Witam serdecznie, wiem, że takich jak mój wątków jest na forum wiele, ale śledząc niektóre od niedawna stawiam na Państwa profesjonalizm i liczę na pomoc. Zakochaliśmy się niedawno w Chorwacji - Krk. Chcemy teraz pojechać gdzieś indziej, wybór padł na Hvar. Jedziemy 2 autami w 8 osób z 3 dzieci, ok. 20 lipca na jakieś 10 dni. Chcielibyśmy (po drodze ?) zajechać i zobaczyć Plitvickie jeziora. Tam dojechać na rano, zwiedzić je, przenocować w okolicy i rankiem pojechać do Splitu i z tamtąd promem na Hvar. Może ktoś z Państwa nam doradzi ?
A propos Hvaru wylądujemy w Starim Gradzie (tam wysiądziemy). Gdzie zacząć szukać apartamentów ? Jechać do Hvaru, Jelsy ? Chcielibyśmy poszukać niewielkich uroczych plaż, zatoczek, możliwie codziennie innej. Czy tak sie tam da ? Liczymy się z koniecznością dojazdów. Proszę o jakieś porady. Z przyjemnością porozmawiam z kimś kto juz był na Hvarze i zna "tamte" klimaty. Prosze o pomoc i z góry dziękuję. Mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl