Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zachowanie słoweńskiego celnika

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ozyrys760
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozyrys760 » 07.04.2009 12:13

jechałem :D ,maskę podnosiłem 8O ,komentarzy nie słyszałem :?
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 08.04.2009 15:38

Co prawda nie celnik, ale jak najbardziej Słoweniec.

Sytuacja: Stacja benzynowa tuż przed przejściem w SLO-HR.
Stoi kolejeczka, bo w Słowenii paliwo tanie. Kolejeczka stoi jedna do wszystkich dystrybutorów, a pierwszy w kolejeczce podjeżdża do pierwszego wolnego dystrybutora. dystrybutory są 4 w układzie:

0 || 0

0 || 0

0 - samochody
|| - podjazd z dystrybutorami

Nie muszę wspominać, że w kolejce stoją raczej nie-Słoweńcy. Co robi Słoweniec? Omija kolejkę z boku i podjeżdża pomiędzy samochody (1 z nich już zatankowany, kierowca poszedł płacić, liczydło widać pokazywało "0") przy dystrybutorze, o tak:

0 || 0
0
0 || 0

Że wąż długi, to Słoweniec tankuje poza kolejnością :?
matej.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) matej. » 13.06.2010 22:53

Cwaniacy w każdym kraju się znajdą! To że próbował tankować poza kolejnością to incydent ale granica i wyryfkowe (lub celowe) nękanie Polaków to może być "zorganizowana akcja" pt."daj piątaka" obym się mylił w tym roku , czego sobie, rodakom i słoweńcom życzę!
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 16.06.2010 15:58

Mi numeru nadwozia nigdy nie sprawdzali, choć przez słowenię nie jechałem. Jednak bagażnik a i owszem. Najdokładniej w Chorwacji celnik pytał się czy nie mam extasy marihuany ani alkoholu :) Obejrzał co nieco i życzył szerokiej drogi. Ciekawie też było w Czarnogórze, gdzie celnik poprosił aby zjechać na bok bo... jest problem z interpolem :D Potem mu sam wpisywałem dane do kompa ;)
Mi się wydaje, że taka jest ich praca i robią to za co im płacą - należy jednak oczekiwać, że będzie to zrobione szybko, profesjonalnie i bez złosliwych komentarzy.
Pozdrawiam
tomb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomb » 22.07.2010 10:14

Nigdy nie miałem dokładniejszej kontroli na słoweńskiej granicy, a ich celnicy sprawiali wrażenie mocno wyluzowanych.
Z kolei policjant, który zatrzymał nas za kosztujące 100 euro drastyczne przekroczenie prędkości aż o 17 km/h, był bardzo uprzejmy i wręcz sympatyczny.
Natomiast przed Schengen miałem za pewnik, że jeśli w jednym z 6 krajów jacyś pogranicznicy będą zainteresowani kontrolą i grzebaniem mi w torbach z brudnym ubraniem, to będą to Czesi..
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Zachowanie słoweńskiego celnika - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone