Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Wrocławia do CRO

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 18.07.2010 14:36

.. i to jest piękne ...
Trasy Wrocław-Boboszów i Wrocław-Racibórz znam jak łysy koń i wiem o czym mówię

też znam te trasy a wolę Chałupki ;)
Jak to mówią dla każdego coś dobrego.
Pozdrawiam i życzę szczęśliwej drogi.
moscatel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moscatel » 18.07.2010 14:39

Slapol, ale różnica między przejazdem z Wrocławia przez Boboszów i przez Głuchołazy to jest 21 km. Przy czym oszczędza sobie człowiek tej ślimaczej trasy do Kłodzka, gdzie co chwilę jest teren zabudowany, 50 i fotoradary i brak pobocza i w ogóle.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2010 14:46

Odpadam :wink: ...walcie przez Głuchołazy, Głubczyce, Chałupki...wtedy na "mojej" trasie będzie większy luzik... :wink: :lol:
Pozdrav
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.07.2010 15:23

Slapol, broń Boże nikogo nie namawiam. Każdy ma swoją trasę i jedzie jak mu wygodniej.
Miasteczka raczej nie zapchają, żeby przejechać w stronę Chałupek to w Raciborzu jest jedno dziwne rondo i dwa skrzyżowania (w tym jedno ze światłami) :) :) .
Ja żeby się do Chałupek dostać w ogóle do miasta nie wjeżdżam :wink: :wink:
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 18.07.2010 16:08

Moim zdaniem najlepiej na Głubczyce. Z Głubczyc do Ołomuńca czas przejazdu godz 15 minut
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 19.07.2010 11:44

slapol napisał(a):Odpadam :wink: ...walcie przez Głuchołazy, Głubczyce, Chałupki...wtedy na "mojej" trasie będzie większy luzik... :wink: :lol:
Pozdrav

może się zmieścimy..my też zawsze przez Boboszów, wylot z Wrocka o 5-6 w niedzielę i praktycznie do granicy jak po sznurku, zero problemów :lol: :lol:
tadzikmal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadzikmal » 19.06.2011 17:10

Witam,
A jak w tym roku. Czy ktoś wie jak wygląda trasa przez Głuchołazy i Boboszów? Chodzi mi o stan dróg i remonty. Jedziemy 11.08 i się zastanawiam , czy pierwszy raz nie pojechać przez Głuchołazy. Na google maps wyszło mi że nie ma prawie różnicy miedzy km przez Boboszów i Głuchołazy.
Pozdrawiam Tadzik
tadzikmal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadzikmal » 23.07.2011 21:32

nikt nie jechał przez Głuchołazy w tym roku? Rozważam tę trasę ponieważ będę wyjeżdżał w godzinach szczytu i może wiele aut jechać drogą na Kłodzko około godz 4 po południu. I dlatego zastanawiam się nad drogą przez Głuchołazy albo Trzebine. Czy ktoś może ma doświadczenia tegorocznej jazdy?
Pozdrawiam Tadzik
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 23.07.2011 22:38

Jadąc do Głuchołaz z 1,5 miesiąca temu było trochę remontów, nie wiem jak teraz. Acz polecałbym Ci jednak Głubczyce. Do Krapkowic masz A4 a potem z godzinka i jesteś w Czechach.
El Cojote
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) El Cojote » 24.07.2011 22:20

Witam mam pytanie czy ktoś niedawno jechał do CRO z Wrocławia przez Boboszów , jeśli tak to proszę o informacje o trasie-pozdrawiam :)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 24.07.2011 22:55

El Cojote napisał(a):Witam mam pytanie czy ktoś niedawno jechał do CRO z Wrocławia przez Boboszów , jeśli tak to proszę o informacje o trasie-pozdrawiam :)

Ze stron GDDKiA wynika, że wymiana nawierzchni w okolicach Międzylesia dobiegła końca, więc największe utrudnienie (ruch wahadłowy) już za nami :wink:
K
pa_wel_hal
Globtroter
tylko przez Niemcy

Nieprzeczytany postnapisał(a) pa_wel_hal » 25.07.2011 18:33

spróbujcie przez Niemcy.
Jeżdżę tak od czterech lat.
Żadnych radarów, super droga, ok. 100 km poza autostradą.
Reszta = tempomat i wiooo
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 25.07.2011 19:23

El Cojote napisał(a):Witam mam pytanie czy ktoś niedawno jechał do CRO z Wrocławia przez Boboszów , jeśli tak to proszę o informacje o trasie-pozdrawiam :)

Wracałem 17 lipca droga bez żadnych utrudnień. :lol:
milczyk
Globtroter
Re: tylko przez Niemcy

Nieprzeczytany postnapisał(a) milczyk » 25.07.2011 22:31

pa_wel_hal napisał(a):spróbujcie przez Niemcy.

Tzn. którędy..????

Przez Zgorzelec i dalej na Prage czy jak??
filip122 vel Darek
Cromaniak
Re: tylko przez Niemcy

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 26.07.2011 07:22

pa_wel_hal napisał(a):spróbujcie przez Niemcy.

A po co przez Niemcy , z Wrocławia jak chcesz jak najwięcej autostradami możesz jechać A4 na Katowice, później zjechać na A1 na Rybnik, ( podobno w przyszłym roku A1 ma być dociągnięta do samych Chałupek i połączona z Czeska autostrada ) później masz ok 40 km drogi zwykłej ale dosyć szybkiej na Chałupki i dalej autostradami Czech , później ok 60 km drogi zwykłej ( 52 i 7 w Austrii) na Wiedeń i dalej tez tylko autostradami.

do Pakostane 1160km i oprócz okolu 100km zwykłej drogi tylko autostrady.

Powiedz mi ile masz km np do Pakostane jadąc z Wrocławia przez Niemcy ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone