mmar napisał(a):Witam.
Ja do tej pory trzymałem się klasycznej (dla mnie) trasy przez Łódź,Zwardoń lub Cieszyn , Bratysławę , Graz , Maribor. Od 2 lat modyfikacja węgierska-86(dzięki za podpowiedzi!!).
Ostatnio min.ze względu na możliwość startu z okolic Gorzowa brałem pod uwagę wariant niemiecki.
Zastanawia się czy ktoś z forumowiczów nie próbował trasy z Dresna na Pragę, Brno i dalej Wiedeń lub Bratysławę. Nie mam rozeznania w czeskich autostradach .
pozdrawiam.
Semedi napisał(a):renatalato napisał(a):Musisz trochę poczytać
forum/viewtopic.php?t=23305&highlight=zachodniej+polski
My od pięciu lat jeździmy przez Kołbaskowo na Drezno, Regensburg, Passau, Spielfeld
Raz jechaliśmy przez Monachium, ale wtedy przez Włochy na Istrię.
Czyli z północnej Polski lepiej jechać przez Włochy jeżeli chcę jechać na Istrię? Mam zagadkę i dylemat jak jechać...czytam i czytam, i skołowany jestem coraz bardziej. Propozycje pokrywają się. Wyjazd ze Słupska w lipcu.
zybog napisał(a):Też zawsze przez Niemcy i Austrie a dalej Włochy / Udine, Triest/ do Rijeki. Trasa bardzo bezpieczna,wygodna i już sprawdzona. Nigdy nie było korków / jezdzimy koniec sierpnia-początek września/ nawet w okolicach Monachium.Trasa o tyle dobra , że przez Słowenię / ok 30 km/ nie potrzeba mieć winniety. Pozdrawiam- szerokiej drogi !
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi