Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Pelješca na Pag przez... Albanię i Grecję

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 16.05.2016 21:36

Eeeee tam! Przesadzata ;) Na Pagu wypoczęłam jak nigdzie indziej w Cro. Bywałam na najpustrzych plażach a Festini w akcji widziałam jeden jedyny raz na ponad 2 tygodnie pobytu a dokładnie wtedy co nim płynęłam za co najmocniej wszystkich Miłośników przepraszam ;) na swoje usprawiedliwienie dodam, że wybrałam rejs nie Festini Party tylko ten zwykły ale na Beritnicy w sumie był jak Party :oops: :mrgreen:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 16.05.2016 21:45

gusia-s napisał(a):Eeeee tam! Przesadzata ;) Na Pagu wypoczęłam jak nigdzie indziej w Cro. Bywałam na najpustrzych plażach a Festini w akcji widziałam jeden jedyny raz na ponad 2 tygodnie pobytu a dokładnie wtedy co nim płynęłam za co najmocniej wszystkich Miłośników przepraszam ;) na swoje usprawiedliwienie dodam, że wybrałam rejs nie Festini Party tylko ten zwykły ale na Beritnicy w sumie był jak Party :oops: :mrgreen:

My w sumie trafiliśmy na to, czego szukaliśmy, razy pińcet... :oczko_usmiech:

Mnie to w ogóle chyba powinni wykluczyć z grona forumowiczów za Zrce w takim razie :lol: To przecież jak wylęgarnia imprezowych larw, co się potem roznoszą po całej wyspie. :roll:
...Ale w sumie, wróciłabym tam jeszcze raz.... :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.05.2016 07:26

tyniolek napisał(a):... Mnie to w ogóle chyba powinni wykluczyć z grona forumowiczów za Zrce w takim razie :lol: To przecież jak wylęgarnia imprezowych larw, co się potem roznoszą po całej wyspie. :roll: ...

Toż Zrce tak wysysa, że następnego dnia to oni dopiero wylegają jak już inni idą spać :oczko_usmiech: i tak w koło Macieju :mrgreen:
Przez większość pobytu na Pagu mieszkalismy na kempie Sv. Duh, Zrce była tam niesłyszalna ale nie raz czytałam jak ludzie z przeciwnej strony zalewu a nawet z kempingu Strasko, leżącego co prawda niedaleko ale jednak już po drugiej stronie wyspy narzekali na hałasy. No to może wkurzyć fakt ...
Od ubiegłego roku w bezpośrednim sąsiedztwie kempingu Sv. Duh .. w zasadzie na jego terenie powstała cos a'la wioska dla fanów Zrce ... Party Camp Novalija
Znaczy można się pożegnać pewnie ze spokojem na tym kempie :roll:

tyniolek napisał(a):...Ale w sumie, wróciłabym tam jeszcze raz.... :oczko_usmiech:
I ja tyż :)
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 17.05.2016 18:41

gusia-s napisał(a):Przez większość pobytu na Pagu mieszkalismy na kempie Sv. Duh, Zrce była tam niesłyszalna ale nie raz czytałam jak ludzie z przeciwnej strony zalewu a nawet z kempingu Strasko, leżącego co prawda niedaleko ale jednak już po drugiej stronie wyspy narzekali na hałasy. No to może wkurzyć fakt ...
Od ubiegłego roku w bezpośrednim sąsiedztwie kempingu Sv. Duh .. w zasadzie na jego terenie powstała cos a'la wioska dla fanów Zrce ... Party Camp Novalija
Znaczy można się pożegnać pewnie ze spokojem na tym kempie :roll:

Czyli obszar ekspansji Zrcowców się powiększa. Niedługo przejmą wyspę 8O Trzeba szybko jechać drugi raz, na porządne zwiedzanie Pagu :oczko_usmiech:
Uważam, że młodzi ludzie z Europy Zachodniej zachowują się dużo gorzej od Polaków... W ogóle tam, gdzie się pojawiają, ceny idą w górę. :roll: W Konzumie w Novalji było drożej niż na Pelješcu.
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 19.05.2016 19:32

Dzień 14 - Plażingu nie będzie!

Zmierzamy już powoli do końca... wakacji i relacji ;)

Wstaliśmy... Nie bez trudu ;) Wychodzę na taras, patrzę na niebo... Ech... Ostatni pełny dzień i nie będzie plażowania?!?!?! Niemożliwe... ;( Szaro, buro, chłodno, co to :( Przecież miałam posnurkować! :cry: Czyżby niezamierzenie wczorajsza Metajna była naszą ostatnią plażą? (Zrce nie liczę :lol: ) Ale, ale... jak to :cry:

Trudno... wybieramy się na poranną (12.00 :D), cichą jeszcze Novalję... Mamy nadzieję, że się jednak później wypogodzi i pojedziemy na ostatnie zamoczenie pup. Spoglądamy na niebo... Widać jeszcze nadzieję!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ale tam już nie bardzo. :(
Obrazek

Obrazek

Jakby ktoś się zmęczył...
Obrazek

"Poszczelaliśmy" sobie nawzajem fotki, to tu, to tam. Ech, w tej Novalji też nam się pozować zachciało, nie mam Wam co wrzucić :oczko_usmiech: Co nam zostało jeszcze... kupno pamiątek. To nasz 3 (no właśnie 3 czy 4?) wyjazd do Cro, a właściwie nigdy nie kupiłam nic tak tylko dla siebie. Wybrałam breloczek, teraz codziennie jak patrzę na niego, to mi od razu lepiej :hearts:
Jeszcze kubeczki...
Obrazek

Piwa nie wypiliśmy, będzie dla ojców, bratów, szwagrów, niech mają po jednym, co by się nie rozpili... :lol: Dżem się ukrywa, żodyn nie pozno.
Obrazek

No tak, kochani! Piwo zobaczyłam, to mi się przypomniało! Ten mecz! :roll: Obeszliśmy chyba wszystkie knajpy w Novalji w poszukiwaniu transmisji na żywo. Myśleliśmy, że będzie łatwiej, w końcu mecz Polska - Niemcy (tyle tutaj Gutenmorgenów, może by pooglądali). Otóż nie. :roll: Moj chłop już czarna rozpacz, jakby wiedział, to by do domu pojechał :lol: Znaleźliśmy w końcu jedną knajpkę, gdzie ponoć mają puścić... OK, wrócimy wieczorem.

Tymczasem po drodze trafiliśmy na romantyczną konobę :) Więc wstąpiliśmy na Ćevapčići...
Obrazek

Tak odwlekaliśmy ten czas, jak widzicie. Mieliśmy nadzieję, że jeszcze się jakoś wypogodzi... No jednak końcówka wakacji nas nie rozpieściła... :( Może to Cro już płacze, że jedziemy do domu? My płaczemy :cry:

Postanawiamy jednak pojechać po południu do Pagu. Stolycę wyspy zobaczyć trza! Mamy niedosyt... troszkę inaczej planowaliśmy... jeszcze dzisiaj plażing, a Pag na piękne pożegnanie z wyspą i z Chorwacją na dzień następny... A jak dzisiaj zwiedzimy Pag, to jutro co? Myśl, myśl, myśl!

Już wiem. Zagrzeb :oczko_usmiech:

Pozdrawiam, w kolejnym odcinku Pag :papa:

AHA!! POMÓŻCIE MI!
Skoro już nawiasem wtrąciłam o tym 3 czy 4 razie w Cro... Wygląda to tak, że na Pelješcu to był nasz 3 raz w Cro (wcześniej sierpień 2013 i majówka 2014). Skoro nie zamierzaliśmy jechać na Pag... I byliśmy wcześniej w Albanii, Grecji... Czy ten Pag można podciągnąć pod 4 raz? :oczko_usmiech: :lol:
Obrazek

Proszę tylko o poważne odpowiedzi, bo sprawa też jest poważna :oczko_usmiech:
zibi.s
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi.s » 19.05.2016 19:56

tyniolek napisał(a): Czy ten Pag można podciągnąć pod 4 raz? :oczko_usmiech: :lol:

No nie wiem, nie wiem.. Pag to taka enklawa, inny byt. Ja bym nie podciągał :mrgreen:
A wogle to bym się crokapłanów spytał :wink:

świetna relacja pzdr.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 20.05.2016 06:19

tyniolek napisał(a): Czy ten Pag można podciągnąć pod 4 raz? :oczko_usmiech: :lol:

Ja bym podciągnął pod 4 raz, bo byliście jednak w innym miejscu Chorwacji :wink:
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 20.05.2016 06:27

I mi się jakoś smutno zrobiło że to już koniec relacji :mrgreen: ech......a do urlopu jeszcze 89 dni :evil:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 20.05.2016 12:41

zibi.s napisał(a):

No nie wiem, nie wiem.. Pag to taka enklawa, inny byt. Ja bym nie podciągał :mrgreen:
A wogle to bym się crokapłanów spytał :wink:

świetna relacja pzdr.

Dzięki, chociaż nie pocieszyłeś mnie tą informacją :lol:

Piter_M napisał(a):

Ja bym podciągnął pod 4 raz, bo byliście jednak w innym miejscu Chorwacji :wink:

Ha! Więc jednak :mrgreen:
I w ogóle dzięki za naklejkę, dzisiaj odebrałam i prezentuje się pięknie 8) w sam raz na... 5 !! :oczko_usmiech: raz ;)

paw_el napisał(a):I mi się jakoś smutno zrobiło że to już koniec relacji :mrgreen: ech......a do urlopu jeszcze 89 dni :evil:

Jeszcze jakiś odcinek ukulam :) a u mnie... 98 dni :roll: zdecydowanie za dużo....
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 20.05.2016 22:12

U mnie jeszcze 94 dni. Też o jakieś... 93 za dużo :P
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 22.05.2016 07:21

Oj tam Ewa wytrzymasz. Aby pogoda była.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 22.05.2016 08:26

Ural napisał(a):Oj tam Ewa wytrzymasz. Aby pogoda była.

Ale gdzie :?: tu przez 90 dni, czy tam na miejscu :?: :mrgreen:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 22.05.2016 10:04

elka21 napisał(a):

Ale gdzie :?: tu przez 90 dni, czy tam na miejscu :?: :mrgreen:

Zawsze i wszędzie :hearts:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 22.05.2016 14:17

Pogoda ma być, więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na udane wakacje :)

Tylko to czekanie... :roll:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 23.05.2016 07:22

EithelAmarth napisał(a):Pogoda ma być, więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na udane wakacje :)

Tylko to czekanie... :roll:

Oby Twoje znaki się nie myliły, bo jedziemy w podobnym terminie, w dodatku w to samo miejsce! Także jakby było inaczej, to Cię tam znajdę.... :twisted: :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Z Pelješca na Pag przez... Albanię i Grecję - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone