Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z namiotem na Chorwację

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gośka
Croentuzjasta
Z namiotem na Chorwację

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 17.07.2004 21:02

My też jedziemy z namiotem po raz pierwszy na Chorwację. Mamy dwójkę dzieci w wieku 10 i 13 lat. Nie wiemy gdzie pojechać, poradzcie. Żona jest przerażona meduzami i jeżowcami. Czy jest aż tak strasznie ? Planujemy wyjazd pod koniec lipca. O czym trzeba pamiętać? No i jak tam z winietami na Chorwacji i Węgrzech?
Gajus.ems
Cromaniak
z namiotem...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 17.07.2004 21:28

Hej !
Doskonały wybór !!! Namiot w CRO/i nie tylko/ daje poczucie wolności, co kilka dni zmieniasz camp i region cro. Zawsze na świerzym powietrzu, a campy przewaznie nad samym morzem. Poszukaj w temacie KAMPINGI,warto, napewno jakiś sobie wybierzesz. Trudno hasłowo cos ci podpowiedzieć. Jeśli pokusisz sie o lekturę archiwum/naprawde nic trudnego/ wtedy może z duszą na ramieniu, jak to za pierwszym razem,ale z całą pewnościa spędzisz niezapomniane wakacje.Od siebie dodam, że jak na pierwszy raz to szukaj campu pomiedzy Zadarem a Splitem, pomiń Istrię, wydaje mi sie, że jest zbyt droga w stosunku do tego co oferuje. Zaznaczam prywatna opinia.
GAJUS
Gośka
Croentuzjasta
Re: z namiotem...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 17.07.2004 21:34

Dzięki za informacje a co powiesz o meduzach i jeżowcach?
cezar000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) cezar000 » 17.07.2004 21:38

Piszesz Gośka,że żona jest przerażona .No to chyba ma na imię Emanuel. :wink:
A meduzy i inne stwory ,to strachy na lachy .Są .I jak wiesz ,że są ,to wiesz ,ze trzeba je omijać.
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 17.07.2004 21:57

Co prawda nie jestem Gajus ale z mojego doświadczenie wynika, że nie ma co demonizować jeżowców i meduz. O ile macie odpowiednie obuwie (najlepiej kryte tenisówki) to wiele Wam nie grozi, nie wyskakują z wody i nie rzucają się na plażowiczów. Meduz nie widziałem, a zresztą wszelkie żyjątka starają się na czas sezonu turystycznego uciekać na głębsze wody. Nie za bardzo lubią pluskających się ludzi w wodzie i zapach olejków do opalania.
Ale najlepiej jak w piosence R. Schuberta - PROSZĘ NIE DRAŻNIĆ REKINAAAAAAAAAAAAAA !!!
Gajus.ems
Cromaniak
Meduzy i inne...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 17.07.2004 22:15

Strachy na lachy... Meduz jeszcze w CRO nie widziałem, co do jeżowców, zauwazyłem , że tzw renomowane campy np RUDINE k. Orasaca wyławiaja jeżowce z kąpielisk. Widziałem osoby pokłute przez jezowce, wygladalo to okropnie tj opuchniete dlonie i stopy z czarnymi kolcami. Ale zapewniam, po wyciagnięciu kolcy, rany goja sie niemalże natychmiastowo i bez pomocy lekarskiej. Jeżeli ktos sie obawia to można nabyć w CRO/na kazdym niemalże straganie gumowe sandały i po strachu/ Ja ich nigdy nie używałem, wystarczy odrobina ostrożności i nie ma sie czego obawiać !!!
Sławku mam nadzieję, że pisząc nie jestem GAJUS ale ... nie uważasz mnie za mądralę...
POZDRAWIAM GAJUS
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 17.07.2004 22:25

Gajus, oczywyście że nie. Pytanie było kierowane do Ciebie - a ja się wciąłem w wątek.
:papa:
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 18.07.2004 07:31

Ja kilka razy sobie powbijałem te jeżowce. Wtedy bierzesz igłe jednorazowa, pinsete i dłubiesz :lol: :lol: :lol: Jeśli zrobisz to wmiare szybko to nawet nieboli. Niepolecam igły jeżowca bo są strasznie kruche. Jak wbijesz sobie to świństwo to jest więcej strachu niż bulu uwierz mi.
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 07.08.2004 16:23

Mafus napisał(a):Ja kilka razy sobie powbijałem te jeżowce. Wtedy bierzesz igłe jednorazowa, pinsete i dłubiesz :lol: :lol: :lol: Jeśli zrobisz to wmiare szybko to nawet nieboli. Niepolecam igły jeżowca bo są strasznie kruche. Jak wbijesz sobie to świństwo to jest więcej strachu niż bulu uwierz mi.

teraz to i ja wiem że te jeżowce nie są takie straszne :)8):coool:

Powrót do Kempingi

Z namiotem na Chorwację
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone