JACCO napisał(a):Czy na wyspie Pag są jakieś kempingi? I czy da się tam dojechać z przyczepą?
JACCO napisał(a):Dzięki za super podpowiedzi. Szkoda tylko że zdjęcia wycięłło z relacji Smoka. Mam jeszcze pytako dotyczące campu Planik. Przeglądałem recenzje i podoba mi się, ale nie jestem pewien czy jest bezpośrednio przy morzu? I czy trzeba rezerwować miejsce pod jedną przyczepę tak gdzieś od 25.07.2011 r.
smoki3 napisał(a):JACCO napisał(a):Czy na wyspie Pag są jakieś kempingi? I czy da się tam dojechać z przyczepą?
Masz TU dwa. Na Strasko byłem dwa lata temu. Duży kemping, blisko Novalji, nam się w miarę podobał, dużo pływaliśmy pontonem. Musisz być przygotowany na niezłą górkę za samym miastem Pag.
Jest też kilka mniejszych kempingów.
Ps. Cytat z mojej relacji z kempingu:
"Ogólne wrażenia z tego kempingu dosyć dobre.
Lecz spotkała nas raz niemiła niespodzianka: Pewnego wieczoru wróciliśmy do kempingu dziesięć minut po dwudziestej trzeciej i nasz samochód nie został wpuszczony (nocował na dość nieciekawym placu przed wjazdem na kemping). Nasze prośby były nieskuteczne. Okazało się, iż nawet zameldowane osoby nie mają prawa wjechać ani wyjechać na kemping samochodem w godzinach 23-7 rano. Faktycznie ta informacja jest napisana małym drukiem i po chorwacku, na ulotce danej nam przy wjeździe.
Można mieć też pewne zastrzeżenia, co do ilości ciepłej wody w sanitariatach oraz ( o zgrozo i ceno za ten kemping! ).
Czystości w sanitariatach i umywalkach. Gdy wszedłem do kompleksu sanitarnego i chciałem umyć zęby stanąłem jak wryty, zaraz za mną wszedł Niemiec z dzieckiem i usłyszałem, to samo co pomyślałem: szajjjjjjjse ! ( przepraszam za pisownię - zapis fonetyczny).
Do tej pory na kempingach tej klasy, na jakich byłem osoby zajmujące się sanitariatami sprzątały je w koło- zaczynała i kończyła od nowa, z małymi przerwami w godzinach popołudniowych. Tu natomiast Panie robiły to trzy, cztery razy dziennie, i przy takiej ilości osób miało się wrażenie ciągłego bałaganu.
Gdyby ktoś nas zapytał, czy pojedziemy tam jeszcze raz ...... to raczej nie. Jednak, aby spędzić trochę czasu na Pagu to ten kemping nie jest złym rozwiązaniem".
JACCO napisał(a):A jak tam się dostać z przyczepą? Jakie ceny i atrakcje dla dzieciaków?