tuciek napisał(a):Witam.
Moje wątpliwości budzi wysokość takiego składu...W innym wątku czytałem, że niektóre busy przekraczają dozwoloną wysokość i w związku z tym muszą wykupować dodatkową winietę.
Pozdrawiam.
MallutkyB napisał(a):Witam,
Wybierm się pierwszy raz latem do CRO i chcę wziąść ze sobą rowery. Starałem się przeszukać forum i nawet znalazłem informację bodajże z 2011 r., że za rower na bagażniku na dachu nie ma dodatkowych opłat na autostradzie w Chorwacji.
MallutkyB napisał(a):Witam,
Wybierm się pierwszy raz latem do CRO i chcę wziąść ze sobą rowery. Starałem się przeszukać forum i nawet znalazłem informację bodajże z 2011 r., że za rower na bagażniku na dachu nie ma dodatkowych opłat na autostradzie w Chorwacji.
Czy ktoś z forumowiczów może potwierdzić, że dalej tak jest i jadąc Oplem Astrą, które to autoz rowerem na dachu będzie wyższa niż 1,9 m będzie pobierana opłatana autostradzie w Chorwacji jak za auta kategorii I. - Pojazdy silnikowe o dwóch osiach, do 1,90 m wysokości, a nie jak auta kategorii II. - a) Pojazdy silnikowe o dwóch osiach powyżej 1,90 m, o maksymalnej dopuszczalnej masie 3 500 kg.
Pzdr
garwill napisał(a):Nie doliczali na bagażniku dachowym (4 rowery), więc na haku prawdopodobnie też nie będą...
tolap napisał(a):Cześć wszystkim. Czy ktoś wie, czy Jadrolinija dolicza za rowery na haku? Wybieram się z 3 rowerami na haku i patrząc na rozróżnienie cenowe uzależnione od długości auta zacząłem się zastawiać. Może ktoś z Cromaniaków już to testował?
tolap napisał(a):Cześć wszystkim. Czy ktoś wie, czy Jadrolinija dolicza za rowery na haku? Wybieram się z 3 rowerami na haku i patrząc na rozróżnienie cenowe uzależnione od długości auta zacząłem się zastawiać. Może ktoś z Cromaniaków już to testował?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi