Witam,
zostły 2 dni do wyjazdu i nie mam już czasu szukać na forum.
Gdzie z tej trasy jest wjazd na autostradę do Splitu ,bo chyba będzie szybciej jak przez Knin?
pozdrawiam
Andrzej
rich72 napisał(a):wjazd jest w okolicach Zadaru bo wracać się nie ma sensu. Teraz możesz jechać autostradą bez problemu bo ruch już ustał natomiast w sezonie pchać się na nią nie ma sensu. www.hac.hr
rich72 napisał(a):powiem Ci tak odcinek koło Plitvic to najwolniejszy odcinek starej drogi, natomiast muszę się przyznać że miejscami na starej drodze gdzie widoczność dopisywała miałem prędkości gruuuubo wyższe od dopuszczalnych na autostradzie. Większość trasy oscylowała w okolicach 100 -130 km/h przy ograniczeniach przyjmowałem + 15 - 20 km/h więcej od dopuszczalnej. Jedynie co czasem spowalnia to ciężarówki jednak z ich wyprzedzaniem nie ma problemu bo albo jest dość odcinków prostych albo jak rzeczywiście widzą że za nimi sznurek się tworzy to zjeżdżają na pobocze żeby osobówki puścić. Ze Splitu ruszyliśmy o godz. 13.15 w okolicach Plitvic byliśmy około 18 z około 45 minutową przerwą na obiad i kilkoma krótkimi (do 5 minut) przerwami na siku i prostowanie kości. Po drodze polecam restaurację TOMIĆ - bogate menu, sprawna i miła obsługa, pyszne jedzenie i bardzo rozsądne ceny.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi