Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Za późno??

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anka12
Autostopowicz
Za późno??

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka12 » 26.06.2006 20:54

Chciałam sobie w połowie lipca pojechac do Chorwacji i okazuje się że chyba jest już za późno, bo nie mogę znaleźć żadnej wolnej kwatery w Północnej Dalmacji. Czy to możliwe?
Juz po raz siódmy z kolei wysyłam zapytanie na adriatice.net - i pudło (swoją drogą szkoda, że nie aktualizują terminów na bieżąco).
A miało być tak pięknie, ech.............
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 26.06.2006 20:58

Troszkę późno. Ale nie zrażaj się. Spróbuj w Googlach wrzucić nazwę miejscowości plus słowo apartmani. W ten sposób trafisz do troszkę innego zasobu informacji. Może w ten sposób znajdziesz upragniony apartament.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.06.2006 21:46

dokladnie
miejscowosc + accomodation
lub
miejscowosc + apartment
w google...
powinno wyskoczyc sporo:)
bo z jednego zrodla szukanie nie ma sensu:)
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 26.06.2006 21:53

Witam Ines
jak zawsze się ze mną zgadzasz :) . Miło.
Pozdrawiam z Łodzi
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 27.06.2006 08:18

Moze po prostu zamiast do polnocnej, lepiej jedz do srodkowej, lub południowej Chorwacji??

Bo widocznie na Istrie, i okolice zjechała juz fala niemcow i austriakow :roll:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 27.06.2006 08:23

anka12 napisał(a):Chciałam sobie w połowie lipca pojechac do Chorwacji i okazuje się że chyba jest już za późno, bo nie mogę znaleźć żadnej wolnej kwatery w Północnej Dalmacji. Czy to możliwe?
Juz po raz siódmy z kolei wysyłam zapytanie na adriatice.net - i pudło (swoją drogą szkoda, że nie aktualizują terminów na bieżąco).
A miało być tak pięknie, ech.............

Jedź w ciemno. Przecież w necie nie masz 100% ofert.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.06.2006 09:16

Nie jest tak że wszystkie są zajete. Nigdy tak nie bylo. Nawet w szczycie sezonu stoją przy trasie z kartkami "soba." "apartmani". Jedż w ciemno lub pisz do mnie a pomogę tyle tylko że pokój w pensjonacie na wyspie KRK.
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 27.06.2006 09:40

A ja mam całkiem inne spostrzeżenia i to właśnie z Krku. Tyle że dzisiaj specjalnie wyboru nie ma. Albo jechać w ciemno albo wcale.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.06.2006 11:26

moze przerzuc sie na poludniowa dalmacje;))
dokladnie teka;]
pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.06.2006 12:19

teka napisał(a):A ja mam całkiem inne spostrzeżenia i to właśnie z Krku. Tyle że dzisiaj specjalnie wyboru nie ma. Albo jechać w ciemno albo wcale.

Teka .. Ines ... z całym szacunkiem dla was ale wiem co piszę. Za mostem na KRk stoją ? .. stoją. Na skrzyżowaniu tak w pół drogi pomiedzy mostem a KRK ( na Malinską) stoją ? .. stoją. Na krzyzówce koło Punatu stoją ? .. stoją. Zawsze stali. Oczywiście nie są to chyba super apartamenty (nie sprawdzałem) ale różnie bywa. Nie każdy chce stać.
ps. od wieków jeżdzę na KRK. Znam chyba każdy kamień.
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 27.06.2006 12:25

jak nie mozesz znalezc a mozesz sobie pozwilic na drobne poszukiwanie kwatery, to smialo bez lęków i obaw jedz w ciemno..na bank cos znajdziesz..duzo osob nie daje zadnych ogloszen poza kartką na furtce " wolne pokoje"...
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.06.2006 12:57

ja sama jezdze w ciemno ale to we wrzesniu...wiec nie wypowiem sie jak jest w sezonie.....a jak autorka tekstu pyta o przeszukiwanie w necie to jej odpowiedzialam i tyle;]
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 27.06.2006 13:34

Byłem dwa razy w Njiwicach i miałem okazję pomagać rodakom zmęczonym poszukiwaniem apartamentów. Znaleźli. Owszem. 700m od morza z górki (w drugą pod górkę). Dla jednego no problem, dla drugiego nie do przyjęcia. Więc trudno tu dyskutować. Nie ma w tym przypadku, jak również w wielu innych kwestiach, hura optymizmu lub pesymizmu, a rzeczywisość leży gdzieś po środku. Bardzo często jest tak, że owszem są wolne miejsca, ale w apartamencie dla większej lub mniejszej liczby osób, albo są miejsca, ale tylko do tego dnia, a potem szukaj następnego miejsca.
Ja staram się zawsze zaplanować wyjazd wcześniej i zarezerwować pobyt, ktoś inny nie pojedzie inaczej jak w ciemno. Nie ma uniwersalnych rozwiązań. Każdy zna siebie i wie czego oczekuje, po prostu. Ale trzeba znać za i przeciw i być przygotowanym również na ten wariant mniej optymistyczny.

Pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.06.2006 16:05

teka napisał(a):Byłem dwa razy w Njiwicach i miałem okazję pomagać rodakom zmęczonym poszukiwaniem apartamentów. Znaleźli. Owszem. 700m od morza z górki (w drugą pod górkę). Dla jednego no problem, dla drugiego nie do przyjęcia. Więc trudno tu dyskutować. Nie ma w tym przypadku, jak również w wielu innych kwestiach, hura optymizmu lub pesymizmu, a rzeczywisość leży gdzieś po środku. Bardzo często jest tak, że owszem są wolne miejsca, ale w apartamencie dla większej lub mniejszej liczby osób, albo są miejsca, ale tylko do tego dnia, a potem szukaj następnego miejsca.
Ja staram się zawsze zaplanować wyjazd wcześniej i zarezerwować pobyt, ktoś inny nie pojedzie inaczej jak w ciemno. Nie ma uniwersalnych rozwiązań. Każdy zna siebie i wie czego oczekuje, po prostu. Ale trzeba znać za i przeciw i być przygotowanym również na ten wariant mniej optymistyczny.

Pozdrawiam

Z tym sie zgadzam, tak może być, tak może sie zdarzyć. Ja również niejednokrotnie miałem okazję "pomóc" rodakom w znalezieniu lokum. Jednak jak podawałem gdzie sie zatrzymałem ( były wolne pokoje) to wielkie larum ... za drogo. To jedziemy na wczasy i jesteśmy przygotowani na wydatek, czy za wszelką cenę ( nawet rznąc przysłowiowego głupa) szukamy...szukamy ... Czy aby warto za kilka euro ???

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje