Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

z namiotem

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mitam
Croentuzjasta
Tylko Camping

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 17.05.2004 20:15

Dwa lata jeździłem na camping w Zablace obok Sibenika. Moge zdradzic patent na śledzie. Otóż ja poradziłem sobie robiąc śledzie z prętów zbrojeniowych. Jest to trochę ciężkie ale na miejscu niue miałem najmniejszych problemów. Jeśli chodzi o sprzęt to zabieram z sobą prawie wszystko co sie da.Stolik krzesła leżaki kuchenka elektryczna i przede wszystkim grill. W zeszłym roku nasz grill zawojował cały kamping ( zapachy ) Nie ma lepszego relaksu jak usiąść wieczorem przed namiotem i rozkoszować się zimną Rakiją ( te lodówki na campingu naprawde nieźle chłodzą ) przy zachodzie słońca.
Szkoda że w tym roku tego nie zaznam.
Pozdrawiam wszystkich !!!!!!
izmir
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) izmir » 19.05.2004 11:14

Witam !!!
Taaaaak ! też chętnie zabrałbym dużego wygodnego grilla, tylko z miejscem nieco kruchutko.
Gdzie ty go wpakowałeś?

pozdrawiam Mariusz
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 30.05.2004 22:00

Trochę mnie nie było ( operacja syna )
Jeżeli chodzi o tego grilla to miałe taki mały z Reala za 20 zł ale sprawdził się super. Teraz już bez niego nigdzie sie nie ruszamy.
Do tego Karlovacko,polska biała kiełbasa, kurczaki itp
Szkoda że w tym roku tego ( chyba ) nie zaznam
Pozdrawiam
Ireneusz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ireneusz » 31.05.2004 14:03

Najważniejsze żebyś się wygodnie wyspał, wtedy wszystko będzie Ci się podobało. Wygodne spanko to podstawa :lol:
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 31.05.2004 15:21

Witam ziomala z Wołomina :papa:

A propos grillowania na kampie - czy zapachy i dym nie przeszkadzają innym obozowiczom ?
Z tego co wyczytałem to są bardzo drażliwi na punkcie rozbijania namiotów po godz. 22.00 i innych wieczornych odgłosów.
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 01.06.2004 10:18

Jeszcze mam pytanie o średnią odległość do przyłącza elektrycznego na polu namiotowym. Czytałem gdzieś o różnych typach wtyczek. To w końcu jakie ? Jak do przyczepy kempingowej czy jeszcze inne.
Są jeszcze wtyczki typu SCHUKO (zwane też węgierskimi), takie z uziemieniem i blaszkami po bokach. Czy one pasują ? 8O
Gajus.ems
Cromaniak
Prąd

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 01.06.2004 10:39

Jeżeli chodzi o podłączenie sie do prądu to trzeba mieć swój przewód/przedłużacz 5-10 metrów/ gdyż skrzynki energ.są oddalone kilka metrów, z normalnymi takimi jak u nas wtyczkami, a ponadto po podłączeniu przewodu są zamykane. Zaznaczam że tak było na tych campach gdzie nocowałem w CRO. Np na Węgrzech skrzynki były przy każdej parceli wiec przedłużacz był niepotrzebny.
Jeśli chodzi o ten przedłużacz to kiedyś takowego nie miałem na campie PERNA na PELJESACU i pomimo zabiegów u obsługi nie mogłem skorzystac z prądu / dobrze że miałem butle gazową/ Miałem fajnego sąsiada który chciał mi użyczyc prądu, ale kiedy razem włanczaliśmy 3 urządzenia/kuchenka, czajnik bezprzewodowy, lampka/ to wysadzało korki.I jeszcze jedno, przed wyjazdem warto sprawdzić czy kuchenka elektryczna jest sprawna. W ubiegłym roku kolega nie sprawdził i po podłączeniu jego kuchenki równiez wybijało korki. Dobrze że moja była sprawna.
Pozdrawiam GAJUS
Ireneusz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ireneusz » 01.06.2004 11:53

Myślę, że 10 m to czasem za mało proponuję min.20 m najlepjej taki przedłużacz na szpuli z korbką. Bardzo dobrze się sprawdza.
Siemano dla Ziomala :papa:
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 01.06.2004 12:01

Kuchenka, czy butla ? Oto jest pytanie.
Kuchenka elektryczna posiada dużą bezwładność. Stosunkowo wolno nagrzewa się i stygnie. Mając na uwadze i tak wysokie temperatury to doposażenie namiotu w dodatkowy kaloryfer w postaci kuchenki elektrycznej to chyba dodatkowy kłopot.
Nie mam żadnego doświadczenia w tej materii - więc proszę o podpowiedź. :roll:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 01.06.2004 12:38

IRENEUSZ ma rację, jeśli masz 20 metrowy przewód to nic cie nie zaskoczy ! / ale tak jak pisałem wcześniż 10 m powinno wystarczyć/.
Ostatnimi latami korzystam z prądu, ale ... zawsze wziozę niewielką butle z gazem, czuję sie wtedy bardziej niezależny, moge zatrzymać sie na każdym campie.
Prąd to duża wygoda/ szybkie zagrzanie wody w czajniku bezprzewodowym, oświetlenie, naładowanie komórki, kamery itp, ale można też skorzystać ze wspólnych gniazdek w węzłach sanitarnych/ z drugiej strony gaz też ma swoje uroki, w końcu po to korzysta sie z campów aby odpocząć od zdobyczy cywilizacji.
Co kto woli ! Ważne , że na świeżym powietrzu.
Pozdrawiam GAJUS.
Ireneusz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ireneusz » 01.06.2004 14:18

Sławku ,Ziomalu drogi ,nie wiem jaki masz namiot lub przyczepę ale przecież nie gotujesz w sypialni wiec o podnoszeniu temperatury otoczenia nie moze być mowy. Kuchenka elekrtyczna jes najwygodniejsza przynajmniej takie jest moje zdanie, chociaż posiadanie małego palniczka na gaz nie zaszkodzi. W tym roku wyjeżdzam do Cro czwarty raz i juz nie moge się doczekać.
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 01.06.2004 15:23

Ja też czekam z utęsknieniem na wyjazd.
Namiot ( czwórka, choć z trzema osobami wewnątrz) będzie traktowany tylko opcjonalnie w przypadku kłopotów ze znalezieniem kwatery (jedziemy w ciemno). Planuję przekimać się nockę albo dwie w namiocie przy Plitvicach i może jeszcze z jedną w jakimś ładnym miejscu.
Moje pytania to po prostu ciekawość bo kto wie .... może kiedyś wybiorę się wyłącznie pod namiot.
Dzięki za wszyskie odpowiedzi, jeżeli macie jeszcze jakieś cenne uwagi i spostrzeżenia to piszcie.

No, no - to ja myślałem, że z Wołomina to tylko ja jeżdżę do CRO :lool:
Pozdrowienia
:papa:
Ireneusz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ireneusz » 01.06.2004 16:02

Trzy lata temu spotkałem na Pagu trzech ziomali z Wołomina i wcale się tam nie umawialiśmy.
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 01.06.2004 19:21

slawekk napisał(a):Jeszcze mam pytanie o średnią odległość do przyłącza elektrycznego na polu namiotowym. Czytałem gdzieś o różnych typach wtyczek. To w końcu jakie ? Jak do przyczepy kempingowej czy jeszcze inne.
Są jeszcze wtyczki typu SCHUKO (zwane też węgierskimi), takie z uziemieniem i blaszkami po bokach. Czy one pasują ? 8O

Zdecydowanie polecam przedłużacz 20 m.
Gniazdka są różne; ja mam przejściówkę z takiej dużej okrągłej (coś jak trójfazowa, tylko mniejsza) - przydała mi się już kilka razy.
krystek
Cromaniak
Re: Tylko Camping

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 20.06.2004 17:54

mitam napisał(a): Jeśli chodzi o sprzęt to zabieram z sobą prawie wszystko co sie da.Stolik krzesła leżaki kuchenka elektryczna i przede wszystkim grill. W zeszłym roku nasz grill zawojował cały kamping ( zapachy ) Nie ma lepszego relaksu jak usiąść wieczorem przed namiotem i rozkoszować się zimną Rakiją ( te lodówki na campingu naprawde nieźle chłodzą ) przy zachodzie słońca.Szkoda że w tym roku tego nie zaznam.
Pozdrawiam wszystkich !!!!!!

Witaj mitam!Jeżeli możesz to "stuknij" kilka zdań o tym kempingu : położenie , plaże , infrastruktura , jak podłączyć się do prądu (wtyczka) ?
Z góry dzięki i pzdr !
PS.
Czy Twoje dane z profilu są aktualne?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi