misiek_30 napisał(a):Witam , ja z rodzinką wybieramy sie na Chrwacje 15. 06 i w dodatku jedziemy pierwszy raz na wyspe Hvar i teraz mam pytanie czy ktoś z was korzystał z karty do bankomatu z PKO BP i jak to wychodzi na miejscu ,bo ja musze zdecydować na dniach czy kupić euro czy wziąść złotówki. Pozdrawiam
kniesp napisał(a):KARTA + BANKOMAT = KUNA
Pozdrawiam
misiek_30 napisał(a):A jak z walutą na trase z Cieszyna do Splitu przez Czechy ,Austrie ,Słowenie - ile i jaka
Ok dzięki to wiem już prawie wszystkoPiotrek_B napisał(a):misiek_30 napisał(a):A jak z walutą na trase z Cieszyna do Splitu przez Czechy ,Austrie ,Słowenie - ile i jaka
to zależy czy będziesz sie zatrzymywał na dłużej w tych krajach, bo jak tylko na tankowanie to wystarczy ci karta. A co do pytania "ile i jaka aluta" to chyba oczywiste, że w Czechach - korony a w Austrii i Słowenii - ojro
wicia napisał(a):Witam forumowiczów mój pomysł na płatności w czasie pobytu był taki że założyłam sobie w moim banku konto w ojro (jego prowadzenie było bezpłatne)i na nie odkładałam na mój wymarzony urlop , przed wyjazdem zrobiłam kartę płatniczą do tego konta i w drogę uważam że był to dobry pomysł co wy na to?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne