Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

za 2000 do chorwacji?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 02.06.2006 15:20

Dwa kilo złotych - może starczyć jeśli rzeczywiście pojedziecie na tydzień.
My zwykle tracimy na 2 osoby - pobyt 12-14 dni ok. 2.500 - 2600 (nie licząc moich fanaberii czyli nurkowania).
W CRO nie oszczędzamy ale też nie jesteśmy nadmiernie rozrzutni - nie wyobrażam sobie pobytu bez kilku kolacyjek w knajpkach, popijania ichniego piwka i zwiedzania okolicy.
W tym roku w Vrsarze na Istrii mamy apartament za 28 euro - same koszty pobytu (plus opłata za zameldowanie i "klimatyczne") wyniosą nas 352 euro czyli po obecnym kursie ok. 4 zeta - 1408 zł.
Do tego dojdą koszty dojazdu i powrotu - jedziemy swoim samochodem, koszty zakupu żarcia, ubezpieczenia, w naszym przypadku nocleg w Słowenii i być moće w Czechach. Myślę, że wyrobimy coroczną normę - a może nawet ją przekroczymy. W końcu to nasze pożegnanie z Chorwacją na dłuższy czas - budowa domu ciągnie kasę aż miło, a nie obejdzie się też pewnie bez kredyciku.
matej.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) matej. » 02.06.2006 23:56

W 2002 wydalismy(2os 10 dni) łącznie z dojazdem 2800zł.Za ładny pokój z łazienką i widokiem na morze za 10 dni zapłacilismy 250 eur
Nie osczędzaliśmy bardzo ale tez nie rozrzucalismy kasy.
Myslę ze 2000zł to troszkę mało,tymbardziej ze paliwo podrożało i jedzonko na miejscu tez.
Weście 3 tyś a powinno starczyć.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 03.06.2006 19:21

toudee napisał(a):Dwa kilo złotych - może starczyć jeśli rzeczywiście pojedziecie na tydzień.
My zwykle tracimy na 2 osoby - pobyt 12-14 dni ok. 2.500 - 2600 (nie licząc moich fanaberii czyli nurkowania).
W CRO nie oszczędzamy ale też nie jesteśmy nadmiernie rozrzutni - nie wyobrażam sobie pobytu bez kilku kolacyjek w knajpkach, popijania ichniego piwka i zwiedzania okolicy.
.

Witam i popieram :)
Możecie dać radę choć warto mieć ze sobą kartę i coś na koncie na wszelki wypadek (różnie bywa) choć życzę udanego i bezproblemowego urlopu.
W zeszłym roku wydałem na naszą dwójkę 2600zł/2tyg, z tym że w aucie 3 osoby (koszty podróży się rozłożyły) i żarcie z Polski. Bez rozrzutności ale bez oszczędzania.
Pozdrawiam.
piotrulex
Koneser
Starczy

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 06.06.2006 15:02

jak bylismy z 2-3 lata temu autkiem LPG i spanie na campach to przez okolo 10 dni starczylo nam okolo 2200-2400. nie glodowalismy ale tez bez rozrzutnosci. autostrady tylko w austrii, prawie non stop LPG, sporo jedzenia, wody, sokow z polski a ich zakup wliczam oczywiscie w wydana kwote. jak na moje to spokojnie wystarczy tym bardziej, ze to wrzesien - my bylismy poczatkiem lipca a rok to byl chyba 2004
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.06.2006 15:44

Wystarczy zeby dojechac ,przespac sie w przyzwoitych warunkach i cos upichcic na turystycznej butelce gazowej......................ale ile przyjemnosci daje zjedzenie obiadku albo kolacyjki w jakiejs romantycznej konobce.......a na to moze zabraknac,ale i tak sie zakochacie w Cro.Milego wypoczynku.
Maciek95
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek95 » 23.06.2006 09:33

Czytam fourm juz od pewnego czasu i codzinnie. Analizuje wszystko i stwierdzam ze mi starczy 2000 i to nawet na 10 dni. Pytanie co kto lubi na wakcjach. Jeden knajpy i imprezy a jeden wypoczynek i delektowanie sie klimatem i widokami. Nie bylem w Chorwacji ale mysle ze zwiedzanie nie jest tak drogie jak np muzea w Londynie. Ale jesli planujesz apartament moze byc krucho. Ja jade pod namiot z wlasna butla gazowa, jedzonko zabiore z Polski ale i na miejscu zamoerzam kupowac pyszne owoce i warzywka. I sie nie zniechecaj tylko pomysl co zrobic zeby bylo taniej bo jak kasy malo to co zrobic :lol:
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 23.06.2006 10:03

a ja myślę ,że 2.000 z deka za mało . Niestety. NO chyba ,że codzinnie będziecie jeść konserwy i zupy chińskie .
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 23.06.2006 13:18

Vegusia napisał(a):a ja myślę ,że 2.000 z deka za mało . Niestety. NO chyba ,że codzinnie będziecie jeść konserwy i zupy chińskie .

Bez urazy ale grubo przesadzasz. Powtórze że w zeszłym roku wydaliśmy w sumie łącznie z podróżą 2600 zł na dwie osoby na 2 tygodnie. Spaliśmy w apartamencie, jedzonko było wzięte z Polski (w tym napoje), sporo zwiedzania (z przemieszczaniem się na miejscu własnym autem), lody-piwko-drinki jak i chleb-warzywa-owoce na miejscu też były kupowane. Jechaliśmy przez Austrie więc i autostrady kosztowały. Kupiłem nawet na miejscu materace olejki do opalania (zapominieliśmy z Polski wziąć :oops: ). A i jescze był mandat po drodze. Nie szastaliśmy kasą ale nie żałowaliśmy na nic.
Tyle tylko że w aucie były trzy osoby więc o 1/3 podróży jakby mniej.
Także myślę że 2000 jest jak najbardziej realną sumą tylko trzeba pilnować budżetu :)
Pozdrawiam
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 23.06.2006 13:23

Acha i jeszcze jedna ważna w tym wszystkim rzecz :!:
NIE kupujcie kun w Polsce :!: :!:
Kupując je u nas w kantorze płacimy za kunę około 65 groszy. Wymieniając złotówki w Chorwacji kuna wychodzi około 55 groszy a podobno jeszcze bardziej opłaca się płacić kartą.
Maciek95
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek95 » 25.06.2006 11:12

Oszczednoscia jest tez kupowanie winiet po przekroczeniu granicy a nie w PZM ocie to tez spora oszczednosc :lol: Mozna pare setek zaoszczedzic czytajac same forum :!:
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

za 2000 do chorwacji? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies