A ja dla rozluźnienia atmosfery zapytam o Wenecję
Szukam dwóch noclegów na zwiedzanie Wenecji 1-3.08
Wyjeżdżam z Orebicza rano 1.08 i chciałbym być wieczorem w okolicy Wenecji aby 2.08 zabrać się za zwiedzanie.
Może po drodze zahaczyć o coś jeszcze np: jaskinia Słowenii czy Pula w Chorwacji. Droga jest długa czy starczy czasu, aby gdzieś wpaść po drodze aby być wieczorkiem w okolicach Wenecji ?
Da się po drodze uniknąć autostrad Słoweńskich, może ma ktoś opracowana trasę z Peljesaca do Wenecji ?
A teraz zasadnicze pytanie, żeby nie było,że nie na temat
Czy uderzać tam w ciemno i szukać na miejscu (będzie już wieczór) czy rezerwować wcześniej ?
Jakie miejscowości brać pod uwagę ? Oczywiście ceny umiarkowane bardziej chorwackie niż włoskie
Wiem,że w Punta di Sabbioni zostawiamy za 7E samochód i dalej tramwaj wodny. Wpisywałem w booking.com miejscowość ale nic nie mogę znaleźć, wyskakuje zupełnie co innego.
Proszę podpowiedzcie gdzie i jak szukać noclegu w tamtym rejonie. Lokum dla 3 dorosłych osób na dwa noclegi. Może źle wyszukuję.
Jeśli podpiąłem się nie pod ten wątek proszę o korektę
A co do jazdy w ciemno do CRO to w zeszłym roku byłem w BV i znalazłem w ciemno bo byłem rano ok 9. Kwater było sporo.
Natomiast w tym roku rezerwowałem, bo uderzałam do Orebica i planowym dojazdem ok 22. Ciężko by szukać o tej porze
Także wszystko zależny od rejonu pobytu, godziny dojazdu, szczęścia ...
I nikt nikomu nie zagwarantuje noclegu na zadane pytanie: czy tu, za tyle euro znajdę łóżka ... wszystko zależy od terminu, oczekiwań, ceny i godzin poszukiwań ...
A szklane kule ... w naprawie :d