golibroda napisał(a):Dzięki za informacje.
A wracając do jaskini w Słowenii czytam na ich stronie,że nie wolno robić zdjęć w środku. Ale czy jest całkowity zakaz czy tylko z lampą ? Ma ktoś świeże informacje ?
golibroda napisał(a):No to nawet Bond by sobie nie poradził ze swoim aparatem w spince do koszuli
Lustrzanką byłoby trudno zrobić zdjęcie bo słuchać chowanie lustra, ale automatem .... być może
A parking przed jaskinią bezpłatny ?
golibroda napisał(a):Dzięki za informacje.
A co do biletu całodniowego, to gdzie można taki kupić, aby zawierał i autobus z Mestro do Wenecji i Vapotetto. Jaki koszt dla osoby dorosłej i studenckie ?
golibroda napisał(a):No to dotarłem do Mestre (Włochy-Wenecja)
Wyjazd 6:00
Dojazd do jaskini 14:05
Wejście 14:30
Po wszystkim byłem ok 16:30
Bajka .....................
Informacje:
parking płatny na cały dzień 3,50 euro
audiobook - 3E od urządzenia
W cenie biletu przejazd kolejką, zwiedzanie piesze, powrót kolejką.
czas ok 1,5 godziny
Robienie zdjęć w środku: bez lampy i statywu (takie info przy wejściu) - bez problemu i bez jakiegokolwiek krycia się. Oficjalnie.
Także lustrzanka, wyższe ISO i cyk,pstryk co się chce
Przejazd przez Słowenię 60 km bez winiety drogą prawie równoległą do autostrady, czas ok.60 minut.
Droga dwukierunkowa w standardzie dobrym i bardzo dobrym. Tylko kilka pierwszych kilometrów trochę połatanych. Także 15E nadal mieszka w mojej kieszeni
Potem włączamy się w miejscowości Gorizia na autostradę włoską i tam rura ponad 100km. Koszt autostrady 10E.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi