Mi się nasze podróże wydają bardzo zbliżone - może śpimy inaczej, ale chęć poznania mamy równie dużą i chyba podobnie puste miejsca nas pociągają... No nic ciąg dalszy
Wsiedliśmy w końcu w autobus do Tirany. Był to jak zwykle klasyczny mercedes
Pewnie już się powtórzę, ale mnogość wersji właśnie modelu o303 jest niesamowita - miejskie, podmiejskie, długodystansowe, wersje tropikalne i inne, dziesiątki wersji kolorystycznych. Ciekawe jest też to, że są one . Dla fanów motoryzacji nie lada gratka, większość z nich w fajnym stanie no i cóż... to śliczne stare autokary które mają w sobie wiele uroku i są nieprawdopodobnie komfortowe, choć bywa w nich gorąco
Jedziemy, pogoda piękna i nagle wpadłem na pomysł - a może Durres? Był jeden głos sprzeciwu, byliśmy tam 2 lata temu przejazdem i absolutnie nam się nie podobało. Jednak pogoda i dwukrotne przejrzenie przewodnika pomogło podjąć decyzję wysiadamy. Ogłaszamy zmianę decyzji kierowcy i wysiadamy na przystanku w Durres
Kierowca prowadzi nas na postój taksówek! i jedziemy do Mali i Robit, na przedmieściach Durres. Chcieliśmy spokoju i trochę błogiego wypoczynku a Mali i Robit w czerwcu doskonale się do tego nadaje. Droga przelotowa przez Durres w kierunku Vlore jest już skończona
Jesteśmy na miejscu. Idziemy do pierwszego hotelu, cena za 3 os. 40 euro więc dość sporo jak na miejsce gdzie jest tłum hoteli, a sezonu jeszcze nie ma. Poza tym pokój mocno taki sobie... idziemy dalej, po sąsiedzku, również przy linii plaży jakiś lekki remontowy rozgardiasz, jednak pytamy się co i jak. Rozmawia z nami remontujący i po chwili wraca mówiąc fifty... ale upewniając się rysuje na ręce 5 i 0. On uśmiecha się i pokazuje 1 i 5
Ja lekko nie wierzę, ale rozmówca zapewnia mnie, że to dlatego że jeszcze się nie otworzyli i mają jeden pokój gotowy. Wchodzimy i ... absolutnie bez zarzutu, widok na plaże, a hotel praktycznie na niej. Special price
Mali i Robit
i budowa
Balkon hotelowy, może inaczej pokój w pensjonacie
Ogarneliśmy się i poszliśmy na plaże... a plaża jest tam bardzo ładna i bardzo pusta w połowie czerwca... ale to w następnym odcinku
a i jeszcze jedno... jak tam musiało być pięknie jak tych hoteli nie było....