmy na zderzaki Zastavy 1100 i Fiata 128 i niektórychFiatów 850Coupe :wink: .
Co widzimy ? Takie same. :D
P>S
Odnalazłem element bałkański ,bo chyba o to chodzi w zagadkach na forum cro.pl. :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 26.02.2007 23:19

Dobra, Mądrale ;)

A gdzie TO jest?

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2007 00:43

Wariant I
TO jest nielegalne wysypisko śmieci :evil: na wyspie Brač od strony lądu.

Wariant II
TO jest nielegalne wysypisko śmieci :evil: na wyspie Hvar od strony lądu.

Opowiadam się za wariantem I

:papa:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 27.02.2007 00:58

Janusz Bajcer napisał(a):Wariant I
TO jest nielegalne wysypisko śmieci :evil: na wyspie Brač od strony lądu.

Wariant II
TO jest nielegalne wysypisko śmieci :evil: na wyspie Hvar od strony lądu.

Opowiadam się za wariantem I

:papa:

Jest to wariant II.

Niestety :( Paskudne wysypisko śmieci (ja nie wiem, czy takie nielegalne do końca heh), zaraz za Sućurajem - na poboczu (sic!) słynnej drogi Sućuraj - Jelsa... A to tylko fragmencik, bo wysypisko ciągnie sie kilkadziesiąt metrów wzdłuż... nie mówiąc o tym, że częśto wywiewa stamtad różne rzeczy na drogę... Ble...
Smród tam koszmarny, rybitwy czy tam inne ptaszyska żerujące kłębią sie stadami... Moze wyślemy im to do ministerstwa jakiegoś? Uważam, że to skandal straszny.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2007 01:22

Nietety :cry: na żadnej z tych wysp nie byłem, ale widziałem je z pod Biokova widocznego na zdjęciu.
Ale i tak byłem blisko odgadnięcia :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 27.02.2007 11:03

Panowie, dobra wiadomość dla turystów i dla mieszkańców Hvaru i innych wysp! Państwo nam obiecało, że do końca 2007 czy 2008 roku ze wszystkich wysp mają zniknąć śmieci! Zatem likwidacja wysypisk na wyspach i wszysttkie śmieci na ląd!!! Hurrrrrra!
Reszta juz niestety zalezy od nas mieszkańców i od turystów....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2007 11:14

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Panowie, dobra wiadomość dla turystów i dla mieszkańców Hvaru i innych wysp! Państwo nam obiecało, że do końca 2007 czy 2008 roku ze wszystkich wysp mają zniknąć śmieci! Zatem likwidacja wysypisk na wyspach i wszysttkie śmieci na ląd!!! Hurrrrrra!
Reszta juz niestety zalezy od nas mieszkańców i od turystów....

A dlaczego Kasiu tylko dla Panów dobra wiadomość :wink:
Plumek to też kobieta :wink: :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 27.02.2007 11:26

oj, to przepraszam....nieświadoma byłam...pozdrówki :D
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 27.02.2007 11:35

m82m napisał(a):W jakiej budowli średniowiecznej te króżganki i w jakim mieście????

Obrazek

nie widze odpowiedzi
czy to jest dubrovnik, klasztor .... z ta slynna apteka, wchodzac na stradun zaraz po lewej stronie ? :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 27.02.2007 11:39

chesjowisz napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):
moondek napisał(a):Taaadaaaam !!!!

To Fiat 850 Coupe :)

To w takim razie Andrzej - chesjowisz ma 1. pkt :P patrz strona wcześniej ON był pierwszy :D

Fiat i owszem, ale 128 to jednak bardzo daleko od tej sportowej piękności... Zupełnie inna linia. 128 wygląda jak zwyczajna Zastava....Daleko jej do sportowego charakteru...Dlatego też nie mogę przyznac punktu Chesjowiszowi....

Ja bym przyznał. :wink: Popatrzmy na zderzaki Zastavy 1100 i Fiata 128 i niektórychFiatów 850Coupe :wink: .
Co widzimy ? Takie same. :D
P>S
Odnalazłem element bałkański ,bo chyba o to chodzi w zagadkach na forum cro.pl. :wink:

Będę uparta (jak magarac). Lubię motoryzację to dość męskie, ale jestem kobietą i tu muszę posługiwać się typowo kobiecą logiką opartą tym razem na estetyce: zatem przyjrzyjmy się linii obydwu atek z boku. Na pierwszy rzut oka widać, że 850 coupe ma sportowy charakterek, natomiast Zastava 1100 czy Fiat 128 to zwyczajne, ordynarne autko bez polotu i tego "czegoś".
Obstaję więc przy swoim, mimo całej sympatii :D .
Jedynym bałkańskim, a właściwie Cro elementem było na tym zdjęciu miejsce tego moto cmentarzyska, niestety...
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 27.02.2007 11:41

co to jest i gdzie ?

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Zagadka fotograficzna - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone