Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Pelješca na Pag przez... Albanię i Grecję

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.03.2016 22:47

Chipsy, góry śmieci, parówki-besos :wink: to taki przerywnik w relacji :oczko_usmiech:
Główne menu to Pelješac, Czarnogóra, Albania - no i będą jeszcze dwie wyspy. :wink: :lol:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 30.03.2016 22:53

Janusz Bajcer napisał(a):Chipsy, góry śmieci, parówki-besos :wink: to taki przerywnik w relacji :oczko_usmiech:
Główne menu to Pelješac, Czarnogóra, Albania - no i będą jeszcze dwie wyspy. :wink: :lol:

Lefkada na deser, a Pag to już wisienka na torcie... :)
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 30.03.2016 22:56

tyniolek napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Chipsy, góry śmieci, parówki-besos :wink: to taki przerywnik w relacji :oczko_usmiech:

Lefkada na deser, a Pag to już wisienka na torcie... :)

Z Pagiem nie pójdzie Ci u mnie tak łatwo :P
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 30.03.2016 23:03

EithelAmarth napisał(a):
Z Pagiem nie pójdzie Ci u mnie tak łatwo :P

Za mało go było na przekonanie :( Ale mnie zafascynował :) na tyle, że tam wracam! (nie wiem kiedy, ale wracam) :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.03.2016 07:51

tyniolek napisał(a):Racja. Z jednej strony... Ale nie byłeś, więc nie wiesz, że większość turystów tam to Albańczycy, przyjezdni najczęściej z Tirany. Więc śmiecą ci sami :roll:

Zdanie o Albańczykach mam już jakie takie.... :roll:
tyniolek napisał(a): Pag to już wisienka na torcie... :)

Rozumiem, że bez akcentu na to miejsce? :wink:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 31.03.2016 12:09

tyniolek napisał(a): Plażing i leżing zdecydowanie w Chorwacji :hut: moja osobista definicja wczasów - od rana do popołudnia na pięknej plaży, a wieczorem na urokliwej starówce lub zwiedzanie okolicy. To Cro mi zapewnia w 100%.

Twoja definicja wczasów w 99% pokrywa się z moją,z tym że fajna plaża i starówka w zasięgu spaceru , a popołudniowe zwiedzanie może być wozem :mrgreen:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 31.03.2016 19:24

anakin napisał(a):Zdanie o Albańczykach mam już jakie takie.... :roll:

Bardzo miłe brudaski ? :wink:

anakin napisał(a):Rozumiem, że bez akcentu na to miejsce? :wink:

A przejeżdżało się, przejeżdżało ;)

travel napisał(a):Twoja definicja wczasów w 99% pokrywa się z moją,z tym że fajna plaża i starówka w zasięgu spaceru , a popołudniowe zwiedzanie może być wozem :mrgreen:

Wóz czasami niezbędny... a lubię chorwackie trunki :oczko_usmiech: na wakacjach sobie pozwalam, bo powietrze jakieś takie inksze... ;) Wystarczy jedno Karlovačko i Martyna pozamiatana :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.03.2016 20:06

tyniolek napisał(a):Bardzo miłe brudaski ? :wink:

Ja raczej nie używam zdrobnień. :mrgreen:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 31.03.2016 21:20

anakin napisał(a):
tyniolek napisał(a):Bardzo miłe brudaski ? :wink:

Ja raczej nie używam zdrobnień. :mrgreen:

Ja już teraz z perspektywy czasu pieszczotliwie o nich :lol: Na gorąco to też bez zdrobnień było, ojjjj bez :D
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 01.04.2016 20:56

Dzień 10 - szybko wydane euro i długo ciągnąca się plaża cz. 1

Poniedziałek, czyli śmigamy na warsztat. Dziewczyny zrobiły drugie podejście na plażę (drugie nieudane), w tym czasie ja + chłop jedziemy za Mario, jak się okazało na wylotówkę przed Ksamil (od strony Sarandy).

Mówimy jaki mamy problem, naszej uszkodzonej opony niestety nie da się naprawić, taki pech. Przed wyjazdem kupione nówki sztuki! :( :evil:

Na próbę mechanik, bardzo przyjemny człowiek (ale nic nowego, u nich wszyscy są super :wink: ), zakłada nam zbliżoną do naszej oponę, niestety takiej samej nie posiada, więc wyjmuje taką z jak najbardziej zbliżonym bieżnikiem.

Daliśmy mu się przejechać 8O Słuchajcie jazda z Albańczykiem to jest rzecz bezcenna. Mój chłop nie wiedział, że swoim autem może tyle w zakręty wchodzić :lol:

Okazało się, że wszystko jest w porządku! Nasza zapasówka po prostu była jakaś felerna i grzała się niesamowicie. Oprócz tego po zjazdach, podjazdach i ciągłych hamowaniach już klocki dawały o sobie znać.

Podjęliśmy decyzję - musimy kupić tę oponę, co zrobimy, jak nic nie zrobimy. Była ona niestety dość droga :(

Trudno, wypadki się zdarzają, zawsze trzeba brać takie rzeczy pod uwagę. Najważniejsze, że była to pierdoła i jutro jedziemy na Lefkadę!! :hearts:

Bardzo uchachani wracamy do naszych dziewczyn, które znowu są zmartwione po przedpołudniu spędzonym w Ksamil. Zabieramy je więc na wycieczkę!

Cel - Lukove :hut:
Może nam odczaruje trochę tę Albanię...

Na razie Ksamil... Bardzo albańskie zdjęcie - przepełnione kosze, wielka dziura w drodze, apartamenty, mercedes, wijące się druty niskiego napięcia :lol:
Obrazek
Obrazek

O, mam jednak nowy asfalt :P
Obrazek

Droga Ksamil - Lukove jest ogólnie dość malownicza :) Chociaż miejscami - wiadomo. :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dojeżdżając do Lukove szukamy zjazdu w lewo. Uważamy, bo wiemy, że tam szutrówka... A wiadomo jak szutrówki w Albanii wyglądają. Szutrówka na Pagu, którą jechaliśmy kilka dni później to atuostrada w porównaniu z tym :lol:

Jedziemy i jedziemy... Kurde daleko. Mężczyzna się buntuje. Staje na uboczu. Mówi, że nie będzie dalej jechał, bo mu szkoda auta. "Jo cie chłopie rozumia." Bierzemy manatki i idziemy. I idziemy. I idziemy. Matko, czy ta droga gdzieś prowadzi? Znowu coś popierniczyłam? :roll: Szkoda, że nie mamy terenówki :(
Obrazek

Ale w końcu dochodzimy, jest bar przy plaży, uzupełniamy zapasy wody, bo w drodze wszystko wyduldaliśmy :lol:
Idziemy sobie troszkę dalej za skałki i jesteśmy całkowicie sami na plaży. Zdecydowanie, relaks mym Bogiem 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Przejrzystość wody jest gorsza niż na Cro naszej wcześniejszej, jakaś taka mętna, że niestety snurkowanie odpada ;( Szkoda, bo po Pelješcu i Badiji to moje nowe hobby :) No właśnie, a propos Chorwacji, czujemy jakby Korčula, Divna, Orebič były miliony lat temu... Chcemy wracać... Chorwacjo, już Cię nigdy nie zdradzimy :cry:

W Albanii jest jeszcze sporo do zobaczenia... Nieodkrytych przez nas pięknych miejsc, plaż Himare, Borsch, Gjipe, dużo o tym czytałam. Ale tu też miało być pięknie, a dla nas przy Cro wypada średnio. Nie mówiąc o naszym niezadowoleniu co do tutejszych miast i miasteczek - Saranda to same molochy, Ksamil do istny "Bangladesz".

Nie po to są wakacje, żeby się męczyć! Jesteśmy sami, niezależni, jak nam się nie podoba, to stąd wyjeżdżamy! Jeszcze Wam powiem, że nasze młode dusze :D marzą o jakiejś porządnej imprezie. No to już wiecie, dlaczego pomyślałam o Pagu 8)
Decyzja więc zapadła - jutro Grecja, na którą już wszyscy czekają z niecierpliwością, a następnego dnia rano wyjeżdżamy na Pag. Martwi nas troszkę, że przez to stracimy cały dzień wakacji, ale za to będziemy bliżej domu i w drodze powrotnej myślimy "zahaczyć" o Zagrzeb. Bo jakoś nigdy nie ma okazji :) Dzięki temu końcówka wakacji się wydłuży i w rozrachunku wyjdziemy na zero. :D
Moje grube rozkminy... Ale dzięki temu mojemu planowaniu nigdy się nie nudzimy i dużo rzeczy możemy zobaczyć :)

CDN w części drugiej, bo za dużo mam tych zdjęć i mi się miesza :D
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 01.04.2016 21:17

NO CHYBA UMRĘ, skasowałam sobie przez przypadek tekst drugiej części!!!! :evil: Już dzisiaj nie dam rady :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.04.2016 21:40

Widocznie jeszcze trwa prima aprilis :oczko_usmiech:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 01.04.2016 21:42

Janusz Bajcer napisał(a):Widocznie jeszcze trwa prima aprilis :oczko_usmiech:

Sama sobie taki wątpliwy kawał ;( Na forum też prima aprilis, bo godzina przy postach cofnięta. :P Tyle, że jakoś od zmiany czasowej już ten żarcik trwa :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.04.2016 21:49

Godzinę musisz sobie sama zmienić w panelu użytkownika.
Tzn. przestawić czas na letni.
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 01.04.2016 21:51

Janusz Bajcer napisał(a):Godzinę musisz sobie sama zmienić w panelu użytkownika.

Aaaaaa to przepraszam, nie wiedziałam, człowiek całe życie się uczy... ;) Dzięki :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Z Pelješca na Pag przez... Albanię i Grecję - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone