CROcs napisał(a):- Całe zdarzenie widział mąż ofiary wypadku. Za mężczyzną, który ją potrącił, jechał kolejny quad
29-letnia turystka z Warszawy w niedzielne przedpołudnie spacerowała z mężem i czteromiesięcznym dzieckiem w wózku po drodze prowadzącej z Kleszczewa do Paprotek. Została uderzona przez nadjeżdżającego z naprzeciwka quada, którym kierował 36-letni mieszkaniec Mikołajek.
Przesłuchano już męża ofiary. Zeznania złożył także kierowca innego quada, jadącego tuż za tym, który potrącił turystkę. Zdaniem prokuratury zeznania są "stosunkowo zbieżne". Śledczy oceniają natomiast jako "niejednoznaczne" zachowanie ofiary wypadku na drodze.
Prokuratura zastrzegła, że decyzja o niepostawieniu zarzutów nie przesądza, kto ponosi winę za wypadek; niewykluczone jest także postawienie zarzutów po uzyskaniu ekspertyzy biegłych.
Rysio napisał(a):Nie silę się na złośliwe komentarze ale nie wiem czy wiesz że w naszym kraju obowiązuje zasada domniemania niewinności.
maciek1956 napisał(a): Mam wśród znajomych kilku posiadaczy quadów, tak się składa, że tak samo jak Ty, krytykują idiotów, ale ograniczają się do tych idiotów, nie do wszystkich posiadaczy.
woka napisał(a):Rysio napisał(a):Nie silę się na złośliwe komentarze ale nie wiem czy wiesz że w naszym kraju obowiązuje zasada domniemania niewinności.
Czy Rysio szłyszał o winie umyślnej i o winie nieumyślnej. Zwróć uwagę szczególnie na tą drugą.
Oczywiście niczego nie przesądzam ... nie widziałem zdarzenia i mocno wierzę, że był to nieszczęsliwy wypadek.
Nie zmienia to mojego stosunku do tych gości.
Aldonka napisał(a):Jest jak jest, żadna dyskusja tu nie ma sensu, bo to tylko niepotrzebne nerwy i bicie piany. Może przeze mnie przemawiają emocje. Dla mnie ten człowiek jest winny. Bo wyłączył myślenie w momencie posadzenia tyłka na quadzie. Nie dostosował jazdy do warunków. Na drodze obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. Mógł pomyśleć, że w takim miejscu może ktoś spacerować. Może i był to nieszczęśliwy wypadek, może...ale jakoś nie mogę w to uwierzyć.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi