Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zadanie tematyczne: "Czas"

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 24.02.2009 00:00

Skończył się czas na wysyłanie zdjęć, zapraszam do głosowania.
A wszystkim uczestniczącym gratuluję zdjęć.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 24.02.2009 01:04

volumen napisał(a):zapraszam do głosowania.

Stwierdzam, że głosowanie, które tu się odbywa w poważnych instytucjach uważane byłoby za nieważne. Są trzy metody głosowania. Pierwsza przez aplauz. Znaczy, że wszyscy głosują. Druga metoda... Kulkami. Są kulki czarne i czerwone, które otrzymuje każdy głosujący... Yyyy... Przepraszam białe i czarne, które otrzymuje każdy głosujący... Czarna za - lub odwrotnie: czarna za... Yyyy... Czarna przeciw - biała za lub odwrotnie. Jest trzecia metoda przez podniesienie rąk. Ta metoda jest najdoskonalsza.
........
No świetnie, ale jaką metodą wybierzemy metodę głosowania? :D
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 24.02.2009 06:50

Mnie się wydaje, że głosowanie w wątku będzie nieco stronnicze - to znaczy następni głosujący będą się sugerować ocenami poprzednich głosujących...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.02.2009 09:20

Tak jak Voluś napisał "to tylko zabawa" więc gra o pietruszkę nie powinna zniekształcić zbytnio wyników ;)

Pozdrav i miłego głosowania :papa:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 24.02.2009 09:31

Drogi Popielu - brałem pod uwagę proponowane przez Ciebie metody, jednak wybór jakiejkolwiek z nich wiąże się z ogromnymi problemami natury logistycznej. No i jak wybrać metodę głosowania nad metodą głosowania? ;)
Widziałem, w jaki sposób głosowaliście w ostatnim konkursie fotograficznym. Nie mam takiej wiedzy, by coś podobnego zrobić.
Myślałem też o głosowaniu meilowym. Ale pewnie od razu pojawiłby się głos o manipulacji.
Zostało więc głosowanie na forum. Podoba mi się głosowanie poprzez ankietę. Wadą jest fakt, że nie mamy wpływu na to, iż ktoś głosuje na siebie samego. No i dostępna tu ankieta ma dwa ograniczenia: na bieżąco widać wyniki i można głosować tylko na jedną opcję. W wersji forum by Przemo można ukryć wyniki na czas głosowania i można wybrać kilka opcji głosowania. Nie wiem czy opcje te są tutaj wyłączone, czy nie są dostępne.
Skoro i tak widac wyniki głosowania, pozostało więc głosowanie jawne. Zdecydowałem się na nie, bo z powodzeniem stosowaliśmy tę metodę w pierwszych konkursach fotograficznych i na muzyczny przebój cro.pl. A to były konkursy z nagrodami, nawet całkiem cennymi.
Zdaję sobie sprawę z niedoskonałości tej metody, ale na szczęście to tylko zabawa, więc bawmy się :)

Plumek napisał(a):Mnie się wydaje, że głosowanie w wątku będzie nieco stronnicze - to znaczy następni głosujący będą się sugerować ocenami poprzednich głosujących...

Nie obrażajmy inteligencji forumowiczów i ich gustu. Tym bardziej, że metoda ta, jak już wyżej pisałem, była stosowana.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 24.02.2009 10:08

volumen napisał(a):
Plumek napisał(a):Mnie się wydaje, że głosowanie w wątku będzie nieco stronnicze - to znaczy następni głosujący będą się sugerować ocenami poprzednich głosujących...

Nie obrażajmy inteligencji forumowiczów i ich gustu. Tym bardziej, że metoda ta, jak już wyżej pisałem, była stosowana.

Obraza? To psychologia czysta...
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 24.02.2009 10:39

Plumek napisał(a):
volumen napisał(a):

Obraza? To psychologia czysta...

We wcześniejszych głosowaniach nie działała?
Zaproponuj więc jakąś skuteczną metodę głosowania, a chętnie skorzystam.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 24.02.2009 14:35

volumen napisał(a):Widziałem, w jaki sposób głosowaliście w ostatnim konkursie fotograficznym. Nie mam takiej wiedzy, by coś podobnego zrobić.

Jak chcesz to Ci dam moje skrypty do głosowania. Do samej ich obsługi nie potrzeba jakiejś specjalnie magicznej wiedzy, musisz tylko mieć odrobinę miejsca na jakimkolwiek serwerze obsługującym php.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 24.02.2009 14:55

MorskiPas napisał(a):
volumen napisał(a):Widziałem, w jaki sposób głosowaliście w ostatnim konkursie fotograficznym. Nie mam takiej wiedzy, by coś podobnego zrobić.

Jak chcesz to Ci dam moje skrypty do głosowania. Do samej ich obsługi nie potrzeba jakiejś specjalnie magicznej wiedzy, musisz tylko mieć odrobinę miejsca na jakimkolwiek serwerze obsługującym php.

Chyba mam taki serwer, więc można spróbować. Dziękuję
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 24.02.2009 16:03

volumen napisał(a):Chyba mam taki serwer, więc można spróbować. Dziękuję

Ostatnie dwa albo trzy konkursy głosowaliśmy na 10 zdjęć z dodatkowym bonusem za miejsca na pudle, czyli 12 punktów za pierwsze miejsce, 10 za drugie, 8 za trzecie i potem już po jednym aż do dziesiątego.

W związku z tym mam pytanie, czy modyfikować maszynkę do głosowania do systemu 3 zdjęcia i po jednym punkcie za miejsce, czy może zostawić głosowanie na 10 fotek? Wprowadzenie tej zmiany to dla mnie żadna robota, chodzi wyłącznie o zasady konkursu, jakie sobie autor wymyślił a publiczność przyjęła.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 24.02.2009 16:24

MorskiPas napisał(a):
volumen napisał(a):Chyba mam taki serwer, więc można spróbować. Dziękuję

Ostatnie dwa albo trzy konkursy głosowaliśmy na 10 zdjęć z dodatkowym bonusem za miejsca na pudle, czyli 12 punktów za pierwsze miejsce, 10 za drugie, 8 za trzecie i potem już po jednym aż do dziesiątego.

W związku z tym mam pytanie, czy modyfikować maszynkę do głosowania do systemu 3 zdjęcia i po jednym punkcie za miejsce, czy może zostawić głosowanie na 10 fotek? Wprowadzenie tej zmiany to dla mnie żadna robota, chodzi wyłącznie o zasady konkursu, jakie sobie autor wymyślił a publiczność przyjęła.

W sumie, to może zostać te 10 fotek, tyle to chyba się uzbiera w kolejnych zadaniach.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 24.02.2009 18:33

volumen napisał(a):W sumie, to może zostać te 10 fotek, tyle to chyba się uzbiera w kolejnych zadaniach.

Wyślę Ci to e-mailem, (jeśli e-maile dochodzą na wyspę :lol: ) tylko muszę spłodzić jakąś instrukcję obsługi.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 24.02.2009 18:46

MorskiPas napisał(a):
volumen napisał(a):W sumie, to może zostać te 10 fotek, tyle to chyba się uzbiera w kolejnych zadaniach.

Wyślę Ci to e-mailem, (jeśli e-maile dochodzą na wyspę :lol: ) tylko muszę spłodzić jakąś instrukcję obsługi.

Jak wyślesz albatrosem, to dojdzie.
Lepiej nie pytam jak się płodzi instrukcję ;)
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 24.02.2009 19:41

volumen napisał(a):Jak wyślesz albatrosem, to dojdzie.
Lepiej nie pytam jak się płodzi instrukcję ;)

Lepiej nie pytaj :wink: wysłałem gołębiem.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.02.2009 22:46

volumen napisał(a):Zdaję sobie sprawę z niedoskonałości tej metody, ale na szczęście to tylko zabawa, więc bawmy się :)

.

Patrząc na twój wywód o głosowaniu to chyba nie bardzo umiesz się bawić. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Zadanie tematyczne: "Czas" - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone