Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Trójmiasta do Baska Voda przez Węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 01.04.2011 10:30

Stiopa napisał(a):Dla tych, którzy jadą z okolic Trójmiasta mogę podać dobrą drogę, stanowiącą alternatywę dla jazdy przez Toruń, Włocławek i Łódź, kiedy wypadnie jechać przez te miasta w dzień - nie daj Boże w godzinach szczytu.

pzdr

Ok dawaj chętnie się przyjże tej alternatywie 8O
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 01.04.2011 10:41

STIOPA ------ "ODDAJ" MI .................... CZARNĄ STOPĘ bo mogą nas pomylić cha cha cha jestem przynajmniej o 10 dni " starszy"..... więc ....zrobisz jak zechcesz............................ odpuściłem już nieaktualne
Ostatnio edytowano 09.04.2011 23:35 przez Amikol, łącznie edytowano 2 razy
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 01.04.2011 10:44

wywaliło mi posta :twisted:

Ok.
A1 do jej końca

Świecie

Stolno

Zjeżdżamy na Wąbrzeźno

Golub Dobrzyń

Kikół

Lipno

Tama na zalewie (opłotki Włocławka)

Za tamą skręcamy w LEWO na Nowy Duninów

Z Nowego Duninowa na Gostynin

Kutno

Piątek

A2 do Strykowa

Stryków (tu uwaga, na dzień dzisiejszy trasa 708 do Brzezin przed samymi Brzezinami jest remontowana, może przed latem skończą, dojeżdżamy gdzie się da i pytamy o drogę na Andrespol - baaardzo prosty przejazd, proszę się nie bać)

Andrespol (prosto na światłach - jedynych)

Wjeżdżamy do Wiśniowej Góry

Prosto cały czas i płynnie wjeżdżamy do Stróży

W Stróży skręcamy na Łódź

I znowu cały czas prosto dojeżdżamy do....1 (którą kilka godzin wcześniej opuściliśmy), ale już POZA Łodzią.
Można odpocząć, po prawo Carreforu, Norauto i stacja BP.

Skręcamy w lewo i mam 2 jezdnie aż do Cieszyna.

Trasa nie jest prosta, ale w dobie GPS, należy poświęcić trochę czasu na jej wbicie w nawigacje.

Jezdnia jest na całej trasie przyzwoita (jak na polskie warunki).

Nie jest to alternatywa dla nocnego przejazdu przez Toruń, Włocławek i Łódź. Wtedy stara 1 będzie szybsza.

Ale jak komuś wypadnie jechać za dnia, w godzinach szczytu, to polecam ww drogę.

Szybsza i mniej stresująca.

pzdr
bazja1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazja1 » 01.04.2011 11:29

a czy możecie podać namiary na niezbyt drogi nocleg ze śniadaniem koło Zagrzebia?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 01.04.2011 11:49

bazja1 napisał(a):a czy możecie podać namiary na niezbyt drogi nocleg ze śniadaniem koło Zagrzebia?

Musisz się określić jaka trasą w Chorwacji chcesz jechać. Najlepiej najprościej i najwięcej noclegów jest na trasie Karlovac do Plitvi tuż za samym Karlovac już Twoim oczom pokaże się mnogo tabliczek że tu właśnie cię ugoszczą, przenocują itd. Z Zagrzebia do Karovac to już tylko kawałek autostradą.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 01.04.2011 11:51

Stiopa w zeszłym roku strasznie wpakowałem się w Włocławku 3 gdz straty remonty. Drogę do Gostynina znam mam tam rodzinkę:) Dzieki i pozdrawiam
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 01.04.2011 12:15

consett0805 napisał(a):Stiopa w zeszłym roku strasznie wpakowałem się w Włocławku 3 gdz straty remonty.

Otóż to.
Toruń nie lepszy.

Jak ktoś nie chce kombinować z Brzezinami i Andrespolem, to i tak polecam przejazd przez Łódź wjeżdżając od Strykowa. Przy wjeździe od strony Zgierza robi się prawdziwe piekło.

Zjeżdżamy z autobahna w Strykowie i jedziemy na Łódź.
W Łodzi znaki prowadzą na Katowice.
Przez Łódź jest dosłownie 5 felernych skrzyżowań (Doły, Kościół Św. Teresy, skrzyżowanie Marszałków, Paderewskiego-Rzgowska i przy Carrufourze już na 1).

pzdr[/i]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.04.2011 00:32

Ja do Cro jeździłem dwa razy trasą.

Dwa razy jeździłem przez BIH i Czarnogórę, no ale ja gdy wychodzę z domu, to już jestem na urlopie i nigdzie się nie spieszę, co nie znaczy, że się wlekę.

A trasę przez Słowację uważam za bardzo malowniczą. Nigdy nie spotkały mnie żadne problemy z korkami, czy objazdami. Bardzo mały ruch na drogach. Na całej trasie.

Dodam, że ostatnio nie korzystałem z autostrady między Karlovacem a Sestanovac, pojechałem starą "Jedynką". Za free, prawie 100 km krócej i bezruch na drodze a widoki jakże inne, niż na autostradzie.
bazja1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazja1 » 02.04.2011 20:06

do kaszubskiexpress: a gdzie nocowałeś? czy wracałeś tą samą trasą? (my planujemy powrót przez Austrię)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.04.2011 22:09

bazja1 napisał(a):do kaszubskiexpress: a gdzie nocowałeś? czy wracałeś tą samą trasą? (my planujemy powrót przez Austrię)

W 2001 roku nocowaliśmy nad Balatonem, powrót na raz z krótką drzemką w Częstochowie. W 2004 jechaliśmy tą samą trasą do Budapesztu a stamtąd przez Sarajewo, kanionem Pivy do Dubrovnika. Nocleg w Hum. Powrót podobnie jak w 2001. W 2006 była powtórka z 2006 , ale nocleg w Bilje, tuż za granicą węgiersko-chorwacką. Powrót jak zwykle.
W 2008 roku pojechaliśmy tak jak na mapce, nocleg w Plitvicach, potem starą "jedynką" do Dubrovnika. Powrót z Baśki Vody na raz do domu, bez noclegu (dwóch kierowców)
relaks5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) relaks5 » 26.06.2011 20:32

Jeśli chodzi o noclegi zarezerwowałem nocleg :D poprzez firmę LIMBA bez problemu, choć potrzebowałem kwaterę dla 14 osób tylu nas jedzie. Kontakt zarówno telefoniczny jak i mailowy pani szuka kwatery proponuje jak sie zgadzamy płacimy zaliczkę i przesyła nam wołczer reszta gotówką na miejscu. Mam nocleg w okolicy Plitvic za ok 12 euro od osoby więc chyba nie najgorzej. Poza tym maja konto w naszym banku PKO więc opłata O .www.limba.com/info.php
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Z Trójmiasta do Baska Voda przez Węgry - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone