Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zagadka fotograficzna

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.02.2007 13:51

m82m napisał(a):
woka napisał(a):
m82m napisał(a):Choć nie chcę wrócić do sytuacji z początków moich w Cro ,kiedy nawet śmieci na drodze były tylko CZESKIE!

To dziwne, ja tego nie zauważyłem. .......Zauważyłem, z początków moich wojaży ... śmieci polskie. Pełno ich było wszędzie.

Musiałeś trochę póżniej rozpocząć przygodę turystyczną w CRO.
Znaczenie pewnych wypowiedzi wyrwanych z kontekstu(z innych tematów) też czasami dziwnie brzmi.

Rozumiem z tego ,że lubisz jak otaczają Cię czesi podczas wypoczynku.
Ja wolę turystów z polski i gospodarzy chorwatów

m82m.... to juz drugi post gdzie chcesz mi dokuczyć. Masz grypę czy po prostu już taki jesteś.???? ... Czy później od Ciebie, nie wiem. Kiedyś pisałem (można sprawdzć) jak jechałem do CRO. Zatrzymałem się na nocleg nad Balatonem, tylko na jedną noc oczywiście. Właściciel pyta się gdzie jadę, ja mówię do CRO. Pokazał mi gest pukania się w głowę. W dzisiejszej CRO .... trwała wojna. (Oczywiscie w rejon gdzie ja jechałem żednej wojny już nie było). Teraz możesz sobie obliczyć i zaspokoić swoją ciekawość od ilu lat jestem w CRO. Pozdrawiam.
ps. tylko raz spotkałem Czecha tzn. zatrzymał sie w tym samym lokum co ja.
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 23.02.2007 13:51

Klasztor franciszkański w Orebicu?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.02.2007 14:15

m82m jeszcze kilka zdań. Poszukaj sobie w wyszukiwarce ( jak masz taką chęć). Pisałem o Polakach będących na wczasach w CRO. .......... bez urazy dla forumowiczów !!!!!
Dalej ... zatrzymuję się tylko i wyłącznie: najpierw szukam pensjonatu jak nie ma to hotel. Tylko i wyłącznie. Teraz jasno ???
Do tej pory w tym "lokum" co ja, spotkałem rodaków: raz Pani z Warszawy, innym razem "ciało pedagogiczne" z UW. ( znowu ta Wawa) Koniec i kropka. Reszta to Niemcy, Włosi, Szwajcarzy, Francuzi.... raz Czech. .......... Bardzo miłe towarzystwo. ....... Popisałem sobie. :wink:
Nie zrozum mnie źle, ja Tobie nie dokuczam, mam tylko takie wrażenie jakbyś się chciał tutaj...... dowartościować. (zapewne to bezpodstawne i mylne wrażenie)
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 23.02.2007 14:24

Tekla napisał(a):Klasztor franciszkański w Orebicu?

Teklo, do Twojej koncepcji nie pasuje mi tylko to co wystaje lewego boku zdjęcia (chyba że to kawałek wysepki Majsan).
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 23.02.2007 15:51

woka napisał(a):
m82m napisał(a):
woka napisał(a):
m82m napisał(a):Choć nie chcę wrócić do sytuacji z początków moich w Cro ,kiedy nawet śmieci na drodze były tylko CZESKIE!

To dziwne, ja tego nie zauważyłem. .......Zauważyłem, z początków moich wojaży ... śmieci polskie. Pełno ich było wszędzie.

Musiałeś trochę póżniej rozpocząć przygodę turystyczną w CRO.
Znaczenie pewnych wypowiedzi wyrwanych z kontekstu(z innych tematów) też czasami dziwnie brzmi.

Rozumiem z tego ,że lubisz jak otaczają Cię czesi podczas wypoczynku.
Ja wolę turystów z polski i gospodarzy chorwatów

m82m.... to juz drugi post gdzie chcesz mi dokuczyć. Masz grypę czy po prostu już taki jesteś.???? ... Czy później od Ciebie, nie wiem. Kiedyś pisałem (można sprawdzć) jak jechałem do CRO. Zatrzymałem się na nocleg nad Balatonem, tylko na jedną noc oczywiście. Właściciel pyta się gdzie jadę, ja mówię do CRO. Pokazał mi gest pukania się w głowę. W dzisiejszej CRO .... trwała wojna. (Oczywiscie w rejon gdzie ja jechałem żednej wojny już nie było). Teraz możesz sobie obliczyć i zaspokoić swoją ciekawość od ilu lat jestem w CRO. Pozdrawiam.
ps. tylko raz spotkałem Czecha tzn. zatrzymał sie w tym samym lokum co ja.

Nie mam zamiaru, ani Tobie ani nikomu innemu dokuczać(z tą grypą myśle ,że przeginasz-PRZYKRE TO!).Mylnie to odbierasz.Z czechami się z Tobą nie zgadzam.Podczas pierwszych wyjazdów po wojnie na pd.CRO tylko oni tam docierali( w znakomitej większości -dlatego mój tekst ze śmieciami-nie miało to znaczyć ,że brudzą tylko ,ze ich było dużo).Polaków nie mówiąc o innych nacjach trudno było uświadczyć.
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 23.02.2007 16:08

woka napisał(a):m82m jeszcze kilka zdań. Poszukaj sobie w wyszukiwarce ( jak masz taką chęć). Pisałem o Polakach będących na wczasach w CRO. .......... bez urazy dla forumowiczów !!!!!
Dalej ... zatrzymuję się tylko i wyłącznie: najpierw szukam pensjonatu jak nie ma to hotel. Tylko i wyłącznie. Teraz jasno ???
Do tej pory w tym "lokum" co ja, spotkałem rodaków: raz Pani z Warszawy, innym razem "ciało pedagogiczne" z UW. ( znowu ta Wawa) Koniec i kropka. Reszta to Niemcy, Włosi, Szwajcarzy, Francuzi.... raz Czech. .......... Bardzo miłe towarzystwo. ....... Popisałem sobie. :wink:
Nie zrozum mnie źle, ja Tobie nie dokuczam, mam tylko takie wrażenie jakbyś się chciał tutaj...... dowartościować. (zapewne to bezpodstawne i mylne wrażenie)

Gratuluje Twoich wyborów turystycznych ,kazdy jeżdzi gdzie mu się podoba i ja to szanuje.Fajnie jest.Nie mam też zamiaru przeszukiwać Twoich wypowiedzi .Specem od tych rzeczy jest Maciarewicz.Powoli robisz się nieprzyjemny!To mnie martwi.Ja wizyty na cro.pl nie mam zamiaru spedzać na przykrych wymianach zdań.Dlatego kończę. :D

ps

Wizyty na forum traktuje jako przedłużenie pobytu w CRO, oczekując na następny.Oczywiście jest to też nieprzebrana skarbnica wiedzy o tym pięknym kraju i to jest dla mnie bardzo cenne.Miłych ludzi też można na nim spotkać i wiele się od nich nauczyć.

POZDRAWIAM Cię woka :D
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 23.02.2007 16:12

Tekla napisał(a):Klasztor franciszkański w Orebicu?

Bardzo dobra odpowiedż!
Gratulacje! :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.02.2007 16:19

Panowie woka i m82m. Patrzę na waszą wymianę zdań i smutno mi. Nie sądzę, żeby któryś z Was miał powód do unoszenia się, obrażania, czy kończenia rozmowy .... TO MOIM ZDANIEM ZWYKŁE NIEPOROZUMIENIE :!: :(, które niemiło się skonczyło. Myślę, że jeśli spotkalibyście się w Cro czego Wam życzę poszlibyście razem na Karlovacko czy rakiję i wychylili kilka głębszych za piękno Jadrana i jego błękitno-zielono-turkusowo-szaro-złocistą toń, za wspaniałe góry wznszące się nad jego brzegiem, za przepiękne widoki, które zostają w sercu na zawsze, za wspaniałe chwile przeżyte pod chorwackim niebem...

Resztę pozostawiam WAM ...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.02.2007 16:46

Leszek Skupin napisał(a):Panowie woka i m82m. Patrzę na waszą wymianę zdań i smutno mi. Nie sądzę, żeby któryś z Was miał powód do unoszenia się, obrażania, czy kończenia rozmowy .... TO MOIM ZDANIEM ZWYKŁE NIEPOROZUMIENIE :!: :(, które niemiło się skonczyło. Myślę, że jeśli spotkalibyście się w Cro czego Wam życzę poszlibyście razem na Karlovacko czy rakiję i wychylili kilka głębszych za piękno Jadrana i jego błękitno-zielono-turkusowo-szaro-złocistą toń, za wspaniałe góry wznszące się nad jego brzegiem, za przepiękne widoki, które zostają w sercu na zawsze, za wspaniałe chwile przeżyte pod chorwackim niebem...

Leszek ... 200 % racji. Myślę, że m82m również jest tego samego zdania.
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 23.02.2007 16:51

woka napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Panowie woka i m82m. Patrzę na waszą wymianę zdań i smutno mi. Nie sądzę, żeby któryś z Was miał powód do unoszenia się, obrażania, czy kończenia rozmowy .... TO MOIM ZDANIEM ZWYKŁE NIEPOROZUMIENIE :!: :(, które niemiło się skonczyło. Myślę, że jeśli spotkalibyście się w Cro czego Wam życzę poszlibyście razem na Karlovacko czy rakiję i wychylili kilka głębszych za piękno Jadrana i jego błękitno-zielono-turkusowo-szaro-złocistą toń, za wspaniałe góry wznszące się nad jego brzegiem, za przepiękne widoki, które zostają w sercu na zawsze, za wspaniałe chwile przeżyte pod chorwackim niebem...

Leszek ... 200 % racji. Myślę, że m82m również jest tego samego zdania.

Ja bardzo lubie CRO i tyle. :D
Nie lubię niepotrzebnych stresów .Mamy ich tyle poza forum.Tu powinno być inaczej.
Podzielam zdanie Leszka.
POZDRAV!
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 23.02.2007 17:04

No (to) do roboty, do roboty.

Jak powiedział Prezes Kramer do panny Natalii zaglądając po maskę jej auta :)

Nierozwiązane zagadki czekają :!:
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 23.02.2007 17:10

Proszę bardzo!
Coś na wschód od Splitu :wink:
Gdzie to jest?

Obrazek
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 23.02.2007 17:27

Cavtat już był :?

Miałem na myśli także zaległe zagadki :)
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 23.02.2007 17:37

Pkt dla Ciebie gospodarzu:D
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 23.02.2007 17:42

Z jakiej górki zrobiona fotka i co przedstawia?

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Zagadka fotograficzna - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone