Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z nieważnymi paszportami dzieci do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 18.08.2013 16:24

heca7 napisał(a):Tobie też nikt nie każe czytać. Nikt tu nie zachęca to jazdy bez dokumentów. Ludzie opisują swoje doświadczenia i tyle.

Ale czytam z własnej woli, a i mój komentarz do Twojej informacji nie miał w sobie nic złosliwego, co przez cały czas usiłujesz mi dowieść.
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 18.08.2013 23:04

Lednice napisał(a):No, nie tylko opisują. Także interpretują.
Z pierwszej wypowiedzi w tym wątku wynika jasno, że jazda z nieważnymi dokumentami to pikuś, pan pikuś :roll:

Komuś się cholernie udało z tymi nieważnymi dokumentami i już robi dym, że to norma :!:

Obrazek

Komuś się udało znaleźć dobrą kwaterę w ciemno i już ogłasza w internecie, że to jest norma :!:
Że w całej Chorwacji, w każdej miejscowości, jest tak, że za pół godziny zawsze znajdzie wymarzony apartament ze naprawdę fajną kasę.
I udziela takich pseudo porad.

Najdurniejsze w tym wszystkim jest to, że jak ktoś uwierzy w te wszystkie rewelacje, a się sparzy, bo nie wini za to siebie, ani tej osoby, która doradziła, ale forum jako forum.
A najlepiej zwalić winę na Chorwację jako Chorwację.
No bo w internecie tak napisali, internet jest winny, Chorwacja jest be :?
to nie moja wina :? :? :?

W pełni popieram tę wypowiedź!
A wątek przypomina inny o treści "przejechałem do Dubrownika bez ZK - to znaczy, że nie trzeba ZK na <<tranzyt>>" :lool: 8-O
joe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) joe » 20.08.2013 08:03

Marbad napisał(a):Witam,
W rzeczywistości przy przekraczaniu granicy węgiersko-chorwackiej zarówno przy wjeździe do Chorwacji jak i wyjeździe osoba sprawdzająca paszporty odkryła przekroczenie terminów, i zezwoliła nam na wjazd/wyjazd.

Wszystko zależy od kontrolującego , np. w tym roku byłem świadkiem jak celnicy wyprosili w Porec z promu Rovinj-Porec-Wenecja czteroosobowa rodzinę z już kupionymi biletami z powodu przeterminowanych paszportów dzieci ...
W ogóle dzieciaki i ich paszporty to jest teraz czuły punkt kontroli granicznych
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Z nieważnymi paszportami dzieci do Chorwacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone