Witam ,jestem nowy na tym forum.
Mam nadzieje ,ze zostane mile powitany i jesli zadaje pytania ktore sie napewno gdzies powtarzaly prosze glosno niekrzyczec tylko jak juz rzucać ciastkami postaram sie opisac moje oczekiwania moze forum przysypia to zawsze cos ciekawego moze poruszymy w tym temacie..choc ciekawostek tu niebrakuje i ciekawych forumowiczow-mam na imie Pawel.
Generalnie mieszkam sobie w irlandii i za 3 tygodnie wsiadam w samolot bezposredni do Dubrownika(bilety w dwie strony wyniosly mnie okolo 212 Euro-czyli pol samej imprezy) celem zagospodarowania 2 tygodniowego urlopu na jachcie.
Lot wybralem na piatek 10 lipca ale musze w sobote pojawic sie w Splicie na godz 11 w tamtejszej marinie zeby zaokretowac sie na mojej krypie wraz z chyba 10 osobami ktore nadciagaja na jacht w autokarach z polski.
Niewiem ogolnie co robic w Dubrowniku tyle czasu -ba- gdzie najlepiej przespac noc -jaka jest tam sytuacja z transportem zebym sie wyrobil i niezabulil za jakis hotel-generalnie mysle o skorzystaniu z hospitality club bo wiele osob tutaj u mnie pomieszkuje w Dublinie przy okazji wiec moze ktos mnie tam przygarnie za free no moze jakis browar i czekolada
Potem sobota 11.00 krotkie szkolenie i zapoznanie z zaloga i rejs 2 tyg
Trasa-Split-Kornaty-Biograd-Split-nic mi te miejscowosci narazie niemowia-niemam bladego pojecia o Chorwacji =]
Aha jak lepiej sie tam komunikowac-angielski???
Ponadto prosze o porady w sprawie ubran-co najlepiej wziasc i ile bo prawdopodobnie wiecej chcialbym z tamtad rzeczy wywiesc-wiadomo ech turysci..
no i prosze o pomoc rozgranietych forumowiczow bo niemam czasem czasu tak wiele wertowac na forum wiec w ramach szybkiego doksztaucenia zasypcie mnie linkami
i zapraszam jakby co do Dublina.
Jakie sa tam ceny kiedy wymienic pieniachy i gdzie i ile ich tam zabrac,czytalem troche o kartach i bankomatach,mam przygotowane obuwie wiem ,ze tam nieco kamieniste plaze,mialem kupowac pletwy i rurke do nurkowania najlepiej to zabralbym tam wszystko..mam ciuchy czapki husty wszystko mam tylko niewiem czy czasem nie za duzo-niewiem co mam spakowac juz od 2 miesiecy szykuje sie na te wakacje i dzis stanolem w kropce-czas sie powoli zbierac...mam nadzieje ,ze niepozaluje=]
(mam nadzieje,ze was troche rozbawilem )
pozdrawiam Pablo.