Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Pelješca na Pag przez... Albanię i Grecję

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 10.04.2016 11:17

Ural napisał(a):Trochę daleko do Boki z Grecji Gra nie jest warta świeczki.

Jadąc samochodem nie widzę problemu. Wracając z Grecji, kilka noclegów w Boce Kotorskiej, potem kilka w Chorwacji i będzie pięknie :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 10.04.2016 11:20

Zajmie to dużo czasu jeśli chodzi o przejazd. No ale jak koleżanka się uprze to moje rady na nic tu.
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 10.04.2016 11:29

Ural napisał(a):Zajmie to dużo czasu jeśli chodzi o przejazd. No ale jak koleżanka się uprze to moje rady na nic tu.

Nie będę ich brała pod uwagę ;)

W końcu to moje plany wakacyjne :) Wiadomo, że dojazd zajmuje, ale jeszcze nam nie wymyślili urządzeń do teleportowania się :)

Pozdrawiam.
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 10.04.2016 11:42

My tak właściwie straciliśmy tylko jeden dzień, jak wracaliśmy z Albanii do Chorwacji, bo już nie chcieliśmy jechać nocą. Resztę zawsze można jechać pod wieczór, na noc, chyba widać po mojej relacji, że żaden dzień się nie zmarnował :) Inna sprawa, jeśli kierowca nie jeździ nocą albo nie czuje się zbyt pewnie na obcych drogach. Wtedy zrozumiałe, że nie ma się co męczyć.

Ja też w mojej Grecji 2017 planuję powrót przez Cro :lol: Chociaż dzień w Dubrowniku... jak dla mnie to już się opłaca ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.04.2016 09:52

tyniolek napisał(a):I jest! Wow! PORTO KATSIKI! :hearts: Ciężko nam ogarnąć na zdjęciach jej wielkość... i tych klifów... Coś pięknego :)

No to jest pikne :!: :D
Prawie tak jak na... Pagu. :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.04.2016 11:24

anakin napisał(a):
tyniolek napisał(a):I jest! Wow! PORTO KATSIKI! :hearts: Ciężko nam ogarnąć na zdjęciach jej wielkość... i tych klifów... Coś pięknego :)

No to jest pikne :!: :D
Prawie tak jak na... Pagu. :mrgreen:

Tobie tylko jedno w głowie :oczko_usmiech:
Mi Porto K. ze względu na wysoki klif kojarzy się z chorwackimi Konavoskie Sijene, plaża Pasjača :) z tym że Pasjača w sezonie była praktycznie pusta (poza nami z 6 osób) a Porto K. w drugiej poł. września jeszcze mocno oblężona ... kolor wody bajka :hearts:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.04.2016 11:35

gusia-s napisał(a):Tobie tylko jedno w głowie :oczko_usmiech:

A nie? 8O
Kamory, ichniejsza "Festini", a i barany by tam jakieś znalazł. :oczko_usmiech:
Nawet zjazd na ten parking prawie jak ten do Prizny. :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.04.2016 13:34

anakin napisał(a):
gusia-s napisał(a):Tobie tylko jedno w głowie :oczko_usmiech:

A nie? 8O
Kamory, ichniejsza "Festini", a i barany by tam jakieś znalazł. :oczko_usmiech:
Nawet zjazd na ten parking prawie jak ten do Prizny. :mrgreen:

Ponieważ niedowidzę 8O to mogę odpisać nie na temat aleeee spróbuję :wink: ... Πόρτο Κατσίκι to w dosłownym tłumaczeniu Port kóz, miejsce do którego tylko te zwierzaki miały dostęp niegdyś, a że koza to prawie baran czy tam łowca co każdy wie przecież no to faktycznie ... masz rację :mrgreen:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 11.04.2016 20:12

No tak, Porto Katsiki jest piękna, jeśli bierzemy pod uwagę "ziemskie" plaże... Pag już podchodzi pod kategorię... Księżycową :lol: ;)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.04.2016 03:57

Pag mi nie odpowiada. Jest taki goły. To jakby zobaczyć mnie bez gaci - nic specjalnego.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.04.2016 07:04

Ural napisał(a):Pag mi nie odpowiada. Jest taki goły. To jakby zobaczyć mnie bez gaci - nic specjalnego.

Masz rację - kogut w awatarku zdecydowane ładniejszy niż goły :smo:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 12.04.2016 10:10

Ural napisał(a):Pag mi nie odpowiada. Jest taki goły. To jakby zobaczyć mnie bez gaci - nic specjalnego.

Zapomniałam na noc wyłączyć WiFi, o piątej rano przychodzi mi powiadomienie, zaspana otwieram, patrzę, a tu Twój komentarz. You made my day! :lool:
emarylka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emarylka » 12.04.2016 11:01

EithelAmarth napisał(a):
Ural napisał(a):Zajmie to dużo czasu jeśli chodzi o przejazd. No ale jak koleżanka się uprze to moje rady na nic tu.

Nie będę ich brała pod uwagę ;)

W końcu to moje plany wakacyjne :) Wiadomo, że dojazd zajmuje, ale jeszcze nam nie wymyślili urządzeń do teleportowania się :)

Pozdrawiam.

A ja lubię takie przejazdy, nawet jak czas zajmują,
nie słuchaj marudy koguta
nie dość że "zdrady" unikniesz to jeszcze to co zobaczysz po drodze to twoje
byliśmy na Lefkadzie w zeszłe wakacje, jechaliśmy przez Macedonię-Ohryd i Meteory a wracaliśmy przez Albanię i Cro oczywiście - tu 3 noclegi - żeby odpocząć przed drogą do domu i odwiedzić "nasze" kąty
I było przecudnie.
emarylka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emarylka » 12.04.2016 11:09

Martyna napisz coś proszę o tym promie którym płynęliście.
Ile trwa i kosztuje przejazd, czy chętnych dużo, skąd dokąd ??

A Egremni żal.... :( :(
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 12.04.2016 15:21

Narzekanie na śmieci w Albanii w kontekście tej nieszczęsnej parasolki jest co najmniej niezręcznością. Ale mam nadzieję, że zaowocuje to odpowiednimi wnioskami na przyszłość.
Opona w Albanii też mi poszła - skorzystałem z klejenia za marne grosze w warsztacie. Zaś w drodze powrotnej wpadłem do rowu i zanim się otrząsnąłem z szoku, już byłem z niego wyciągnięty. Same pozytywne wrażenia.

Ale moje spojrzenie na Albanię - czy generalnie na świat - jest inne.

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Z Pelješca na Pag przez... Albanię i Grecję - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone