Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zadanie tematyczne: "Szczyt"

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 28.04.2009 09:04

Tematem kolejnego fotograficznego zadania tematycznego jest Szczyt.
Na zdjęcia czekam do wtorku, 12 maja, do godziny 23.59.59
Proszę i szerokie, różnorodne potraktowanie tematu.
Proponuję, by w tym wątku komentować zdjęcia jak i przyszłe głosowanie. Bardzo proszę by unikać osobistych wycieczek, obrażania autorów zdjęć czy ośmieszania ich. Pamiętajmy, że nie jesteśmy na forum fotograficznym. Oceniajmy emocje i zgodność z tematem.

Oto regulamin konkursu:

Zasady konkursu:
1. Każdy forumowicz ma prawo wysłać na konkurs maksymalnie 3 zdjęcia.
2. Nie ma absolutnie żadnych ograniczeń dotyczących biorących udział w konkursie.
3. Zdjęcia powinny mieć format: 800x600 (w razie problemów ze zmniejszeniem proszę wysłać w oryginalnym formacie - zmniejszę).
4. Zdjęcia wysyłamy na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl W meilu, poza zdjęciami winny się znaleźć: tytuł każdego zdjęcia i podpis nickiem z cro.pl
5. Zdjęcia nie podlegają żadnej weryfikacji z mojej strony. Jedynym i ostatecznym cenzorem są głosujący.
6. Każdy z konkursów trwa 2 tygodnie, po czym następuje tygodniowe głosowanie - regulamin głosowania będzie w osobnym wątku.
7. Zdjęcia będą umieszczane na stronie: http://picasaweb.google.pl/crofotokonkurs
Strona będzie aktualizowana w miarę napływania zdjęć, z reguły każdego dnia ok. północy.
7. Zwycięzca konkursu proponuje temat kolejnego. Osoba, która wygra najwięcej konkursów w danym roku otrzyma tytuł MegaHiperSuperCroFotografa i pewnie nagrodę-niespodziankę.
8. Pamiętajmy, że to tylko zabawa. Pamiętajmy też o tym, że nie nie jesteśmy na forum fotograficznym, oceniajmy więc głównie klimat, zgodność z tematem i przesłanie zdjęcia a nie jego techniczne strony. Każde zdjęcie potrafi wzbudzić emocje, ale nie każde technicznie idealne je wzbudza :)
Ostatnio edytowano 21.05.2009 21:31 przez volumen, łącznie edytowano 1 raz
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 28.04.2009 10:45

Piękna pogoda, nic tylko w góry i szczytować :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.04.2009 11:22

Minęły dwie godziny a tu nic....się zabrali do roboty :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.04.2009 12:01

W poprzednim konkursie nie brałem udziału, ale w tym będziemy mieli z Piotrkiem okazję "poszczytować" w Bieszczadach, a założyłem sobie, że zdjęcia będę robił po usłyszeniu werdyktu jaki jest temat konkursu ;)... Mam nadzieję, że pogoda dopisze... Inaczej będę mógł wysłać zdjęcia na konkurs pod tytułem "Mgła" :lool:

Pozdrav :papa:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 28.04.2009 13:12

JacYamaha napisał(a):Minęły dwie godziny a tu nic....się zabrali do roboty :wink:

A właśnie, że są, dokładnie od godziny 11.34 :)
Tylko, jak napisałem w regulaminie, zdjęcia wstawiam wieczorem.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 28.04.2009 15:41

volumen napisał(a):Proszę i szerokie, różnorodne potraktowanie tematu.

Się uparli na te góry :lol: :lol: :lol: Ja z pokrzepieniem dla mieszkańców nizin: uszy do góry :wink: :lol: :lol: I ku różnorakim szczytom :lol:
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 05.05.2009 09:09

tak tak... uszy do góry... a jak ktoś z kosiarka będzie jeździł to co wtedy?? aż taki romantyk to nie jestem...
a pozatym my na nizinach też potrafimy szczytować :lol:
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 05.05.2009 14:39

Leszek Skupin napisał(a): założyłem sobie, że zdjęcia będę robił po usłyszeniu werdyktu jaki jest temat konkursu ;)... Mam nadzieję, że pogoda dopisze... Inaczej będę mógł wysłać zdjęcia na konkurs pod tytułem "Mgła" :lool:

Pozdrav :papa:

Podoba mi się takie wyzwanie, usłyszeć temat i zamiast szukać w swoim archiwum ruszać na foto łowy.
A szczyty we mgle mogą być kluczem do sukcesu.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.05.2009 14:52

Mibi... podkręcasz mnie, ale ... niestety nie przywiozłem żadnych "szczytowych" osiągnięć :( z wypadu w Bieszczady :(. Szkoda tylko miejsca na serwerze :(
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 05.05.2009 15:10

Leszek,
to nie zmienia faktu że bardzo mi się podoba takie podejście do konkursu.
Mam nadzieję że kiedyś będzie taki temat w którym wszyscy uczestnicy będą musieli zrobić nowe zdjęcia a nie szukać starych w swoich zbiorach.
PS.
Co nie oznacza że widzę coś złego w fotkach z archiwum.
Ale raz na dwadzieścia konkursów dla uatrakcyjnienia rywalizacji i dobrej zabawy tylko świeże fotki.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 05.05.2009 15:31

Mibi napisał(a):Leszek,
to nie zmienia faktu że bardzo mi się podoba takie podejście do konkursu.
Mam nadzieję że kiedyś będzie taki temat w którym wszyscy uczestnicy będą musieli zrobić nowe zdjęcia a nie szukać starych w swoich zbiorach.
PS.
Co nie oznacza że widzę coś złego w fotkach z archiwum.
Ale raz na dwadzieścia konkursów dla uatrakcyjnienia rywalizacji i dobrej zabawy tylko świeże fotki.

Z założenia zadanie tematyczne na tym polega, by zrobić zdjęcia pod konkretny temat. Pierwsze zadania przypadły raczej na mniej fotograficzną porę roku, mam więc nadzieję, że kolejne zaowocują zdjęciami spoza przepastnych szuflad forumowiczów. Do czego gorąco namawiam.
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 05.05.2009 17:50

Fajnie byłoby zamieszczać w konkursie nowe zdjęcia, ale nie zawsze jest czas :( aby to zrobić. Zresztą moje starsze dostają wiecej punktów. :wink: niż nowe.
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 05.05.2009 18:36

Wiem też z własnego doświadczenia że obowiązki związane z pracą i rodziną często nie pozwalają na taki luksus jak kilka godzin poświęconych na eksperymenty fotograficzne. W takich wypadkach zostaje tylko własne archiwum i stare zdjęcia.
Temat "szczyt" bardzo mi się spodobał i zaplanowałem sobie wyjazd z rodzinką na wycieczkę w Sudety.
Niestety życie zweryfikowało te plany i nie udało się poszczytować.
linka_ka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linka_ka » 07.05.2009 14:47

a ja poszczytowałam troszkę :oops:
coś tam wygrzebałam w moich zbiorach :) z cudownego wyjazdu sierpniowego zeszłego roku :)
wysłałam :D
coś malutko na razie tych zdjęć... piękne robicie... czekam...
pozdrawiam
Kasia
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.05.2009 17:13

A u mnie w archiwum depresja, oglądam wszystko na około ale jakoś nic nie podchodzi....
Następna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone