Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zadanie tematyczne: "Pomarańczowy" - Głosowanie!!!

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.03.2009 15:01

Danusiu, wielkie gratulacje :!: Byłaś moją faworytką :)
Duże brawa dla Joli i Wioli za uplasowanie się w czołówce :D

Dzięki, Volumen za świetnie zorganizowany konkurs. Jeszcze się nie wypowiadałam, ale przy takiej ilości zdjęć, głosowanie na 10 fotek i do tego głosowanie tajne było najlepszą formą.

Dziękuję również wszystkim, którzy oddali głosy na moje zdjęcie. 8 miejsce to mój rekord, czyli robię postępy :wink:

Pozdrav :papa:

P.S. Bardzo podoba mi się nowy temat: "mgła". Liczę na klimatyczne, tajemnicze fotki.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 26.03.2009 15:39

Jestem za zachowaniem możliwości wyboru 10 fotek i przyznawaniem im punktów według dotychczasowych zasad. Sprawdziło się to w dorocznych konkursach organizowanych przez Morskiego, to dlaczego u Volumena taki system miałby być zły?
Gusta mamy różne (i całe szczęście!), spójrzcie tylko na wyniki, jaką ilość bardzo różnych pomarańczowych fotek obdarzyliśmy maksymalną dopuszczalną ilością 12 punktów... Przy tylu jurorach, to normalne. Skoro ostateczny wynik naszego głosowania jest średnią z naszych różnorodnych upodobań, to ... średnia zawsze jest dokładniejsza, jeśli próbka jest większa.
Tak więc 10 a nie 3 :!:, i to niezależnie od ilości fotek zgłoszonych do danego zadania. Oczywiście, należałoby uszanować wolę tych, co 10 zdjęć wybierać nie chcą (aż tak wielu ich nie było), nadal niech mają możliwość głosowania na mniejszą ilość i przyznania im tylu punktów ze skali 12-1, na ile według nich dany obraz zasługuje...
To tylko zabawa, niech będzie miła dla każdego...
Ale ostateczny głos o jej formie niech ma Volumen, bo to On najwięcej czasu i pracy wkłada w to wszystko...
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 26.03.2009 16:00

Gratulacje :D teraz czekam na mgłę
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 26.03.2009 16:07

Skrypt do głosowania mam dzięki uprzejmości Morskiego Pasa - był on wykorzystywany w konkursach organizowanych przez niego. Chyba się sprawdził. Więc dlaczego nie wykorzystać czegoś, co jest dobre.

Co do głosowania: w następnym głosowaniu precyzyjnie opiszę jak można głosować. Tym razem kilka osób zagłosowało nie wykorzystując pełnej puli dostępnych punktów. Ktoś nawet zagłosował nie przyznając pierwszego miejsca.
System daje możliwość głosowania maksymalnie na 10 zdjęć, a minimum na 1. Wystarczy zmieścić się w tym zakresie i będzie dobrze. Resztę zlicza jakiś skomplikowany algorytm - po głosowaniu mam ściągnąć jakiś plik, gdzieś go w czytać, pomruczeć: Hokus-pokus i naszym oczom ukazują sie wyniki :)

Wieczorkiem wrzucę wątek nowego zadania tematycznego. Tymczasem, na zachętę, coś, co kiedyś wymęczyłem ;)

Mgła

Siwy mgły opar macki rozpościera,
ze snu się budzą moczary, trzęsawiska.
Czarna chmura sierp księżyca pożera,
wstają topielce, duchy uroczyska.

Wędrowców znużonych błędne ognie kuszą
zawodzą rusałki, jęczą ghule krwawe
do boju umarłych hufce znów wyruszą
szczęk broni już słychać i bitewną wrzawę.

Lecz gdy kur zapieje, kiedy mgła opadnie,
świat ten nagle zniknie, nie znam jego losów.
I tylko zostanie ślad wędrowca w bagnie
i jego mogiła - czerep w kępie wrzosu.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.03.2009 16:30

Voluś... no no bez takich mi tu, bo ja na Uroczysku mieszkam :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2009 16:36

Kiedyś chwaliłem się synem poetą :lol: oto jego wierszyk

Ona albo mgła

idzie brzegiem lasu tak delikatnie

że prawie od niechcenia wpław

i pod prąd traw

unosi muszle malin

bursztyny kaczeńców

pełne naręcze

ona

albo mgła
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 26.03.2009 17:14

Ja tym razem jakoś zupełnie "inaczej" głosowałem, ale szczere i serdeczne gratulacje dla zwycięzców i szacunek dla pokonanych.
I oczywiście podziękowania dla organizatora.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 26.03.2009 17:30

Tantal napisał(a):Ja tym razem jakoś zupełnie "inaczej" głosowałem, ale szczere i serdeczne gratulacje dla zwycięzców i szacunek dla pokonanych.
I oczywiście podziękowania dla organizatora.

Gratulacje dla wszystkich ,bo pokonanych w takich konkursach(moim zdaniem :D ) raczej nie ma :D :D
Pozdrav.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 26.03.2009 19:14

Danusiu - GRATULACJE :D :D :D

Jolu - Twoje zdjęcie "Gdybym..." było "moją miłością od pierwszego wejrzenia", i nie ukrywam, że zżerała mnie ciekawość, kto takie cudo ustrzelił :D

pozdrawiam

ps. Czekam nam na zdjęcia "za mgłą" :D
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 26.03.2009 19:16

Wreszcie i ja tu dotarłam. :)

Danusiu, Niedościgniona Pomarańczowa Mistrzyni, nie dałaś końkurencji najmniejszych szans. 8) :D
Wieeelkie gratulacje!!! :D :D :D

Wielkie dzięki dla tych, którzy dali punkty moim fotkom. :D :D :D
A uzbierała się ich faktycznie niesamowita ilość. :D

Dzięki również Organizatorowi i Pomysłodawczyni. :D I dzięki wszystkim uczestnikom konkursu za pomarańczowe fotki. :D

Pozdrav
Jola
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 26.03.2009 19:21

Tymona napisał(a): Jolu - Twoje zdjęcie "Gdybym..." było "moją miłością od pierwszego wejrzenia", i nie ukrywam, że zżerała mnie ciekawość, kto takie cudo ustrzelił :D

Ooo!!! Miło mi bardzo!!! :D :D :D

Pozdrav
Jola
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 28.03.2009 12:12

Wielki gratulacje dla zwycięzców i zwyciężonych!!!
Pierwszy raz brałem udział w takiej fajnej zabawie.

Gorzej że wczoraj przejechałem 400 km i nigdzie nie widziałem mgły 8O
Czy ktoś mi może podać namiary na fotogeniczną mgłę :arrow:
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 28.03.2009 20:13

Janusz Bajcer napisał(a):
Popiel napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jak widać czarno na białym ooloo nie zacytował do końca postu volumena.
Czy trzeba dalej tłumaczyć, dlaczego ooloo dostał po dupie :?:

Nikt sie tego nie domaga. Kto chciał to przeczytał. Aż tak długi ten temat nie jest. Widać, że nadal Panu stoi ooloo kością w gardle i nie może Pan zapomnieć wykorzystanie Pana avatara, być może przez niego?
Ciągłe wyciąganie podobnych postów (przykładów) przez Pana, już nie jest zabawne.
Nie rozczulaj się nad sobą i daj chłopakowi trochę sie pobawić, a nie rozdrażniasz.
Po dwa post volumena jest, nie zmienił jego znaczenia i zgodnie z akcją "ciąć" nie trzeba cytować wszystkiego!
Pozdrav Popiel

Odpowiem pytaniem - czy głosowanie na swoje zdjęcia nazywasz zabawą. :?:

Reszta posta w stosunku do volumena tez nie była zabawna, więc słusznie dostał kartkę :!:

Mam małą firmę, zatrudniam kilka osób. W firmie korzystamy z NEOSTRADY + jakieś sprytne urządzenie pozwalające bezprzewodowo rozdzielić sygnał internetowy do kilku komputerów. Nawet nie wiem co to jest, jestem logistykiem, a nie informatykiem. Kiedy dowiedziałem się o konkursie "POMARAŃCZOWY" opowiedziałem o tym koleżance, która trochę interesuje się fotografiką. Koleżanka zalogowała się na Forum cro.pl jako only.ja (hasła i e-maila nie znam) i przesłała swoje zdjęcia na konkurs. Ja szczerze mówiąc też chciałem wystartować , ale popieprzyły mi się terminy i nie zdążyłem. Może to i dobrze, bo i tak jako ooloo nie miałbym u volumena żadnych szans...
Kiedy przyszło do głosowania - zagłosowałem na zdjęcia koleżanki (na marginesie: Krystyna, zdjęcie zatytułowane Dubrownik nie mogło być zrobione w Dubrowniku!!!). Prawdopodobnie z powodu tego rozdzielacza sygnału internetowego ktoś z administratorów cro.pl doszedł do wniosku, że only.ja i ooloo to ta sama osoba. A tak nie jest!!!

Mam pytanie do admina i volumena:
1. jakim prawem unieważniono moje głosy?
2. jakim prawem ujawniono, że ooloo i only.ja wysyłają posty z "tego samego" komputera? (dotychczas moja pracownica nie wiedziała, że piszę pod nickiem ooloo)
Oczekuję odpowiedzi.

Od dawna wytykam wszelką głupotę na tym Forum, najwięcej uzbierało się volumenowi (głównie w przeszłości za jego "literackie" wypociny) i J.Bajcerowi (za jego "nieomylność" i "wszystkonajlepiejwiedzenie"), ale nie tylko im! Trochę szkoda, że dołączają do nich administratorzy cro.pl i bezzasadnie usuwają moje posty oraz eliminują z Forum. Kilkudniowe wykluczenie z Forum było powodem, że nie mogłem wcześniej ustosunkować się do sprawy.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów, dziękuję tym, którzy choć przez moment zastanowili się, czy wersja volumena lub Bajcera jest jedynie prawdziwa i słuszna. Powiem Wam, że dyskusja na Forum z ludźmi, którzy w każdej chwili mogą Wam zakneblować usta (zablokować dostęp) jest bardzo trudna.

ooloo :sm: :sm:

Niestety only.ja jest zdegustowana atmosferą Forum i jak mi powiedziała, nie będzie komentować zachowania organizatora konkursu. Powiedziała to trochę dosadniej, ale nie mogę zacytować, aby nie stwarzać pretekstu do wywalenia mnie stąd pod pozorem używania brzydkich słów :mrgreen: :mrgreen:. A co tam, pewnie i tak mnie wywalą :?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 28.03.2009 21:21

ooloo napisał(a):[

Niestety only.ja jest zdegustowana atmosferą Forum i jak mi powiedziała, nie będzie komentować zachowania organizatora konkursu. Powiedziała to trochę dosadniej, ale nie mogę zacytować, aby nie stwarzać pretekstu do wywalenia mnie stąd pod pozorem używania brzydkich słów :mrgreen: :mrgreen:. A co tam, pewnie i tak mnie wywalą :?

Pewnie zostaniesz.Nikt tu nikogo nie wywala za brzydkie słowa. Natomiast neostrada ma aktywne IP i jeśli daje się możliwość komuś innemu wysłania wiadomości ze ,, swojej tożsamości'' to trzeba też mieć swiadomość konsekwencji.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 28.03.2009 22:06

AndrzejJ. napisał(a):Nikt tu nikogo nie wywala za brzydkie słowa.

Obrazek hmm... zapomniał już jak w jednej celi siedział :wink:

ooloo spoko, masz żółty kartonik. Wiem marna pociecha, ale też nie bez powodu. Mi życzono miłego weekendu, a po dwóch tygodniach znienacka i bez ostrzeżenia czerwona kartka była. Mój sposób pisania do kilku osób na forum się zmienił, jednak raz jeszcze przytoczę inne słowa Andrzeja - zrezygnujesz z tego forum i sens życia Ci zniknie. :lol:
Kilka postów sprowadzających ludzi na ziemię miałeś dobrych, tylko daj spokój z "komuchami" itd... Zresztą Twoja broszka.

Czy dwie różne osoby z jednego łącza piszą, tego nikt nie jest w stanie sprawdzić czy udowodnić. Admin wszystkiego wiadomo nie czyta, a co mod przekaże do głównego sędziego, to na to też wpływu nie ma. :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Zadanie tematyczne: "Pomarańczowy" - Głosowanie!!! - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone