Amikol napisał(a):a ja będę się upierał przy swoim ......na Sw. Jure tylko pieszo !!!!!!!
macvw napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):macvw napisał(a):I koniecznie w tym roku zaliczam górę Sveti Jure koło Makarskiej 1762m.n.p.m.
Z Primoštem na Sveti Jure trochę męczące ... ale powodzenia
Dzieki. Damy radę! nie takich "wyczynów" się dokonywało.
maniust napisał(a):macvw napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):macvw napisał(a):I koniecznie w tym roku zaliczam górę Sveti Jure koło Makarskiej 1762m.n.p.m.
Z Primoštem na Sveti Jure trochę męczące ... ale powodzenia
Dzieki. Damy radę! nie takich "wyczynów" się dokonywało.
Wydaje mi się że z Primosten z "buta" na Sveti Jure i powrót do "bazy" w ten sam dzień raczej nie realny , choćbyście wyjechali z Primosten skoro świt.
Na tą wyprawę doba to mało.....
Tak jak napisał Janusz na Jure tak , ale tylko gdzieś z bliska .....Makarska, Tucepi , Podgora , Brela ...itd. z rejonu Riwiery Makarskiej....
.....ale życzę powodzenia
macvw napisał(a):Macie rację, po prostu trzeba będzie wjechać samochodem.
Amikol napisał(a):moja sugestia , z Primoszten do Dubrownika a w drodze powrotnej Ston , wystarczy ...... na SV. Jure nikt (raczej ) już nie będzie miał ochoty a robić coś "na siłę" po co ? to ma być przyjemność ..............jak zrobicie ? wasza sprawa ale .....
macvw napisał(a):więc w tym roku Dubrownik sobie odpuścimy /w przyszłym trzeba będzie bliżej niego zamieszkać/
Amikol napisał(a):byłem w Rogoźnicy - blisko Primoszten i z tamtąd zaliczyliśmy ....Krka,Szibenik , Trogir o Primoszten nie wspomnę , mozna jeszcze Split i chyba wystarczy , jedziecie z dziećmi (do tego w towarystwie) więc na codzienne zwiedzanie nie liczcie bo się nie uda , nie ma szans ,następnym razem np. Riw. Makarska albo jeszcze "niżej" i wtedy i Dubrownik i Sw. Jure , to tylko moje podpowiedzi.........
macvw napisał(a):Witam wszystkich! W tym roku znowu bedziemy spali w Bilo-Primostein i chcielibyśmy "zaliczyć" Dubrownik. Mam pytanie, czy wiecie, dokąd w tej chwili biegnie autostada,/gdzie się kończy-google pokazuje, że przed Vrgorac, ale google nie widzi np.oddanej w ub. roku w paźdzerniku A1 z Nowcyh Marz do Torunia/ żeby jak naszybciej dostać się do Dubrownika, szczerze mówiąc przeraża mnie te 300km. w jedną stronę:(
djflix napisał(a):macvw napisał(a):Witam wszystkich! W tym roku znowu bedziemy spali w Bilo-Primostein i chcielibyśmy "zaliczyć" Dubrownik. Mam pytanie, czy wiecie, dokąd w tej chwili biegnie autostada,/gdzie się kończy-google pokazuje, że przed Vrgorac, ale google nie widzi np.oddanej w ub. roku w paźdzerniku A1 z Nowcyh Marz do Torunia/ żeby jak naszybciej dostać się do Dubrownika, szczerze mówiąc przeraża mnie te 300km. w jedną stronę:(
O widze, że nie tylko ja i moja rodzina kocha Bilo. Byłem tam 4 razy i ciągle mi mało, a znam już tą małą miejscowość jak własną kieszeń. W tym roku z rodzinką zarezerwowaliśmy inny kierunek na wakacje ale ciekaw jestem kiedy się wybieracie bo znajomi jadą do Bilo w czerwcu. Pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi