Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

z przykroscia musze poinformowac

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 28.09.2005 15:10

Natomiast słyszałem, że gdzieś w Kraku jest (był) sklep z różnymi markami piw nie tylko z Europy więc postaram się dowiedzieć.

Szukałem tego sklepu, kiedyś był w telewizji, Szukałem go w sieci i nic.
Zalogowałem się w Kurierze Piwnym, też nie mogli znaleźć nic z Cro :(
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 28.09.2005 15:19

Łukasz napisał(a):Jak juz zaczynacie tęsknić za Chorwackim piwem to rzeczywiście z tego Forum robi się sekta. Wiem co piszę bo też mam jeden gatunek piwa za którym tęsknie. Ale to piwo z byłego NRD (Radeberger) i niestety forum miłośników NRD nie znalazłem.

Dobre piwko można i w niespodziewanych miejscach znaleźć... to Velebitsko mi naprawdę podeszło, zarówno jasne jak i ciemne :)
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 28.09.2005 15:39

Witam,

co do piwa chorwackiego to nic nie podpowiem, ale znalazłem sklep internetowy, z niezłym wyborem chorwackich win:
http://www.theotherway.com.pl/vinoteca/

robiłem już zamówienie i wszystko było ok.
Pozdrawiam
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 28.09.2005 16:59

Witam.
Jest jeden sklep w kraku. Mieści się w "Galerii Kazimierz". Maja tam piwa m.in z Izraela, Kanady, Turcji.. Nie rozglądałem się za piwem chorwackim węc może coś znajdziesz.
Ale jest jeden minus. np. 0.5 z Izraela kosztuje 16 zl 8O
Życze udanych piwnych łowów :D
SZOTER
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOTER » 03.10.2005 09:12

slawek66 napisał(a):ze wlasnie otwarlem ostatnia butelke zlocistego plynu pod nazwa OZUJSKO
jest mi z tego powodu niezwykle smutno i zastanawiam sie czy mozna w poludniowej polsce nabyc gdzies ten doskonaly produkt, jesli ktos wie gdzie to poprosze o namiary
pozdrowienia dla cropiwoszy

Slawku przykro mi stwierdzic ale probowalem szukac i OZUJSKO i KARLOWACKO na terenie poludnia naszej ojczyzny NIE DO DOSTANIA. Nie sprowadzaja takiego piwa Baaaa rozmawialem ostatnio z przedstawicielem chandlowym o prubie sprowadzenia do Krakowa slowackiego piwa SLadny Mnich, Saris itd i co? I NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI. A szkoda. Pozostaje nam tylko samochod i wycieczka 120km do naszych slowackich braci. Pozdrawiam
SZOTER
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOTER » 03.10.2005 09:15

krakuscity napisał(a):
slawek66 napisał(a):ze wlasnie otwarlem ostatnia butelke zlocistego plynu pod nazwa OZUJSKO

Mnie została ostatnia puszka Ożujska a do krakowskiego spotkania jeszcze daleko więc nic nie obiecuję. Natomiast słyszałem, że gdzieś w Kraku jest (był) sklep z różnymi markami piw nie tylko z Europy więc postaram się dowiedzieć. Sól morską (chorwacką) juz w Krakowie znalazłem to i może piwo mi sie też uda. :wink:

Pozdrawiam

Jest taki sklep w galeri Kazimierz ale chorwackich piw nie maja-sprawdzalem :-( Krakus a gdzie mozna kupic chorwacka sol????
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 03.10.2005 10:48

SZOTER napisał(a):Slawku przykro mi stwierdzic ale probowalem szukac i OZUJSKO i KARLOWACKO na terenie poludnia naszej ojczyzny NIE DO DOSTANIA. Nie sprowadzaja takiego piwa Baaaa rozmawialem ostatnio z przedstawicielem chandlowym o prubie sprowadzenia do Krakowa slowackiego piwa SLadny Mnich, Saris itd i co? I NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI. A szkoda. Pozostaje nam tylko samochod i wycieczka 120km do naszych slowackich braci. Pozdrawiam

i to jest przykre ze nie ma piwa zza miedzy a niemieckich, amerykanskich czy nawet izraelskich wynalazkow jest pod dostatkiem

na slowacje wybieram sie za tydzien to cos przywioze ale do cro troszke daleko zeby po piane pomykac
pozdrowienia
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 03.10.2005 10:49

slawek66 napisał(a):
SZOTER napisał(a):Slawku przykro mi stwierdzic ale probowalem szukac i OZUJSKO i KARLOWACKO na terenie poludnia naszej ojczyzny NIE DO DOSTANIA. Nie sprowadzaja takiego piwa Baaaa rozmawialem ostatnio z przedstawicielem chandlowym o prubie sprowadzenia do Krakowa slowackiego piwa SLadny Mnich, Saris itd i co? I NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI. A szkoda. Pozostaje nam tylko samochod i wycieczka 120km do naszych slowackich braci. Pozdrawiam

i to jest przykre ze nie ma piwa zza miedzy a niemieckich, amerykanskich czy nawet izraelskich wynalazkow jest pod dostatkiem

na slowacje wybieram sie za tydzien to cos przywioze ale do cro troszke daleko zeby po piane pomykac
pozdrowienia

A w Pyrlandii zdarzył się cud 8O Było Karlovacko 8)
punto2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) punto2 » 03.10.2005 12:11

Mój kolega z którym byłem w ubiegłym roku w hr. jeżdzi czasem na włochy tirem zapytam kiedy sie tam wybiera to może Was poratujemy a w slo. pewnie można kupić. Jeżeli ktoś mieszka przy drodze nr 9 może porosić policjanta żeby zatrzymał tira chorwackiego dużo ich jeżdzi na pólnoc .Jak będziecie w wakacje to gościowi oddacie.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 17.11.2005 19:30

A ja mam jeszcze kilka puszek Karlovacko i Zlatorog. :lol: :lol:
Może zlicytujemy :lol:
Pozdrawiam
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 17.11.2005 20:03

a powiedz januszku jaka jest cena wywolawcza ?
moze omowimy te sprawy face to face w frewutni ?
nie mniej jednak wielkie dzieki za ozujsko, jeszcze stoi i codziennie rano napawam sie jej widokiem.
pozdrowienia
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 17.11.2005 20:44

Pomyślimy, a tamto wypij bo minie termin ważności :wink:

A sąsiedzie kiedyś musimy sie na piwko umówić .

Pozdrawiam :)
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

z przykroscia musze poinformowac - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone