Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Zadaru do...?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
osjana
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) osjana » 29.07.2013 12:43

Witajcie, piszę tu pierwszy raz i podpinam się pod ten wątek, bo takie mniej więcej mam pytanie. Kupiliśmy last minute lot do Zadaru i szukamy czegoś bardzo szybko. Lecimy (z dwójka przedszkolaków) na 10 dni, więc raczej nie chcemy poświęcać całego dnia na płynięcie/dojazd. Oglądałam interesujące nas (tanie, bo opcja naprawdę low budget) apartamenty na wyspie Ugljan (miejscowość Kali) i na wyspie Pasman (Zdrelac). Oraz na stałym lądzie - Petrcane. Wszystkie oczywiście chwalą się,że plaże mają blisko, ale rozumiem, że piaszczystych lagun spodziewać się raczej nie należy. Może ktoś z Was był - zależy nam na spokojnym i odludnym miejscu raczej, bez tłumów. Idealnie - jakieś małe zaciszne zatoczki. Nie betonowe kloce. Na pewno nie chcemy być w tłocznym kurorcie. Ale gdyby dało się gdzieś popłynąć/pojechać z takiej bazy - idealnie (wolimy nie pożyczać na miejscu samochodu). Może coś polecicie? Z góry dziękuję!
Vesna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vesna » 01.08.2013 12:00

Podpinam się również, a nuż ktoś coś podpowie, choć oczekiwania mam nieco inne niż współpytacze ;)

Termin: początek września; skład: mama, tata i dwie księżniczki 2-letnie. Dumałam, dumałam, rozważałam Krk, Rab, Cres (za daleko niestety), Crikvenicę, w końcu stanęłam na trzymaniu się okolic Zadaru (łatwy dojazd).

Drugi tydzień planujemy spędzić w Novalji na Pagu. A pierwszy... i tu jest problem. Myślę obecnie o:
- wyspach Ugljan i Paśman (Preko? Kukljica? na Paśmanie nawet nie wiem co)
- Privlace, Ninie, ewentualnie o Virze
- Sukośan, Sv. Filip i Jakov, Biograd... dalej nie chcemy się zapuszczać.

Nasze priorytety: plaża dla dzieci (nie beton, nie skały, nie głębia), chętnie z cieniem, najlepiej nie przydrożna, możliwość wynajęcia kwatery blisko plaży, no i cywilizacja jakaś... wybór sklepów, konob itp. - nie ukrywam że jest to ważna rzecz, bo z dzieciakami nie możemy przemierzać kilometrów w poszukiwaniu pożywienia :)
Nie wiem czy nie za wiele wymagam... :oops:

Podejrzewam że część w/w miejscowości we wrześniu świeci już pustkami... a tego nie chcemy. Nie będziemy raczej nigdzie się wyprawiać, zwiedzać (co najwyżej mała wycieczka samochodem lub rowerami jeśli uda się je wypożyczyć), chcielibyśmy mieć wszystko pod ręką ;)

Pomocy ;)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Z Zadaru do...? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone