Na jednym z for fotograficznych przeczytałem o zabawie pt. zabawa jednorazowa. Od razu uprzedzam, że wymaga ona nakładu kosztów (niewielkich), uczciwości, dyscypliny i jest niestety długotrwała.
A oto szczegóły:
Mam 2 aparaty jednorazowe. Każdy ma 27 klatek, więc zabawa max dla 54 osób. Jak będzie więcej chętnych, to się kupi trzeci aparacik.
Po stworzeniu listy chętnych, pierwsza osoba z listy robi jedno zdjęcie, następnie pakuje aparat i wysyła do drugiej osoby z listy. Druga osoba ma maksymalnie tydzień na zrobienie zdjęcia i wysyła aparat do kolejnej osoby. I tak do końca, ostatnia osoba przysyła aparat do mnie. Wywołuję zdjęcia, skanujemy je (może ktoś przy okazji zgłosi się do pomocy przy skanowaniu) i robimy sobie galerię.
Tematyka zdjęcia jest dowolna: niebanalne miejsce, ktoś lub coś bliskie sercu, uczucie, hobby, my sami. Ważne, by starać się dotrzymać terminów. Wysyłka aparatu do drugiej osoby (koperta "bąbelkowa", list polecony - i taką formę wysyłki proponowałbym) )to koszt maksymalnie 6- 10 zł.
Jeżeli są chętni do zabawy, to proszę się tu wpisywać z ewentualną adnotacją o terminie, w którym nie będziecie w stanie dotrzymać umowy czasowej. A na skrzynkę zlotową: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl proszę podsyłać adresy, wtedy po zamknięciu listy roześlę Wam rozpiskę z adresami wysyłki.
Gdyby ktoś miał możliwość dobrego skanowania zdjęć, to również proszę o kontakt.
Więc jak? Są chętni?
1. volumen
2. ...
3. ...