zybog napisał(a):przy wjeżdzie do Włoch pobierasz tylko bilet / nic się nie płaci/, dopiero przed Triestem są bramki i tam się płaci - nie pamiętam dokładnie ile ale to było coś ok 10 euro. Jak masz więcej pytań to podaj jakieś namiary / poczte, lub gg/ i spokojnie porozmawiamy.
mutrus napisał(a):Ja już w następny poniedziałek wyjeżdżam po raz pierwszy do Chorwacji. Chcieliśmy jechać Monachium - Salzburg (A8) - Villach (A10) - Ljubljana (A2) - Zagrzeb - Zadar - Mandre.
Jednak cena autostrady przez Słowenię mnie przeraziła (30 euro - 2 tygodniowa winieta ). Czy macie jakieś sprawdzone objazdy tej autostrady w Słowenii?
Myślałem żeby pojechać w Austrii jeszcze autostradą w stronę Graz i zjechać na drogę numer 80 (bodajże) a potem nr 1 do Maribor a potem drogą nr 9 do granicy z Chorwacją? To jednak ok. 150 km "zwykłej drogi". Nie wiem czy to się opłaca? Co wy na to?
mutrus napisał(a):scood74 Ale ja startuję z Monachium a nie z Polski. Może i jest parę kilometrów dalej ale wg wszystkich map najszybciej.
Ale chętnie posłucham twojej propozycji
meblik napisał(a):My w przyszlym roku jedziemy z Niemiec do Chorwacji. Nocleg na trasie Salzburg-Villach mamy w Gmünd familienappartemant Sonnenheim. Tanio za 6 osob placimy 90 Euro. Mnie interesuje Karawankentinnel. W jakich godzinach najlepiej jechac Zeby nie stac w korku? Chodzi oczywiscie o sobote w okresie wakacji.
amatus1 napisał(a):widze ze forum troszke niealtualne ale moze ktoś tu może jeszcze zagląda. Planujemy pod koniec czerwca 2015 roku wyruszyć z Słupska do Chorwacji, raczej północnej części. Czy może macie jakaś aktualna trasę, widzę ze wszysycy pędza na Kołbaskowo... prosze o dokladne info na temat trasy i ewentualnych spostrzeżeń, noclegów.Z góry dzięki, Zbyszek
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi