napisał(a) muchador » 01.08.2007 22:55
Brooklyn napisał(a):Odpowiedzcie mi na pytanie. Dlaczego jeździcie, jak widzę inne posty na forum, w to samo miejsce od paru lat (niekótrzy np 6 raz do Baski Vody)? W dodatku na plażę, czyli leżakowanie na słońcu przez tydzień lub dwa? Przecież wyprawa taka kosztuje co najmniej 1500zł na głowę no i 2 urlopu w roku raczej się nie dostaje. Czy nie lepiej zobaczyć jakiś inny kraj lub inne miejsce w Chorwacji? Tak tylko pytam bo mnie zainteresowało to zagadnienie.
Chyba nie da się odpowiedzieć na to pytanie w sposób racjonalny..
Nie wiem czy jestem kompetentny -bo byłem tylko 2 razy w Cro , ale spróbuję... Przede wszystkim niesamowity krajobraz - poczucie tego jaki człowiek jest mały. Mnie i moją żone ładuje to na cały rok. Mogliśmy naprawdę za niewielkie pieniądze jechać(właściwie lecieć) do Włoch ale wybraliśmy Chorwację, bo wydaje mi się że pokochaliśmy ten kraj..
Po drugie ludzie - niesamowicie życzliwi (może dlatego że jeszcze nie sparzyliśmy się), podobny słowiański charakter który wychodzi przy bliższym poznaniu.. Po trzecie fakt że chyba tylko tu kupisz w sklepie tak jak w Polsce kisielje mlijeko i kisielij kupus i ze nawet 1000 km od domu możesz zrobić sobie "pyry" z jajem i kwaśnym mlekiem albo bigos. Po czwarte śliczne chorwackie dziewczyny, po piąte, po szóste...itd...
Kto nie złapał tego bakcyla ten nie zrozumie, a kto wie o co chodzi to pewnie nie potrafi wytłumaczyć.. Nas ciągnie do Chorwacji i chociaż kupiliśmy mieszkanie i za bardzo nie mamy siana, to zrobimy wszystko żeby w przyszłym roku pojechać tam znowu. Pozdrawiam!!