Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Omisia do Pakostane

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kubalbn1
Plażowicz
Z Omisia do Pakostane

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubalbn1 » 21.05.2011 15:50

Witam. W tym roku moim miejscem docelowym będzie camp Sirena w Lokvie Rogoznicy. Planuje zostać tam ok. 3 dni, a potem pojechać na północ. Jakie campy polecacie pomiędzy Omisiem a Pakostane ( włącznie). Prosze o pomoc :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.05.2011 16:09

Zajedź sobie na Murter okolica piękna a campingi w okolicy są chyba ze dwa co najmniej.
kubalbn1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubalbn1 » 21.05.2011 16:13

Chyba raczej nie będę zajeżdżał na wyspy...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.05.2011 16:35

Na Murter wjeżdża się przez most zwodzony długości może max 50m :D także nie ma mowy o promie ;) a mówię Ci okolica piękna.

Pozdrav :papa:
tkacze67
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkacze67 » 22.05.2011 07:59

kubalbn1 napisał(a):Witam. W tym roku moim miejscem docelowym będzie camp Sirena w Lokvie Rogoznicy. Planuje zostać tam ok. 3 dni, a potem pojechać na północ. Jakie campy polecacie pomiędzy Omisiem a Pakostane ( włącznie). Prosze o pomoc :)

Jadąc od Omiś najpierw bedzie w Lokvie Rogoźnicy kemp.Daniel, jak nie byłeś to polecam.Moim zdaniem ładniejszy od Sireny, oczywiście nie koniecznie tobie musi się spodobać :)
kubalbn1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubalbn1 » 22.05.2011 14:48

Mógłbyś mi Leszku powiedziec na jakim kampie nocowałes na Murterze bo naprawde piekna okolica ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.05.2011 10:03

tkacze67 napisał(a):Jadąc od Omiś najpierw bedzie w Lokvie Rogoźnicy kemp.Daniel, jak nie byłeś to polecam. Moim zdaniem ładniejszy od Sireny, oczywiście nie koniecznie tobie musi się spodobać :)

Oba cholernie drogie ze względu chyba na bliskość Omisa. :? Mało tego jak tam zajechaliśmy w celu oblookania to nie było wolnych miejsc...

Nie spałem na campie na Murterze, ale mi polecano Autocamp Kozarica. My byliśmy niedaleko Pakostane tuż przy Drage -> ze 400m na campie Oaza Mira, tuż obok Romanticy..... czy na odwrót :oops: nie pamiętam już :oops:, ale nie ma to większego znaczenia, ponieważ te campingi mimo, że jedne z najtańszych jakie nam się udało trafić to niestety bez prądu i ciepłej bieżącej wody, ale z czarnych zbiorników, w których woda nagrzewała się w dzień więc w nocy była ciepła.... dawali radę, ale jak mówię chcesz trudne warunki to polecam chcesz iść na łatwiznę to Kozarica na Murterze.

Pozdrav :papa:
tkacze67
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkacze67 » 24.05.2011 11:00

Leszek Skupin napisał(a):
tkacze67 napisał(a):Jadąc od Omiś najpierw bedzie w Lokvie Rogoźnicy kemp.Daniel, jak nie byłeś to polecam. Moim zdaniem ładniejszy od Sireny, oczywiście nie koniecznie tobie musi się spodobać :)

Oba cholernie drogie ze względu chyba na bliskość Omisa. :? Mało tego jak tam zajechaliśmy w celu oblookania to nie było wolnych miejsc...

Nie wiem jak Sirena ale Daniel wychodził ok.80zł, to chyba nie tak drogo. Bliskośc Omiśa to duży plus, a jednak nie jesteś na kempingu w mieście gdzie masa ludzi się plącze po plaży. Zapomniałam może dodać , że to był poczatek września to ceny troszkę już spadły. Dla mnie kemping niepowtarzalny, teraz już podróżujemy z przyczepką to niestety nie dla nas- bardzo stromy zjazd :cry:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.05.2011 11:13

W tamtym roku byliśmy na kwaterze i z tego co pamiętam to Sirenia wychodziła tak samo jak nie ciut drożej niż właśnie kwatera :?

Daniel :?: Który to bo może go pomyliłem z jakimś innym...

No i we wrześniu ceny spadają już o jakieś 20% więc mogło być taniej... 80 zł to pi razy drzwi 160 kun.... to tyle płaciliśmy za naszą trójkę na Campie Dole w Żivogosce Blato ;) gdzie był wypas a camping potężny i z całą infrastrukturą łącznie z prysznicami na plaży ;)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.05.2011 11:26

Leszek Skupin napisał(a):Kozarica na Murterze.

Leszku, jesteś pewien, że Kozarica jest na Murterze ?? Dałbym sobie rękę uciąć, że w Pakostane
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.05.2011 11:53

Napisałem całą stronę prawie ....i powiem tylko tyle, że to nie Kozarica a Kosirina :oops: przepraszam za pomyłkę :oops: szukałem go trochę i .... masz rację Kozarica to Pakostane.

Obrazek

A tu reszta campów na Murterze :arrow: KLIK
tkacze67
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkacze67 » 25.05.2011 06:28

Jadąc od Omiśa W kierunku Makarskiej najpierw jest Daniel a parę km. dalej Sirena.
Co do Dole to nie podobał nam się, zbyt duży, cena wygórowana, za to ma bardzo fajną plażę. Ztrzymaliśmy się w ubiegłym roku obok na kemp.Boban, bardziej kameralny no i tańszy od Dole.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.05.2011 07:21

tkacze67 napisał(a):Nie wiem jak Sirena

Tutaj jest trochę o tym campie

Wrażenia pozytywne, tylko trochę wiało ;)
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 25.05.2011 07:26

Ja mogę z czystym sumieniem polecić kemping Jasenovo w miejscowości Zaborić.
http://www.jasenovo.hr/hr/
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.05.2011 09:37

Też kiedyś chcieliśmy zatrzymać się na campingu Jasenovo, ale nam do gustu nie przypadł. Taki "przemysłowy", raczej nie ma szans na prywatność, namiot obok namiotu. Plaża przy campie jest żwirkowa.
Co kto lubi, ale do mnie bardziej przemawiają campy gdzie można schować się pod maslinami z kameralna atmosfera.
Zawsze można podjechać i sprawdzić :)

Powodzenia w poszukiwaniach :wink:
Następna strona

Powrót do Kempingi

Z Omisia do Pakostane
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone