napisał(a) marco » 22.03.2006 15:19
hej!
Na kempingu Zablace byłem z rodzinką w zeszłym roku w lipcu.Szukałem kempingu koło Szybenika,bylismy w Solarisie ale jak dla mnie to nie było tam za wiele miejsca chyba że ktoś chciał sie smażyć na patelni bez gałązki cienia.Za to w Zablacze nie było prawie nikogo.Podobno to dlatego że kemp został ponownie otworzony po kilkuletniej przerwie.Ciekawostka - najlepsze miejsce wskazał nam polski marynarz który po kilkunastu latach pływania w Chorwacji był bardzo spragniony polskiego towarzystwa . Sam kemping to zależy co kto szuka,ale dla mnie wystarczyło, warunki sanitarne znośne choć dla moja kobietka była innego zdania( po pobycie na Istrii i w Poljanie na Mali Lośnij ) , ale za to względędnie tanio i można się targować. Plaża rzeczywiście niespecjalna bo betonowa i w dodatku nie za bardzo jest tam gdzie szukać w pobliżu lepszej ale za to ciekawe dno jak ktoś sobie lubi ponurkować , w dodatku jak byliśmy to codziennie przyjeżdzali do Zablace Polacy na austriackich blachach i szaleli skuterem wodnym. Sama miejscowośc spokojna, dwie lodziarnie,pare knajpek.Blisko do Szybenika.Na kempingiu obowiązuje zakaz grilowania.Ogólnie jednak całkiem przyjemne miejsce...