Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zadanie tematyczne: "Pomarańczowy" - Głosowanie!!!

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.03.2009 12:36

ooloo napisał(a):
volumen napisał(a):Zakończyło się głosowanie w drugim zadaniu tematycznym. Przypomnę temat: Pomarańczowy.
Zanim podam wyniki, trochę statystyk. Nadesłano 84 zdjęcia, głosowały 54 osoby. Głos ooloo jest nieważny...

To, co się na tym forum wyrabia - to już jest szczyt chamstwa. Wiele osób rozdało tylko najwyższe punkty (12, 10 i 8 ), bo "nowoczesny" regulamin punktowania był niezbyt ciekawy i niepotrzebnie zajmujący czas. Oczywiście po dupie dostał tylko ooloo. Kij z tobą, wolemin. Pisz sobie lepiej tę twoją Marianne. I mam nadzieję, że tego postu nie wyrzucisz od razu, ty konkursowy oszuście!

ooloo :lol: :lol:

Oszustwo stwierdzono 1 (słownie jedno) i było ono w twoim wykonaniu. Za całokształt, tj. fakt oszustwa w połączeniu z tym postem a szczególnie ostatnim w nim słowem otrzymujesz

Obrazek

Zasady jak w piłce kopanej

8)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 26.03.2009 12:58

ooloo napisał(a):To, co się na tym forum wyrabia - to już jest szczyt chamstwa. Wiele osób rozdało tylko najwyższe punkty (12, 10 i 8 ), bo "nowoczesny" regulamin punktowania był niezbyt ciekawy i niepotrzebnie zajmujący czas.

Stanowczo za dużo 10miejsc. Wiem, nie było obowiązku głosowania na wszystkie, jednak nie oddanie głosów na inne dawało ewentualnie wyższą pozycję. Sam ledwo dałem radę na 8, bo nie lubię nic na siłę.
Proponuję powrócić do 3miejsc i dopisać, iż nie oddanie głosu na trzy dyskwalifikuje pozostałe głosy. Życie składa się z wyborów i trzeba umieć podjąć decyzję.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 26.03.2009 13:09

Mnie się bardzo podobało i odpowiadało to, że można było głosować na 10 zdjęć. W poprzednim konkursie "Czas" nadesłano bodajże 33 zdjęcia, zatem wybranie trzech było nietrudne. Teraz było 84, to znacząca różnica. A co będzie jeżeli w następnym konkursie nadesłanych będzie powiedzmy 200 zdjęć? dalej pozostaniemy przy trzech do wyboru?
Proponuję :wink: pozostać przy 10 zdjęciach. No chyba że mielibyśmy wybierać 10 z np 20 czy 40, wtedy to przesada.
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 26.03.2009 13:21

Popiel napisał(a):
ooloo napisał(a):To, co się na tym forum wyrabia - to już jest szczyt chamstwa. Wiele osób rozdało tylko najwyższe punkty (12, 10 i 8 ), bo "nowoczesny" regulamin punktowania był niezbyt ciekawy i niepotrzebnie zajmujący czas.

Stanowczo za dużo 10miejsc. Wiem, nie było obowiązku głosowania na wszystkie, jednak nie oddanie głosów na inne dawało ewentualnie wyższą pozycję. Sam ledwo dałem radę na 8, bo nie lubię nic na siłę.
Proponuję powrócić do 3miejsc i dopisać, iż nie oddanie głosu na trzy dyskwalifikuje pozostałe głosy. Życie składa się z wyborów i trzeba umieć podjąć decyzję.

Jestem zdecydowanie za głosowaniem na więcej niż 3, wyniki głosowania potwierdzają, że warto mieć taką szansę. Wiem, że myślimy z Kulką bardzo podobnie a podobają się nam zupełnie inne zdjęcia. A jak ktoś jest aż tak wybredny to.....jego problem. Gdy zdjęć jest dużo to ciekawych jest sporo. Co innego gdyby głosujących było kilka tysięcy. Wtedy faktycznie nawet jeden typ od głosującego wystarczyłby aby wyłonić najlepsze zdjęcia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 13:33

zgadzam się z moimi przepiszącymi...z jedną tylko uwagą. Jeżeli Volumen postarał się o system głosowania na 10 zdjęć, jeśli jest taka możliwość, (nieważne w tej chwili czy to będzie 3 czy 10) to tym samym dał znak że głosujemy na 10. Po prostu mały dopisek do regulaminu..głosujemy na 10 (lub 3) i wtedy głosowanie jest ważne. W innym przypadku po prostu nie. to tyle w temacie....pozdrawiam...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2009 13:50

Pozwolę sobie przypomnieć co napisał volumen

volumen napisał(a):Zakończyło się głosowanie w drugim zadaniu tematycznym. Przypomnę temat: Pomarańczowy.
Zanim podam wyniki, trochę statystyk. Nadesłano 84 zdjęcia, głosowały 54 osoby. Głos ooloo jest nieważny, gdyż głosował tylko na swoje zdjęcia (ooloo i only.ja to ta sama osoba, przynajmniej takie dostałem informacje)

Oraz co napisał ooloo

ooloo napisał(a):
Zanim podam wyniki, trochę statystyk. Nadesłano 84 zdjęcia, głosowały 54 osoby. Głos ooloo jest nieważny...

To, co się na tym forum wyrabia - to już jest szczyt chamstwa. Wiele osób rozdało tylko najwyższe punkty (12, 10 i 8 ), bo "nowoczesny" regulamin punktowania był niezbyt ciekawy i niepotrzebnie zajmujący czas. Oczywiście po dupie dostał tylko ooloo. Kij z tobą, wolemin. Pisz sobie lepiej tę twoją Marianne. I mam nadzieję, że tego postu nie wyrzucisz od razu, ty konkursowy oszuście!

ooloo :lol: :lol:

Jak widać czarno na białym ooloo nie zacytował do końca postu volumena.

Czy trzeba dalej tłumaczyć, dlaczego ooloo dostał po dupie :?:
Ostatnio edytowano 26.03.2009 13:55 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
JKR
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JKR » 26.03.2009 13:53

kulka53 napisał(a):A co będzie jeżeli w następnym konkursie nadesłanych będzie powiedzmy 200 zdjęć? dalej pozostaniemy przy trzech do wyboru?

Oczywiście, po to istnieje wybór, by wybrać - a nie rozkładać swej niepewności na 10-20.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.03.2009 13:56

Jestem za pozostawieniem głosowania na 10 zdjęć - czasem te małe punkty robią wynik - tak mówię o sobie :) i moim zdaniem...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2009 14:02

Odnośnie konkursu był jeszcze ten wątek
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 26.03.2009 14:07

Janusz Bajcer napisał(a):Jak widać czarno na białym ooloo nie zacytował do końca postu volumena.

Nikt sie tego nie domaga. Kto chciał to przeczytał. Aż tak długi ten temat nie jest. Widać, że nadal Panu stoi ooloo kością w gardle i nie może Pan zapomnieć wykorzystanie Pana avatara, być może przez niego?
Ciągłe wyciąganie podobnych postów (przykładów) przez Pana, już nie jest zabawne.
Nie rozczulaj się nad sobą i daj chłopakowi trochę sie pobawić, a nie rozdrażniasz.
Po dwa post volumena jest, nie zmienił jego znaczenia i zgodnie z akcją "ciąć" nie trzeba cytować wszystkiego!
Pozdrav Popiel
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2009 14:14

Popiel napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jak widać czarno na białym ooloo nie zacytował do końca postu volumena.

Nikt sie tego nie domaga. Kto chciał to przeczytał. Aż tak długi ten temat nie jest. Widać, że nadal Panu stoi ooloo kością w gardle i nie może Pan zapomnieć wykorzystanie Pana avatara, być może przez niego?
Ciągłe wyciąganie podobnych postów (przykładów) przez Pana, już nie jest zabawne.
Nie rozczulaj się nad sobą i daj chłopakowi trochę sie pobawić, a nie rozdrażniasz.
Po dwa post volumena jest, nie zmienił jego znaczenia i zgodnie z akcją "ciąć" nie trzeba cytować wszystkiego!
Pozdrav Popiel

Odpowiem pytaniem - czy głosowanie na swoje zdjęcia nazywasz zabawą. :?:

Reszta posta w stosunku do volumena tez nie była zabawna, więc słusznie dostał kartkę :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 14:19

sprawę ooloo uważam (przynajmniej ja) za zakończoną, głosował niezgodnie z regulaminem i kwita. Natomiast może warto się zastanowić nad zmianami w głosowaniu. To jest pomysł Volumena i do niego należy decyzja, my tylko ot tak sobie gdybamy...., lecz uważam że jeśli jest punktacja 10 zdjęc to powinno się punktować tak jak jest ustalone. ..tylko ze już tak jest na forum..ze jednemu za dużo a drugiemu za mało, więc doprecyzować regulamin i nie będzie tematu...
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 26.03.2009 14:22

Janusz Bajcer napisał(a):Odpowiem pytaniem - czy głosowanie na swoje zdjęcia nazywasz zabawą. :?:
Reszta posta w stosunku do volumena tez nie była zabawna, więc słusznie dostał kartkę :!:

Jego wybór, mnie to nawet rozbawiło i już. Nie udało mu się wygrać, a że chciał być zapamiętany w tym konkursie (głosując na swoje foto!) to jego broszka.
Czy ktoś podważa kartkę? Co masz zamiar udowodnić? Po co robisz wielkie halo!? Masz w tym jakiś swój cel?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2009 14:32

Popiel napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Odpowiem pytaniem - czy głosowanie na swoje zdjęcia nazywasz zabawą. :?:

Jego wybór, mnie to nawet rozbawiło i już.
Czy ktoś podważa kartkę? Co masz zamiar udowodnić? Po co robisz wielkie halo!? Masz w tym jakiś swój cel?

Nie mam więcej pytań :arrow:
fiedler
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiedler » 26.03.2009 14:54

Luuuudzie... przecież to zabawa jest ... :)
To może tak: do 50-ciu zdjęć w konkursie - głosujemy na 3, powyżej 50 - na 10 i każdy wysyła 1 zdjęcie...???
pozdr. :boss:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Zadanie tematyczne: "Pomarańczowy" - Głosowanie!!! - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone