Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zadanie tematyczne: "Pomarańczowy" - Głosowanie!!!

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 29.03.2009 08:56

AndrzejJ. napisał(a): ... Natomiast neostrada ma aktywne IP i jeśli daje się możliwość komuś innemu wysłania wiadomości ze ,, swojej tożsamości'' to trzeba też mieć swiadomość konsekwencji.

Poważnie to napisałeś? Czy w/g Ciebie nie może z tego samego komputera np. w domu korzystać ojciec, matka i dzieci, każdy na swoim nicku i każdy na Forum cro.pl? Po to wymyślono nicki, a nie IP komputera, aby kilka osób mogło korzystać z tego samego sprzętu. Co o tym sądzisz? Jeśli Administrator nie może sprawdzić kto wysłał posta, niech nie zakłada, że popełniono "przestępstwo".

A fakt, że podpadłem Bajcerowi i volumenowi nie powinien stanowić podstawy do szykanowania mnie.

Pozdrawiam,
ooloo :lol: :lol:
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 29.03.2009 09:07

Popiel napisał(a):
Kilka postów sprowadzających ludzi na ziemię miałeś dobrych, tylko daj spokój z "komuchami" itd...

Cześć, dzięki za słowa pociechy i wsparcia.
Sam piszesz, że dostałeś kopniaka znienacka na tym Forum. Ja też. I uważam, że to komunistyczne metody zastosowane przez niejakiego Bajcera. Kiedy mu brakuje argumentów - po prostu daje kartkę ( i jest mi obojętne, czy sam ma takie możliwości, czy włącza w swoją grę Administratora). Tylko ze względu na jego wiek jeszcze toleruję go na tym Forum. Zresztą zauważ, że o niczym ciekawym nie pisze, tylko podaje linki, które każdy może sobie sam znaleźć. No chyba, że wspomnę jego "poezje" umieszczone w którymś z wątków. Żenada...

Pozdrawiam,
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 29.03.2009 10:51

Tak bardzo się cieszę Danusiu ,Jolu -gratulacje!!To moje głosowanie ,tylko zamieniłyście się miejscami.Jolu Twój kameleon bardzo podobal sie tez mojemu męzowi.Gratulacje dla wszystkich przepiekne zdjecia.

:D :D :D petris
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 29.03.2009 13:05

ooloo - mój stosunek do Ciebie jest taki, jak do zeszłorocznego śniegu. Nie obchodzi mnie co tu robisz, co myślisz, kogo lubisz lub nie. Mimo, iż rzucasz pod moim adresem niczym nieudokumentowane oskarżenia (nawiasem mówiąc domagając się dowodów na swoje oszustwo może najpierw wypadałoby przedstawić na moje).
Nie obchodzi mnie kim jest Krystyna, dlaczego głosowałeś tylko na jej zdjęcia (swoją drogą nie rozumiem oburzenia Krystyny, skoro jej zdjęcia nie zostały wycofane, nawet uzyskały kilkanaście punktów, a ona sama nie głosowała).
Dostałem informację, że piszecie z jednego IP i to dla mnie była kluczowa sprawa. Nie zatrudniam jakiegoś CBŚ czy innego CBA by sprawdzać kto pisał z jakiego IP. Zdecydowałem więc o usunięciu Twoich głosów. Koniec, kropka. Jeżeli kiedyś dostanę podobną informację o jakimkolwiek innym forumowiczu, decyzja będzie identyczna.
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 29.03.2009 13:44

petris napisał(a):Tak bardzo się cieszę Danusiu ,Jolu -gratulacje!!To moje głosowanie ,tylko zamieniłyście się miejscami.Jolu Twój kameleon bardzo podobal sie tez mojemu męzowi.

Petris, jest mi baaardzo miło!!! Dziękuję!!! :D
Mi Twój płomyk na bagnach też się bardzo podobał. 8) :)

Pozdrav
Jola
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 29.03.2009 14:09

volumen napisał(a):ooloo - mój stosunek do Ciebie jest taki, jak do zeszłorocznego śniegu. Nie obchodzi mnie co tu robisz, co myślisz, kogo lubisz lub nie. Mimo, iż rzucasz pod moim adresem niczym nieudokumentowane oskarżenia (nawiasem mówiąc domagając się dowodów na swoje oszustwo może najpierw wypadałoby przedstawić na moje).
Nie obchodzi mnie kim jest Krystyna, dlaczego głosowałeś tylko na jej zdjęcia (swoją drogą nie rozumiem oburzenia Krystyny, skoro jej zdjęcia nie zostały wycofane, nawet uzyskały kilkanaście punktów, a ona sama nie głosowała).
Dostałem informację, że piszecie z jednego IP i to dla mnie była kluczowa sprawa. Nie zatrudniam jakiegoś CBŚ czy innego CBA by sprawdzać kto pisał z jakiego IP. Zdecydowałem więc o usunięciu Twoich głosów. Koniec, kropka. Jeżeli kiedyś dostanę podobną informację o jakimkolwiek innym forumowiczu, decyzja będzie identyczna.

Ale o co chodzi? Pytałem o PRAWDZIWE powody odrzucenia moich głosów, skoro zgodnie z ustalonym przez ciebie regulaminem NIE GŁOSOWAŁEM NA SWOJE ZDJĘCIA. Jeszcze raz pytam: co spowodowało, że choć nie naruszyłem regulaminu - moje głosy w konkursie nie zostały zaliczone. Nie twórz kolejnej powieści, tylko odpowiedz na moje pytanie.

plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 29.03.2009 15:57

A kiedy zaczynamy zabawę z mgłą ? Będzie z tego wątku jakiś odnośnik ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.03.2009 16:15

plavac napisał(a):A kiedy zaczynamy zabawę z mgłą ? Będzie z tego wątku jakiś odnośnik ?

Zabawa już zaczęta :lol: zdjęcia na razie owiane mgłą tajemnicy. :wink:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 29.03.2009 17:23

Janusz Bajcer napisał(a):
plavac napisał(a):A kiedy zaczynamy zabawę z mgłą ? Będzie z tego wątku jakiś odnośnik ?

Dzięki :) Tego mi było trzeba.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 29.03.2009 18:14

plavac napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Dzięki :) Tego mi było trzeba.

Mnie też :twisted: :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.03.2009 08:04

volumen napisał(a):...Nie obchodzi mnie kim jest Krystyna...

z gazowni...
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 02.04.2009 18:41

ooloo napisał(a):
volumen napisał(a):ooloo - mój stosunek do Ciebie jest taki, jak do zeszłorocznego śniegu. Nie obchodzi mnie co tu robisz, co myślisz, kogo lubisz lub nie. Mimo, iż rzucasz pod moim adresem niczym nieudokumentowane oskarżenia (nawiasem mówiąc domagając się dowodów na swoje oszustwo może najpierw wypadałoby przedstawić na moje).

Ale o co chodzi? Pytałem o PRAWDZIWE powody odrzucenia moich głosów, skoro zgodnie z ustalonym przez ciebie regulaminem NIE GŁOSOWAŁEM NA SWOJE ZDJĘCIA. Jeszcze raz pytam: co spowodowało, że choć nie naruszyłem regulaminu - moje głosy w konkursie nie zostały zaliczone. Nie twórz kolejnej powieści, tylko odpowiedz na moje pytanie.

Brakuje ci odwagi na odpowiedź?

AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.04.2009 20:31

ooloo napisał(a):
Poważnie to napisałeś? Czy w/g Ciebie nie może z tego samego komputera np. w domu korzystać ojciec, matka i dzieci, każdy na swoim nicku i każdy na Forum cro.pl? Po to wymyślono nicki, a nie IP komputera, aby kilka osób mogło korzystać z tego samego sprzętu. Co o tym sądzisz? Jeśli Administrator nie może sprawdzić kto wysłał posta, niech nie zakłada, że popełniono "przestępstwo".

Pozdrawiam,

Masz rację ooloo.Jest IP i jest człowiek za kompem.Mały albo duży.
W końcu ktoś inny może też może też np. esemesować z twojego telefonu .No ale mam cię wpisanego w telefonie pod ooloo i jak mam wtedy myśleć ,że esemes przyszedł od olo. :D :D
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 03.04.2009 01:33

W wynikach głosowania zauważyłam powtórzenie wiersza rbogi,

Kurcze - sam też to zauważyłem i aż mi się ciepło zrobiło. Fakt ważę ciut ponad 100kg. ale żeby z tego powodu mnie brać za dwóch.
Mam nadzieję że moje głosy zostały policzone pojedynczo.
pozdrawiam :D
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 04.04.2009 14:13

AndrzejJ. napisał(a):
ooloo napisał(a):

Pozdrawiam,

Masz rację ooloo.Jest IP i jest człowiek za kompem.Mały albo duży.
W końcu ktoś inny może też może też np. esemesować z twojego telefonu .No ale mam cię wpisanego w telefonie pod ooloo i jak mam wtedy myśleć ,że esemes przyszedł od olo. :D :D

AndrzejJ.,
czytaj proszę ze zrozumieniem. Napisałem, że po to używamy nicków, aby nie sugerować się IP. Gdyby IP było jednoznacznie przypisane do nicka - nie byłoby potrzeby używania nicków. A skoro je używamy, to oznacza, że na normalnych forach z jednego komputera mogą pisać różne osoby. Zrozumiałe?... Co, dalej nie kumasz? Napiszę jaśniej: IP mojego komputera to, załóżmy 1234567890, ale mój nick to ooloo, a mojej żony zaewsret, a koleżanki only.ja. Administrator widzi mnie jako ooloo z komputera 1234567890, moją żonę jako zaewsret z komputera 1234567890, a koleżankę jako only.ja z komputera 1234567890. Na razie kumasz? No to jedziemy dalej. A Ty widzisz w telefonie tylko ooloo nawet jak dzwoni moja żona, albo koleżanka. Zapamiętaj bracie, że Twój telefon, mimo, że z pewnością full wypasiony - to nie jest jednak komputer. Kumasz?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Zadanie tematyczne: "Pomarańczowy" - Głosowanie!!! - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone